01 Μάι 2024
READING

Το Shopify υπόσχεται γρηγορότερες παραδόσεις προϊόντων

4 MIN READ

Το Shopify υπόσχεται γρηγορότερες παραδόσεις προϊόντων

Το Shopify υπόσχεται γρηγορότερες παραδόσεις προϊόντων

Με το πρόγραμμα Shop Promise, το Shopify θέλει να ανταγωνιστεί στο Amazon

Επενδύοντας στην αξιόπιστη και γρήγορη παράδοση που ζητούν πλέον οι καταναλωτές παγκοσμίως, το Shop Promise παρέχει πλέον σε όσους ψωνίζουν μέσω του Shopify ακριβείς ημερομηνίες παράδοσης, γεγονός που έχει βοηθήσει τους εμπόρους που το χρησιμοποιούν να δουν μέχρι και 25% αύξηση στο ποσοστό των επισκεπτών του ιστότοπού τους που προχωρά σε αγορές.

Το Shopify είναι ένας ιστότοπος που προσφέρει τεχνογνωσία ηλεκτρονικού εμπορίου σε e-shops χιλιάδων εταιρειών στον κόσμο. Η αποστολή της καναδικής πολυεθνικής εταιρείας είναι να βελτιώσει το εμπόριο με μια πλατφόρμα και υπηρεσίες σχεδιασμένες για απλότητα και αξιοπιστία, παρέχοντας παράλληλα μια καλύτερη εμπειρία αγορών για τους καταναλωτές παντού.

Διαβάστε ακόμα: Το Shopify επενδύει και αναβαθμίζεται

Φαίνεται, λοιπόν, πως η παροχή αξιόπιστης και γρήγορης παράδοσης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων των online καταστημάτων των εμπόρων. Η πλατφόρμα βλέπει το Shop Promise ως ένα μέρος των προσπαθειών της για την απλοποίηση της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας για τους εμπόρους, με περισσότερες πρωτοβουλίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη του προγράμματος.

Ο ρόλος της Flexport

Η Flexport είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία που εστιάζει στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και στα logistics, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης παραγγελιών, της χρηματοδότησης του εμπορίου, της ασφάλισης, της μεταφοράς εμπορευμάτων και της τελωνειακής διαμεσολάβησης.

Για να βοηθήσει στη μεταφορά προϊόντων από τους κατασκευαστές στα λιμάνια των Η.Π.Α., μια εφαρμογή της Flexport που επικεντρώνεται στις θαλάσσιες μεταφορές τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη εβδομάδα στο κατάστημα εφαρμογών του Shopify. Η εφαρμογή, μέρος της στρατηγικής συνεργασίας της Flexport με το Shopify, επιτρέπει στους εμπόρους να μπορούν να εντοπίζουν τα εμπορεύματα κατά τη μεταφορά και να επιλέγουν την καταλληλότερη επιλογή αποστολής.

Το Shopify οραματίζεται ότι οι έμποροι θα είναι σε θέση να εκπληρώνουν και να παραδίδουν τις παραγγελίες γρήγορα και αξιόπιστα από τις αποθήκες, παρέχοντας παράλληλα ακριβείς ημερομηνίες παράδοσης μέσω του Shop Promise.

Το Shopify αναβαθμίζεται

Παράλληλα, η πλατφόρμα εστιάζει και στην απλοποίηση του τρόπου πληρωμής για τους χρήστες της. Το τελευταίο update του Shopify περιλαμβάνει μια σημαντική τροποποίηση των σελίδων checkout, στοχεύοντας στην παροχή μιας πιο απλοποιημένης εμπειρίας για τον χρήστη, συμπεριλαμβανομένης μιας “μονοσέλιδης” πληρωμής, χωρίς κωδικούς.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στο δίκτυο Shopify Fulfillment Network, καθώς και μια σειρά από εργαλεία προσαρμογής στην εφαρμογή Shop, η οποία ξεκίνησε το 2020 ως μέσο για να παρακολουθούν οι έμποροι τις αποστολές τους, αλλά έχει εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα όπου τα brands μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Αλλά η μεγαλύτερη αναβάθμιση που αφορά τον πελάτη είναι η εφαρμογή του “μονοσέλιδου” checkout. Η υπάρχουσα σελίδα checkout του Shopify οδηγεί τους αγοραστές σε ένα ντόμινο από σελίδες για να εισάγουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, τις πληροφορίες αποστολής και χρέωσης. Αλλά το “one-page” update το ενοποιεί αυτό, εξαλείφοντας το χρόνο φόρτωσης μεταξύ των σελίδων που μπορεί να κάνει έναν πελάτη να σταματήσει τη διαδικασία.

Ουσιαστικά, οι νέες αναβαθμίσεις θα επιτρέψουν στις πληροφορίες των πελατών να προσυμπληρώνονται αυτόματα και πιο εύκολα, ενώ η δυνατότητα προσθήκης επεκτάσεων –όπως προγράμματα επιβράβευσης ή επιλογές απόδειξης– επιτρέπει στους εμπόρους να προσαρμόζουν τη σελίδα στις εκάστοτε ανάγκες.

Μπορεί το Shop Promise να απειλήσει το Amazon Prime;

Η ένδειξη του Shop Promise, στους ιστότοπους των retailers που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα, υποδεικνύει ότι ένα προϊόν έχει επαληθευτεί για παράδοση σε πέντε ημερολογιακές ημέρες ή και λιγότερες. Αυτό από μόνο του αρκεί για να δείξει ότι το Shop Promise δεν θα αποτελέσει σύντομα ανταγωνιστή του Amazon Prime, της υπηρεσίας της πλατφόρμας που αναδεικνύεται σε ένα από τα ισχυρότερα και πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του για το 50% των online shoppers.

Διαβάστε ακόμα: Το Amazon, η διαχείριση του αριθμού εργαζόμενων και η λιτότητα

Η ταχύτητα παράδοσης αγορών από το Amazon Prime -δύο μόλις ημέρες- εξάλλου είναι ο λόγος που τους οδηγεί να αγοράζουν από τον συγκεκριμένο retailer, παρά από τον ίδιο τον ιστότοπο ενός προϊόντος, ακόμη και αν το προϊόν εκεί διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή.

Οι αναβαθμίσεις του Shopify έρχονται σε μια εποχή που είναι όλο και πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να φτάσουν τις πωλήσεις-ρεκόρ που μπορεί να είχαν το 2020 και το 2021, όταν οι καταναλωτές στράφηκαν στις ηλεκτρονικές αγορές εξαιτίας των “λουκέτων” που επέβαλε η καραντίνα.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.