02 Μάι 2024
READING

Το Attica ενισχύει το ηλεκτρονικό του κανάλι

3 MIN READ

Το Attica ενισχύει το ηλεκτρονικό του κανάλι

Το Attica ενισχύει το ηλεκτρονικό του κανάλι

Προτεραιοποίηση του e-commerce και για το 2023

Κατά το 2022, η Attica Πολυκαταστήματα αποφάσισε να κεφαλοποιήσει την επιτυχία που γνώρισε το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεών της κατά την πανδημική διετία, επενδύοντας στη δημιουργία ενός ενιαίου e-shop. Τώρα, η εταιρεία που έχει ταυτίσει το όνομά της με τις πωλήσεις lyxury προϊόντων και την εμβληματική παρουσία των καταστημάτων της σε καίρια σημεία, ισχυροποιεί τις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Το πρώτο πολυκατάστημα Attica άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Απρίλιο του 2005. Από την πρώτη κιόλας μέρα κατάφερε να χαρίσει εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας, ενώ η δομή και το ύφος του, που δημιουργήθηκαν με βάση τα διεθνή standards του high-end shopping, έφεραν μια νέα πραγματικότητα στην ελληνική αγορά.

Σήμερα, έχοντας διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, εκτός από το πρώτο Attica, το flagship store στο ιστορικό κτίριο City Link στο κέντρο της Αθήνας, στην πρωτεύουσα μπορεί κανείς να βρει δύο ακόμα πολυκαταστήματα, το Attica στο Golden Hall και στο The Mall στο Μαρούσι. Παράλληλα και η Θεσσαλονίκη έχει υποδεχτεί τo Attica με δύο πολυκαταστήματα, στην Τσιμισκή και στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Το επιτυχημένο atticabeauty.gr

Ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτικού κοινού οπως αναδύθηκαν τα τελευταία χρόνια, το Attica εγκαινίασε τη λειτουργία του atticabeauty.gr, που προσέφερε τη δυνατότητα αγοράς επώνυμων προϊόντων ομορφιάς, ενίοτε ανακοινώνοντας σημαντικές προσφορές.

Είναι το κανάλι που γνώρισε σημαντική άνοδο αφού οι πωλήσεις καλλυντικών προϊόντων κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα ακόμη και μετά το lockdown, ενώ ανάλογη ήταν και η πορεία και του ηλεκτρονικό καταστήματος του Attica που ακολούθησε το επιτυχημένο μοντέλο του beauty e-shop. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 140% στο εννεάμηνο του 2020 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Η Cosmobrands

Βασικός συνεργάτης στο τμήμα αυτό, στάθηκε η θυγατρική της Cosmobrands που ανέπτυσσε ηλεκτρονικές πωλήσεις, καθώς και χονδρική πώληση καλλυντικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων. Το 2021 μάλιστα η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις 16 εκατ. ευρώ από 17 εκατ. ευρώ το 2020, με τη μικρή διαφορά να αποδίδεται στην σταδιακή επιστροφή των καταναλωτών στα φυσικά καταστήματα.

Τον Απρίλιο του 2022, υλοποιήθηκε ο σχεδιασμός της εταιρείας συμφερόντων του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου για την απορρόφηση της Cosmobrands και την αναβάθμιση της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων. Η ενοποίηση των δύο εταιρείων οδήγησε σε δημιουργία ενός ενιαίου e-shop όπου περιλαμβάνεται το χαρτοφυλάκιο προϊόντων των φυσικών καταστημάτων και του e-shop καλλυντικών.

Το επιτυχημένο λανσάρισμα του atticadps.gr ακολούθησε ο εμπλουτισμός του με προϊόντα ένδυσης πέραν των ειδών ταξιδιού, αξεσουάρ και εποχιακών ειδών, για να φτάσει σήμερα στο επίπεδο να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η γκάμα προϊόντων θα διευρυνθεί κι άλλο κατά το 2023, απαντώντας στο σχετικό αίτημα μίας αυξανόμενης μερίδας καταναλωτών που συνδυάζουν τις ηλεκτρονικές αγορές με την επίσκεψη στο φυσικό κατάστημα και την αξιοποίηση της υπηρεσίας Click & Collect, που υφίσταται ακόμη.

Η σημασία που αποδίδεται στο ηλεκτρονικό κανάλι διαφάνηκε ήδη από τον Οκτώβριο του 2020, όταν η διοικητική ομάδα των πολυκαταστημάτων Αttica ενισχύθηκε με στελέχη με εμπειρία στο e-commerce – ανάμεσά τους και ο Δημοσθένης Μπούμης, σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη των Attica από το 2012 με την Cosmobrands.

Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων ολοκλήρωσε το 2022 επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2019, με πωλήσεις στα 180 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας πλήρως τις απώλειες από τους περιορισμούς της πανδημίας, ενώ για το 2023 εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο, ως αποτέλεσμα της επαναφοράς της αγοράς σε πλήρη κανονικότητα αλλά και της απόδοσης των πρότερων επενδύσεών της. Την ίδια στιγμή σχεδιάζει επεκτάσεις και ανακαινίσεις των εμπορικών της χώρων, το άνοιγμα μονοθεματικών μπουτίκ, όπως και την είσοδό της στο Marina Galleria και στο Vouliagmenis Mall στο Ελληνικό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.