16 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Experiences, not experience

2 MIN READ

Campaign of the Day: Experiences, not experience

Campaign of the Day: Experiences, not experience

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Το ρουμανικό branch της McDonald’s αποφάσισε να επικοινωνήσει το τι έχει πραγματικά αξία σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο στ καταστήματά της. Σε μια βιωματική τηλεοπτική καμπάνια, που στόχο έχει την ενίσχυση του ίδιου του brand και την εταιρική του κουλτούρα, η αλυσίδα fast food προσκάλεσε τον διάσημο Ρουμάνο καλλιτέχνη Rares, να πρωταγωνιστήσει σε μια καμπάνια, που δίνει άλλη διάσταση στις συνηθισμένες αγγελίες εργασίας.

Γιατί για την McDonald’s Romania σημασία έχει το υπόβαθρο των εργαζομένων και όχι αποκλειστικά η πρότερη εργασιακή τους εμπειρία. Σε ένα σποτ διάρκειας 1,24 λεπτών, ξεδιπλώνονται όλα τα εφόδια που “πρέπει” να έχει ένας νέος που θέλει να πιάσει δουλειά σε ένα κατάστημα McDonald’s: επιμονή στη λεπτομέρεια, ενσυναίσθηση, καλή διάθεση και προοπτική για το μέλλον, αισιοδοξία, αφοσίωση, ομαδικότητα, φαντασία και ηρεμία.

Η πρωτοβουλία αυτή βασίστηκε στον φαύλο κύκλο της αναζήτησης εργασίας των νέων: δεν μπορούν να βρουν δουλειά επειδή δεν έχουν εμπειρία και δεν έχουν εμπειρία επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Η καμπάνια «Experiences, not experience» φιλοδοξεί να βάλει ένα τέλος στον κύκλο αυτό, γιορτάζοντας τις εμπειρίες ζωής των νέων αντί για την επαγγελματική τους εμπειρία. Και το επιστεγάζει, δηλώνοντας ότι η αλυσίδα πιστεύει στη ρουμανική νεολαία.

Η καμπάνια φέρει την υπογραφή της DDB Romania.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.