02 Μάι 2024
READING

Το δημιουργικό μέλλον της Louis Vuitton στα χέρια του Pharrell Williams

3 MIN READ

Το δημιουργικό μέλλον της Louis Vuitton στα χέρια του Pharrell Williams

Το δημιουργικό μέλλον της Louis Vuitton στα χέρια του Pharrell Williams

Η Louis Vuitton βρήκε επιτέλους τον διάδοχο του Virgil Abloh

Το luxury brand, που είναι το κύριο εμπορικό σήμα της LVMH, αναπτύσσεται μετά την πανδημία του κοροναϊού και επιδιώκει να εξασφαλίσει τη θέση του ως ηγέτης της αγοράς πολυτελείας.

Ο Αμερικανός ράπερ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός παραγωγός και παραγωγός ταινιών και σχεδιαστής, Pharrell Williams, αναλαμβάνει τον ρόλο του δημιουργικού διευθυντή ανδρικής ένδυσης στη Louis Vuitton και, μάλιστα, με άμεση ισχύ. Η πρώτη του συλλογή για τον οίκο θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ανδρικής Μόδας στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμα: Πώς μία διαφήμιση της Louis Vuitton επανένωσε δύο θρύλους

Ο Williams αναλαμβάνει τη θέση που άφησε κενή ο Virgil Abloh, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2021. Ο Abloh ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε επικεφαλής μίας μεγάλης εταιρείας σε ευρωπαϊκό οίκο πολυτελείας.

Τα ονόματα που είχαν προταθεί για τη θέση ήταν πάρα πολλά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματα των σχεδιαστών Martine Rose, Grace Wales Bonner, Samuel Ross και Jonathan Anderson. Ο ιδρυτής της KidSuper, Colm Dillane, είχε επίσης θεωρηθεί ότι είναι υποψήφιος, καθώς συμμετείχε στη δημιουργία της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023 της Louis Vuitton.

Η τοποθέτηση του Pharrell Williams, βραβευμένου με Grammy μουσικής, στη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού στην ανδρική ένδυση είναι η πρώτη σημαντική κίνηση του Pietro Beccari, του πρόσφατα διορισμένου CEO της Louis Vuitton, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Dior.

Ποιος είναι ο Pharrell Williams και ποια η σχέση του με τη μόδα

Ο Williams έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως μέλος του μουσικού συγκροτήματος The Neptunes τη δεκαετία του 1990, πριν γίνει δημοφιλής για τραγούδια όπως το “Happy” και ως παραγωγός για τραγουδιστές όπως η Beyoncé και ο Justin Timberlake. Έχει κερδίσει 13 βραβεία Grammy και έχει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ έχει επίσης εργαστεί στον τομέα του σχεδιασμού και της επιχειρηματικότητας.

Το όνομα του Pharrell Williams δεν ακούγεται πρώτη φορά στο χώρο της μόδας. Αποτελεί εδώ και χρόνια μια συμβολική φιγούρα, που τιμήθηκε με το βραβείο Fashion Icon Award από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας Της Αμερικής το 2015. Είναι συνιδιοκτήτης του streetwear brand “Human Made” μαζί με τον δημιουργικό διευθυντή της Kenzo, Nigo. Παράλληλα ο Williams είναι ιδρυτής των streetwear brands “Billionaire Boys Club” και “Ice Cream”, συνιδιοκτήτης του G-Star Raw Denim και τακτικός συνεργάτης της Tiffany – που ανήκει στην LVMH.

Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να μπει και στον χώρο της ομορφιάς, με την ουδέτερη ως προς το φύλο μάρκα περιποίησης “Humanrace” το 2020. Είναι επίσης παλιός φίλος της Chanel, καθώς υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον Karl Lagerfeld.

Ένα νέο δημιουργικό όραμα για τη Louis Vuitton

Ο διορισμός του Williams υπογραμμίζει τις αξίες της Louis Vuitton, που δεν είναι άλλες από την καινοτομία, το πρωτοποριακό πνεύμα και την επιχειρηματικότητα. Αλλά, ταυτόχρονα, υπογραμμίζει και την ιδιότητα της πολυτελούς μάρκας ως “πολιτιστικού brand”.

Το γαλλικό luxury brand, μάλιστα, περιγράφει τον νέο δημιουργικό διευθυντή του για την ανδρική ένδυση ως ένα παγκόσμιο πολιτιστικό είδωλο, επισημαίνοντας ότι το έργο του καταργεί τα όρια μεταξύ διαφορετικών κόσμων.

Διαβάστε ακόμα: H Νike συνεργάζεται με την Tiffany και προκαλεί αντιδράσεις

Εκτός από τις γνώσεις του σχετικά με τη μόδα, ο Williams μπορεί να προσφέρει στην Louis Vuitton και μέσω της δημοτικότητάς του. Στο Instagram μετρά 14,3 εκατομμύρια followers – συγκριτικά, η Donatella Versace έχει 9,8 εκατομμύρια, ο δημιουργικός διευθυντής του Balmain Olivier Rousteing έχει 9 εκατομμύρια και ο Jacquemus έχει 5,3 εκατομμύρια.

Θα διευκολύνει επίσης την πρόσβαση της εταιρείας στη μουσική βιομηχανία των Η.Π.Α. και στον τομέα των streetwear. Τώρα, μένει να δούμε αν τα σχέδια του Williams θα έχουν απήχηση στο πολυπόθητο κινεζικό -και όχι μόνο- target group της Gen Z.

Με πληροφορίες από Fashion United

Photo: Unsplash | Instagram

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.