03 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: See My Pain

2 MIN READ

Campaign of the Day: See My Pain

Campaign of the Day: See My Pain
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Βασιζόμενη σε αληθινές ιστορίες γυναικών που στάθηκαν με γενναιότητα απέναντι στον πόνο, η Nurofen συνεργάστηκε επί 18 μήνες με την McCann London για να οπτικοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας Nurofen Pain Index Report 2022. Και τα δύο συνεργαζόμενα μέρη βρέθηκαν μπροστά στην απίστευτη διαπίστωση ότι υπήρχε ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην υγειονομική περίθαλψη και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του πόνου, ακόμη και της πιο απλής ημικρανίας.

Η Nurofen, ως παραγωγός του φερώνυμου φαρμάκου, αφού μελέτησε τις απαντήσεις 10.000 γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνά της, θέλησε να δημιουργήσει μια καμπάνια που δεν δίστασε να φέρει στην επιφάνεια το άγχος των γυναικών ασθενών ακόμα και με τον πιο δραματικό τρόπο. Με tagline “See My Pain”, όμως, καμία από τις ιστορίες που αποτυπώθηκαν στο σποτ των 1,37′ δεν έδωσε απάντηση ή λύση στο πρόβλημα του πόνου που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες αυτές – γιατί στόχος ήταν να αποτυπώσει την αγωνία τους και επιτέλους να θέσει στο χάρτη και αυτό το χάσμα.

Ένα χάσμα που δεν αφορά τους γιατρούς ή το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας NHS. Αφορούσε πάντα την κοινωνία και τις προκαταλήψεις λόγω φύλου, ασυνείδητες και συνειδητές, τα αόρατα προβλήματα που δημιουργούνται από λανθασμένες διαγνώσεις ή από υποεκτίμηση συμπτωμάτων σε γυναίκες ασθενείς.

Η Nurofen και η McCann London ονομάτισαν το πρόβλημα που παρατηρείται διαχρονικά σε πολλά μέρη του δυτικού κόσμου, με την καθοριστική υποστήριξη της κοινότητας των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη. Το σημαντικότερο ήταν ότι και οι δύο αντιμετώπισαν την καμπάνια ως κάτι περισσότερο, ως μια δημιουργική πλατφόρμα που πιστεύουν ότι θα αλλάξει τις ζωές των γυναικών.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, η Nurofen προχώρησε και στη δημοσίευση των δεσμεύσεών της να κάνει τις γυναίκες ορατές στην έρευνα, την υγειονομική περίθαλψη, όπως και να έχουν πρόσβαση τα προϊόντα της.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.