02 Μάι 2024
READING

Ποια γενιά θα ξοδέψει φέτος τα περισσότερα χρήματα στο διαδίκτυο;

3 MIN READ

Ποια γενιά θα ξοδέψει φέτος τα περισσότερα χρήματα στο διαδίκτυο;

Ποια γενιά θα ξοδέψει φέτος τα περισσότερα χρήματα στο διαδίκτυο;

Οι Millennials επιμένουν “ηλεκτρονικά” ακόμη και όταν τα φυσικά καταστήματα επανανακάμπτουν

Πάνω από το ένα τέταρτο των Millennials θα αυξήσουν τις διαδικτυακές τους δαπάνες φέτος. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έρευνα “Global Voices Survey” της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου ESW.

Συγκεκριμένα, περισσότερο από το 27% των Millennials καταναλωτών θα δαπανήσουν φέτος πολύ περισσότερα χρήματα στο διαδίκτυο και λιγότερα στο φυσικό κατάστημα σε κατηγορίες που περιλαμβάνουν προϊόντα υγείας και ομορφιάς, πολυτέλειας, ένδυσης και υπόδησης, όπως και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Η μελέτη μάλιστα αποκάλυψε επίσης ότι σχεδόν το 73% των Millennials σχεδιάζουν να ξοδέψουν τα ίδια χρήματα στο διαδίκτυο το 2023 και μόλις ένα 15% σκοπεύει να μειώσει τις σχετικές δαπάνες. Ποσοστά που δείχνουν πως η γενιά αυτή μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στις παγκόσμιες δαπάνες ηλεκτρονικού εμπορίου για φέτος.

Διαβάστε ακόμα: Τι προσελκύει την Gen Alpha;

Οι διαφορές των γενιών καλά κρατούν

Δεν είναι όμως μόνοι τους. Σχεδόν 50% περισσότεροι Millennials θα αυξήσουν τις διαδικτυακές τους δαπάνες για προϊόντα υγείας και ομορφιάς, σε σύγκριση με τους Gen Z-ers και 42% περισσότεροι από τους καταναλωτές της Gen X και των Baby Boomers.

Για online αγορές υποδημάτων και ενδυμάτων, το 20% των Millennials θα ξοδέψουν περισσότερα φέτος σε σύγκριση με το 14% της Gen Z, το 15% της Gen X και το 11% των Baby Boomers.

Όσο αφορά τα luxury brands, το 27% των Millennials είναι πρόθυμο να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για είδη πολυτελείας στο διαδίκτυο το 2023, σε σύγκριση με το 20% της Gen Z, το 22% της Gen X και το 21% των Baby Boomers.

Την ίδια στιγμή, ένας στους τέσσερις Millennials θα καταβάλει περισσότερα χρήματα για καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, όπως τηλέφωνα, παιχνίδια και λογισμικό, σε σχέση με το 19% των καταναλωτών της Gen Z και της Gen X και μόλις το 13% των Baby Boomers.

Και σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) των Millennials θα ξοδέψει περισσότερα για αγορές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης φέτος σε σύγκριση με το 14% της Gen Z, το 20% της Gen X και μόλις το 8% των Baby Boomers.

Οι Millennials αναζητούν την ευκολία

Σύμφωνα με μία άλλη έρευνα, της επενδυτικής τράπεζας Roth MKM, το 28% του συνόλου των Millennials που αγοράζουν προϊόντα μέσω διαδικτύου έχουν εγγραφεί για αυτόματη αναπλήρωση ή συνδρομητικά είδη στο Amazon και το 53% είναι πιο πιθανό να αγοράσει απευθείας από τον κατασκευαστή, αν υπάρχει δυνατότητα.

Μετά την πανδημία, η υγεία και η ευεξία σε συνδυασμό με την ευκολία έχουν γίνει πιο σημαντικές για τους Millennials, οι οποίοι συνθέτουν μια γρήγορα αναπτυσσόμενη δημογραφική ομάδα, με σημαντική αγοραστική δύναμη.

Η έρευνα

Η νέα έρευνα καταναλωτών Global Voices της ESW διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2022 σε 16 χώρες (Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Αυστραλία) με τη συμμετοχή 16.557 ατόμων. Στην παρούσα έκθεση η Gen Z ορίζεται ως άτομα ηλικίας 18-24 ετών, οι Millennials ως άτομα ηλικίας 25-40 ετών, η Gen X ως 41-56 ετών και οι Baby Boomers ως ηλικίας 57-75 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχει εγχειρίδιο για το DTC;

Τα αποτελέσματα της έρευνας προσφέρουν ενδιαφέρονται στοιχία για τους αναλυτές που αναζητούν έναν “νικητή” στην πανδημική μάχη μεταξύ των φυσικών καταστημάτων και των online αγορών. Ενώ στην αρχή των lockdown παρατηρήθηκε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη των ηλεκτρονικών αγορών, το φυσικό retail είναι έτοιμο για μεγάλη αναζωπύρωση, καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στα φυσικά καταστήματα.

Όμως, από ότι φαίνεται, οι Millennials επιμένουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Και γιατί αυτό ενδιαφέρει τους retailers; Επειδή η αγοραστική δύναμη των Millennials έχει φτάσει τα 2,32 τρισεκατομμύρια ευρώ -σύμφωνα με την ESW- και δεν βρίσκονται ακόμη καν στην ηλικία των υψηλότερων εισοδημάτων τους, κάτι που τους καθιστά ένα δυναμικό καταναλωτικό κοινό, έτοιμο να διασταυρώσει τα ξίφη του με την πολυπόθητη Gen Z. 

Με πληροφορίες από CNBC | Chain Store Age

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.