01 Μάι 2024
READING

Μπορεί να αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη το email;

4 MIN READ

Μπορεί να αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη το email;

Μπορεί να αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη το email;

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάξει τη στρατηγική marketing και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μία από τις λιγότερο αυθεντικές μορφές επικοινωνίας. Ο λόγος; Τα εισερχόμενα μηνύματα του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου είναι γεμάτα από μηνύματα που γράφτηκαν από τεχνητή νοημοσύνη – με ανθρώπινη προτροπή. Συχνά, μάλιστα, οι προεπιλεγμένες φράσεις και οι ευγενικές απαντήσεις χαρακτηρίζονται ως “κωμικά ρομποτικές”.

Η αυτόματη συμπλήρωση δεν σκοπεύει να μας απομακρύνει από αυτό που ήδη προσπαθούμε να πληκτρολογήσουμε – απλώς προσπαθεί να το επιταχύνει. Τα τελευταία χρόνια, η Google έχει χρησιμοποιήσει μηχανική μάθηση στο Gmail για να παράγει απαντήσεις μιας πρότασης και να προβλέπει τι είναι πιθανό να πληκτρολογήσουμε στη συνέχεια. Νεότερες εταιρείες, όπως η Compose AI, μας επιτρέπουν να βασιζόμαστε περαιτέρω στις λειτουργίες αυτόματης συμπλήρωσης κατά την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον του e-commerce περνάει από την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη στο email marketing

Οι περισσότεροι χρήστες του internet έχουν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι το marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπει στους retailers και τους marketers να προσφέρουν ένα σχετικό περιεχόμενο σε χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Το email μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων, την απόκτηση και τη διατήρηση περισσότερων πελατών, ενώ η αξία των social media έγκειται αποκλειστικά στην εμπλοκή των πελατών.

Με τον τρόπο αυτό, το email marketing και είναι και θα παραμείνει σίγουρα χρήσιμο -τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον- καθώς αποτελεί μία αποτελεσματική πρακτική που ισχυροποιεί την πιστότητα των καταναλωτών στα εμπορικά σήματα.

Το αποτελεσματικό email marketing, όμως, έχει να κάνει με την αξιοποίηση χρήσιμων καινοτομιών και τεχνολογιών. Η τεχνητή νοημοσύνη στο marketing επιτρέπει πλέον στις μάρκες να μαθαίνουν εύκολα ποια στοιχεία μιας στρατηγικής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λειτουργούν και ποια πρέπει να τροποποιηθούν.

Απελευθέρωση χρόνου

Θα ήταν σίγουρα μετασχηματιστικό αν ένα εξατομικευμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης μπορούσε να γράφει πλήρη, υψηλής ποιότητας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον τόνο της φωνής μας. Οι υπάλληλοι που καταναλώνουν πολλές ώρες της ημέρας τους απαντώντας σε email, θα μπορούσαν ουσιαστικά να έχουν πρόσβαση σε έναν ψηφιακό βοηθό που θα αναλάβει τη χρονοβόρα αυτή διαδικασία.

Είναι επίσης σημαντικό να στέλνουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ιδανική ώρα της ημέρας και της εβδομάδας. Χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιες ώρες της ημέρας ένας πελάτης εστιάζει σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με την εργασία και ποιες ώρες της ημέρας εστιάζει σε άλλα μηνύματα.

Μόλις μάθουμε ποια είναι αυτή η ώρα της ημέρας, η αυτοματοποίηση της διαδικασίας, ώστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να αποστέλλονται αυτή την ώρα, είναι σχετικά απλή. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο οι στρατηγικές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου AI είναι επιτυχείς και για τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη στο marketing έχει γίνει αναντικατάστατη.

Με λίγα λόγια, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εκτελέσει την απαραίτητη ανάλυση για εμάς. Αυτό δεν διασφαλίζει απλώς ότι έχουμε ακριβείς πληροφορίες- αλλά απελευθερώνει και το πρόγραμμά μας, επιτρέποντάς μας να επικεντρωθούμε σε άλλες αρμοδιότητες της εργασίας μας.

Εξατομίκευση

Η εξατομίκευση διαφόρων στοιχείων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, από τη γραμμή θέματος έως το ίδιο το πραγματικό περιεχόμενο, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά κλικ – δηλαδή την ανάγνωση των email που στέλνουμε.

Ορισμένες μορφές εξατομίκευσης είναι εύκολες. Δεν είναι πολύ δύσκολο να διασφαλίσουμε ότι οι γραμμές θέματος ή οι πρώτες γραμμές του κειμένου μας αναφέρουν το όνομα του παραλήπτη.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον των Direct-Τo-Consumer brands βρίσκεται στο email τους

Ωστόσο, η προσαρμογή μιας καμπάνιας στα ενδιαφέροντα ενός συγκεκριμένου αναγνώστη είναι πιο δύσκολη. Η τεχνητή νοημοσύνη στο marketing επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερο βαθμό εξατομίκευσης, αναλύοντας τη συμπεριφορά των μεμονωμένων πελατών, διευκολύνοντας τον προσδιορισμό των τύπων περιεχομένου στους οποίους θα ανταποκριθούν.

Καθώς η τεχνολογία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μηχανική μάθηση συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα αποδειχθεί ακόμη πιο χρήσιμη για τους marketers. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε για να επωφεληθούμε από τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης. Τουναντίον. Η τεχνολογία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι marketers αναπτύσσουν, σχεδιάζουν και εκτελούν εκστρατείες.

Με πληροφορίες από Wired

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.