02 Μάι 2024
READING

Η Motor Oil εγκαινιάζει μια νέα retail στρατηγική

3 MIN READ

Η Motor Oil εγκαινιάζει μια νέα retail στρατηγική

Η Motor Oil εγκαινιάζει μια νέα retail στρατηγική

Είσοδος στο λιανεμπόριο τροφίμων με το Smartshop

Αφήνοντας πίσω την δεκαετή συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος και την ανάπτυξη AB Shop & Go στα πρατήρια Shell, η Motor Oil αποφάσισε να αναπτύξει ένα νέο μοντέλο καταστήματος που ακολουθεί την τάση των convenience stores, εγκαινιάζοντας μια νέα στρατηγική retail εκτός πρατηρίων.

Τον περασμένο Νοέμβριο κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας είχε επισημάνει ότι τόσο η αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Ahold Delhaize όσο και η Motor Oil, που διαχειρίζεται το σήμα και το δίκτυο της Shell στην Ελλάδα, συζητούσαν το μέλλον της συνεργασίας τους. Μια συνεργασία που είχε οδηγήσει στην ανάπτυξη 79 σημείων μέσω franchise. Το μέλλον αυτό δεν μπόρεσε να ευοδώσει, με αποτέλεσμα τα 30 καταστήματα που έχουν απομείνει, να ολοκληρώσουν το επόμενο διάστημα τον κύκλο τους.

Το νέο c-store concept του ομίλου

Η συνέχεια θα δοθεί σε χώρο εκτός πρατηρίων, με την Motor Oil να αποφασίζει την είσοδό της στο χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων με το Smartshop, ενός convenience concept, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του “πρατηρίου του μέλλοντος”, που τρέχει ήδη ο όμιλος στην Ελλάδα: mini market, allsmart.gr, cafe, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, υπηρεσία παραλαβής δεμάτων.

Το Smartshop άνοιξε τις πόρτες του στην Ηλιούπολη, στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Ηρούς Κωνσταντοπούλου, και φιλοξενεί όλη την γκάμα των προϊόντων που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα κατάστημα της γειτονιάς. Το πρώτο αυτοτελές κατάστημα νέας γενιάς διαθέτει τα βασικά προϊόντα για το σπίτι ή το γραφείο (από τρόφιμα έως καθαριστικά), καπνικά προϊόντα, σνακ, προϊόντα πρωινού, παρασκευή καφέ (κάτω από το σήμα “I love cafe”), όπως σύγχρονες υπηρεσίες παραλαβής δεμάτων με Skroutz Point και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της nrg, επίσης θυγατρικής της Motor Oil.

Η Coral Innovations

Πρόκειται για εταιρεία του ομίλου που ιδρύθηκε το 2015, 100% θυγατρική της Coral A.E., επίσημου δικαιούχου χρήσης των σημάτων Shell στην Ελλάδα με περίπου 700 πρατήρια που λειτουργούν σήμερα υπό το σήμα Shell. Βασική δραστηριότητά της είναι η ιδιοκτησία και διαχείριση της ιστοσελίδας www.allsmart.gr που στόχο έχει να διαθέτει ευρεία γκάμα προιόντων και ευκολία στους επισκέπτες κάθε ηλικίας πάντα προσφέροντας την καλύτερη επιβράβευση μέσα από την συνεργασία της με το πρόγραμμα Shell Smart Club.

Στο e-shop του www.allsmart.gr οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν tablets, gaming, οικιακό εξοπλισμό, ψυχαγωγία, σκεύη και συσκευές Μαγειρικής, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, παιχνίδια, εργαλεία, είδη ταξιδιού και να εξαργυρώσουν αλλά και να επιβραβευτούν με πόντους Smart στην κάρτα Smart Club για την αγορά τους.

Επίσης δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και τη διανομή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό του βιταμινούχου νερού Coolvit, στην ανάπτυξη νέων μελλοντικών concepts αλλά και την ανάπτυξη του νέου convenience concept, Smartshop. Τον Απρίλιο η Coral Innovations πούλησε το 100% των μετοχών της στην κυπριακή εταιρεία Ireon Investments, θυγατρική της Motor Oil, σε μια κίνηση ομιλικής αναδιάρθρωσης για την αρτιότερη επίτευξη των σκοπών των δύο εταιρειών.

Στα σχέδια του ομίλου είναι η επέκταση του c-store concept και σε άλλα σημεία εκτός πρατηρίων. Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει ο όμιλος σε αυτή του την προσπάθεια είναι η κάρτα πιστότητας allSmart η οποία χρησιμοποιείται ήδη από πάνω από 1.000.000 ενεργούς πελάτες των πρατηρίων του ομίλου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.