29 Απρ 2024
READING

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς!

6 MIN READ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς!

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς!

Αντισυμβατικός, εκρηκτικός, δυναμικός, με έναν ψυχισμό που δύσκολα αντιγράφεται. Από τη μία πλευρά ο διάδοχος του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο νέος ηγέτης της ΒΙΑΝΕΞ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο ιδιοκτήτης της DPG Media, ο ανήσυχος επιχειρηματίας που αναζητά συνεχώς τρόπους να πρωτοπορεί. Κι από την άλλη, ένας άνθρωπος καθημερινός, μακριά από την ξύλινη γλώσσα, που δε φοβάται να «τσαλακωθεί», να διαφωνίσει δημοσίως, να μοιραστεί τις σκέψεις του μέσα από τον -ανοιχτό- λογαριασμό του στο instagram μακριά από το άγχος της πολιτικής ορθότητας. Κυρίες και κύριοι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Ο -σε λίγους μήνες- 50χρονος Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι το μοναδικό παιδί του Παύλου και της Δέσποινας Γιαννακοπούλου. Γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1974, τρία χρόνια μετά την ίδρυση της ΒΙΑΝΕΞ αλλά και της ενασχόλησης του πατέρα του με τον σύλλογο του Παναθηναϊκού.

Μεγαλωμένος σε ένα περιβάλλον με ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς, από νωρίς γνώριζε ότι θα έρθει κάποια μέρα η στιγμή να συνεχίσει εκείνος την «αυτοκρατορία» που έβλεπε να γιγαντώνεται μπροστά στα μάτια του.

Ο πατέρα του, Παύλος, και οι θείοι του, Θανάσης και Κώστας, ήταν άνθρωποι απίστευτα αγαπημένοι μεταξύ τους και με ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης και της οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν ταξίδευαν στο ίδιο αεροπλάνο. Ο λόγος ήταν πως σε περίπτωση ατυχήματος ήθελαν να υπάρχει συνέχεια τόσο στις επιχειρήσεις τους, όσο και στην ίδια την οικογένεια.

Κάπως έτσι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αν και γενικά διέθετε από μικρός μια έντονη και δυναμική προσωπικότητα, δέθηκε πολύ με την οικογένειά του, και ειδικά με τον πατέρα του τον οποίο λάτρευε.

Κεφάλαιο ΒΙΑΝΕΞ

Αν το ελληνικό φάρμακο έχει συνδεθεί με μία εταιρεία, αυτή δεν είναι άλλη από τη ΒΙΑΝΕΞ. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου ασχολήθηκε με τον χώρο από το 1924, κλείνοντας φέτος έναν αιώνα παρουσίας.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ο άνθρωπος που είχε τον πρώτο λόγο, πάντοτε όμως δίπλα του ήθελε τα δύο του αδέρφια, τον Θανάση και τον Κώστα, με τον οποίο λειτουργούσαν πολλές φορές σαν ένας άνθρωπος.

Η ΒΙΑΝΕΞ αποτέλεσε τη φυσική διάδοχο της ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ, που είχε ιδρυθεί το 1960, καθώς το 1971 έγινε ανώνυμη εταιρεία και μετονομάστηκε σε ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Η βιομηχανική δραστηριότητα της εταιρείας ξεκίνησε το 1977, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί και το πρώτο εργοστάσιο. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας ήταν το γεγονός ότι μέχρι το 1999, η ΒΙΑΝΕΞ έχει αποκτήσει τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια σε Αττική και Αχαΐα, ενώ στη Βαρυμπόμπη ιδρύει τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης και το κέντρο διανομής τελικών προϊόντων.

Ακόμα, το 1995 ιδρύθηκε η θυγατρική εταιρεία ΒΙΑΝ Α.Ε. για τη διακίνηση και εμπορία γνωστών μη συνταγογραφουμένων φαρμακευτικών προϊόντων (ΜΗΣΥΦΑ), συμπληρωμάτων διατροφής, διαγνωστικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Τον δικό του ρόλο σιγά-σιγά στην εταιρεία ο Δημήτης Γιαννακόπουλος τον αποκτά το 2004, όταν αναλαμβάνει χρέη πρώτου αντιπροέδρου της ΒΙΑΝΕΞ. Στην οικογένειά του γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένος για την ημέρα που θα αναλάβει εκείνος τα ηνία και φροντίζουν μαζί με τα επιχειρηματικά μυστικά να του εμφυσήσουν κι άλλο ένα χαρακτηριστικό που έκανε την ΒΙΑΝΕΞ να ξεχωρίζει. Εκείνο του αληθινού ενδιαφέροντος προς τον εργαζόμενο. Άλλωστε, όποιος έχει δει διάφορα βίντεο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από εκδηλώσεις της ΒΙΑΝΕΞ όπως πχ η κοπή μιας πρωτοχρονιάτικης πίτας αντιλαμβάνεται εύκολα την αγάπη και το δέσιμό του με τους ανθρώπους της εταιρείας. Γι’ αυτό άλλωστε, παρά την οικονομική κρίση, ουδές απολύθηκε ή είδε τον μισθό του να μειώνεται. «Οι εργαζόμενοι στήριξαν την εταιρεία και συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην επίτευξη υψηλών κερδών. Έτσι, τώρα κι εμείς, ως διοίκηση, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον κόσμο μας, ασχέτως οικονομικών επιδόσεων», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά το 2012 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας ανέλαβε ουσιαστικά την διοίκηση της εταιρείας από τον πατέρα του Παύλο τον Ιανουάριο του 2012, όταν ανέλαβε και καθήκοντα αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, εκτός από αυτά του Αντιπροέδρου Δ.Σ της ΒΙΑΝΕΞ. Την ίδια χρονιά μάλιστα έγινε και η μεταβίβαση των μετοχών του μπασκετικού Παναθηναϊκού στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε όμως ορίστηκε το 2019, αφού όσο ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν εν ζωή διατηρούσε τον συγκεκριμένο τίτλο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέδειξε ότι ήταν άριστα προετοιμασμένος και φρόντισε να δικαιώσει την πρόβλεψη του πατέρα του ο οποίος είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2013, με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας ΒΙΑΝΕΞ – Eli Lilly για την παραγωγή του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνη στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ και εξαγωγή του 100% στην αγορά της Κίνας ότι: «Του παρέδωσα τα ηνία της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας εντός συνόρων και είμαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα την κάνει τη μεγαλύτερη και εκτός συνόρων»

Κι αυτό γιατί η νέα εποχή της εταιρείας συνδέθηκε με αύξηση της εξωστρέφειας και τη σύναψη σημαντικών συμφωνιών. Μία από αυτές η εξαγορά της εταιρίας ΦΑΡΜΑΝΕΛ Α.Ε από τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, η οποία ιδρύθηκε το 1991 και απασχολεί 48 εργαζομένους, η οποία ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2019

Η αφοσίωση της ΒΙΑΝΕΞ στην ποιότητα έχει αναγνωριστεί και βραβευτεί με εξαιρετικής σημασίας διακρίσεις που έχει λάβει, τόσο από διεθνείς Φαρμακευτικούς Οίκους όσο και από τοπικούς Φορείς, ενώ για τον εξαγωγικό της προσανατολισμό βραβεύεται επί σειρά ετών στα Active Greece Awards από το 2015 και μετά.

Το 2022, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στο Γέρακα Αττικής, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε επενδυτικό πρόγραμμα που θα φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ μέσα στη διετία με ενίσχυση των παραγωγικών μονάδων του ομίλου στην Ελλάδα, δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας στην Πάτρα αλλά και άνοιγμα στα Βαλκάνια .

Κεφάλαιο DPG Media

Εκτός από τον χώρο των φαρμάκων, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει σημαντική παρουσία και στον χώρο τον Media, μέσω της DPG Media.

Υπό την ομπρέλα του ομίλου λειτουργούν οι ιστοσελίδες: Newsbomb.gr, ccn.gr, gossip-tv.gr, queen.gr, astrology.gr, mothersblog, ratpack, onmed.gr, onsports.gr και akispetretzikis.com.

Η επισκεψιμότητα των μέσων είναι ιδιαιτέρως υψηλή ενώ έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων και κορυφαίων διακρίσεων.

Κεφάλαιο Παναθηναϊκός

Φυσικά η μεγάλη αγάπη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εκτός από την οικογένειά του, είναι ο Παναθηναϊκός.

Ηγήθηκε της προσπάθειας εξυγίανσης του Ερασιτέχνη, τον οποίο παρέδωσε καθαρό και χωρίς χρέη στην επόμενη διοίκηση του κ. Μαλακατέ, ενώ στο μπάσκετ βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια προσπάθεια επιστροφής του συλλόγου στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας, που συμπληρώνεται από την απόκτηση του ΟΑΚΑ από την Πολιτεία για τα επόμενα 49 χρόνια.

Πέρα από τις επιχειρήσεις του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αναπτύξει έντονο φιλανθρωπικό έργο, ευρισκόμενος δίπλα στην κοινωνία και όσους έχουν ανάγκη. Είναι πατέρας δύο παιδιών, του Παύλου και της Δέσποινας και φανατικός λάτρης της γυμναστικής, των γατιών και του καπνίσματος. Ένας άνθρωπος που γεννήθηκε για να γίνει μια μέρα βασιλιάς και μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι ήταν πανέτοιμος για τον ρόλο αυτό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.