03 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: #BeAfriend Together We Can Rebuild

2 MIN READ

Campaign of the Day: #BeAfriend Together We Can Rebuild

Campaign of the Day: #BeAfriend Together We Can Rebuild
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Με τις ειδήσεις για τους σεισμούς να μην βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, το agency Recipe θέλησε να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι τώρα είναι η ώρα να βοηθήσουν, καθώς η Τουρκία προσπαθεί να ανοικοδομήσει τις πληγείσες περιοχές.

Η Recipe έχει δύο μέλη της ομάδας που επηρεάστηκαν άμεσα από τις καταστροφές, με αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση του agency προς την κατεύθυνση αυτή. Έτσι ήρθε σε επαφή με την Ahbap.org (“φίλος” στα τουρκικά), τη μη κυβερνητική οργάνωση που υποστήριξε την έρευνα και τη διάσωση, και μετέπειτα την παροχή τροφής, στέγης και βοήθειας στους πληγέντες, για να δημιουργήσουν ένα σποτ που επικοινώνησε το πρόβλημα της ανοικοδόμησης της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βρεθεί χρηματοδότηση.

Το hashtag #BeAFriend #BeAahbap αποτέλεσε το ιδανικό tagline της απλής αλλά τόσο ευφυούς καμπάνιας. Η Recipe σχεδίασε αρχικά σήμανση βιτρίνας/POS για τουρκικές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο με μια απλή διαδικασία δωρεάς κωδικού QR. Έχοντας εξασφαλίσει υποστήριξη εμπορικού αποθέματος για την επέκταση της καμπάνιας στην τηλεόραση, η ομάδα δημιούργησε στη συνέχεια ένα τηλεοπτικό σποτ διάρκειας 30 δευτερολέπτων για να παρουσιάσει την Ahbap και να υπενθυμίσει στο βρετανικό κοινό την κατάσταση στην Τουρκία καθώς η χώρα προσπαθεί να ανοικοδομήσει και να ενθαρρύνει τις δωρεές.

Το agency αποφάσισε να “απογυμνώσει” το δημιουργικό σε ένα μινιμαλιστικό, 2D animation, χτισμένο γύρω από έναν κωδικό QR, με σαφή στόχο να κάνει τη δωρεά όσο το δυνατόν πιο απλή: απλά σκάναροντας το QR code.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.