02 Μάι 2024
READING

Η Under Armour ντύνεται casual

4 MIN READ

Η Under Armour ντύνεται casual

Η Under Armour ντύνεται casual

Η Under Armour στρέφεται σε περισσότερα προϊόντα lifestyle

Πιστή στην υπόσχεση που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο για στροφή σε περισσότερα προϊόντα lifestyle, η Under Armour ανακοίνωσε τη νέα της κατηγορία “live” και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει στην επιχείρηση.Η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών, επανέρχεται δυναμικά στον χώρο της αθλητικής ένδυσης.

Διαβάστε ακόμα: Nike VS Lululemon: Πόλεμος για τα μάτια της Gen Z

Η σειρά προϊόντων τύπου “athleisure”, η οποία κινείται σε έναν χώρο στον οποίο έχουν επενδύσει εδώ και χρόνια οι ανταγωνιστές της Under Armour, θέτει σε προτεραιότητα το στυλ και σε δεύτερη μοίρα την απόδοση. Ο όρος athleisure εξάλλου έχει μπει στη ζωή μας δυναμικά τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει το αγαπημένο outfit για πολλούς καταναλωτές. Αναφέρεται σε ρούχα που είναι άνετα και ταυτόχρονα δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο στυλ με άποψη. Η απόφαση της εταιρείας να μπει στον χώρο του καθημερινού ενδύματος θα μπορούσε να τριπλασιάσει τη συνολική απευθυνόμενη αγορά του brand.

Η προώθηση

Για να προβάλει την στροφή της στο lifestyle, η Under Armour ανοίγει ένα pop-up store στο εμβληματικό κτίριο-τοπόσημο Flatiron της Νέας Υόρκης, το οποίο όχι μόνο θα δείξει στους πελάτες πώς τα νέα ρούχα της εταιρείας μπορούν να φορεθούν παντού στην καθημερινότητά τους, αλλά θα αντιπροσωπεύσει τη  διαφορετική προσέγγιση στο retail για την Under Armour.

Σε βασική προτεραιότητα της εταιρείας εξελίσσεται η ανάπτυξη του DTC δικτύου της. Και το pop-up κατάστημα στη Νέα Υόρκη αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής, καθώς αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο η Under Armour θέλει να παρουσιάσει το εμπορικό της σήμα στο μέλλον.

Η Under Armour έχει αγωνιστεί για να διαφοροποιηθεί στον κλάδο των αθλητικών ειδών τα τελευταία χρόνια. Για όσο διάστημα ο ιδρυτής της, Kevin Plank, είχε τη θέση του διευθυνόντος συμβούλου, η εταιρεία προσπάθησε να καθιερωθεί ως brand τεχνικού εξοπλισμού γυμναστικής για αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Τώρα όμως αυτό αλλάζει.

Η Under Armour εκσυγχρονίζεται

Σε έναν ακόμη στόχο για την Under Armour αναδεικνύεται και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της. Η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει το brand της, τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και άλλα εργαλεία για να καταφέρει να αποδώσει καλύτερα σε έναν ψηφιακό κόσμο. Σκοπός της είναι οι καταναλωτές να μπορούν να βρίσκουν τα προϊόντα της γρήγορα, αλλά και να έχουν ευκολότερες διαδικασίες αγοράς όταν αγοράζουν προϊόντα στο διαδίκτυο. Για τον ίδιο λόγο, δημιούργησε επίσης, ένα νέο loyalty program, το UA Rewards, που έθεσε σε πιλοτική λειτουργία προκειμένου να επιτρέψει στα μέλη του να συμμετέχουν δωρεάν και να κερδίζουν πόντους αγοράζοντας εξοπλισμό Under Armour.

Η χρονική περίοδος που η Under Armour λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις συμπίπτει με αυτή που η Adidas και η Nike εμφανίζονται πιο ευάλωτες από ποτέ εξαιτίας των προβληματικών συνεργασιών τους. Η Adidas ανακοίνωσε ότι χωρίζει τους δρόμους της με μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των social media τα τελευταία χρόνια, τον ράπερ, σχεδιαστή και επιχειρηματία Kanye West, ύστερα από την αυξανόμενη πίεση από την καταναλωτικής της βάσης, αλλά και εκ των έσω.

Διαβάστε ακόμα: H Adidas λανσάρει νέα ετικέτα μετά από 50 χρόνια για χάρη της Gen Z

Ομοίως, η Nike προχώρησε σε αναστολή της συνεργασίας της με τον παίκτη των Brooklyn Nets, Kyrie Irving, και της κυκλοφορίας του παπουτσιού “Kyrie 8”, λόγω της συζήτησης του αστέρα του μπάσκετ για μια ευρέως γνωστή αντισημιτική ταινία. Ο Irving είχε δημοσιεύεσει το link της ταινίας στα social media και ο χλιαρός σχολιασμός του μετά από την έντονη κατακραυγή που δέχτηκε, κατάφερε απλώς να φουντώσει τη διαμάχη. Η Nike αντέδρασε γρήγορα και διέκοψε τους δεσμούς της με τον Irving προχωρώντας στην άμεση αποκήρυξη της ρητορικής μίσους και κάθε μορφής αντισημιτισμού.

Αυτές οι εξελίξεις σε συνδυασμό με τα μελλοντικά σχέδια της Under Armour δείχνουν ότι η Nike και η Adidas έρχονται αντιμέτωπες με έναν νέο, απρόσμενο και πολύ επιθετικό ανταγωνιστή. Η Under Armour δείχνει ότι εξελίσσεται και προχωράει αποφασιστικά προς την ανάδειξή της σε μία από τις καθοριστικές μάρκες αθλητικών προϊόντων.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.