01 Μάι 2024
READING

Η Pepsi και η Apple συνεργάζονται για δωρεάν music streaming

3 MIN READ

Η Pepsi και η Apple συνεργάζονται για δωρεάν music streaming

Η Pepsi και η Apple συνεργάζονται για δωρεάν music streaming

Δύο δεκαετίες αφότου η πρώτη σύμπραξή τους βοήθησε την ψηφιακή μουσική να γίνει mainstream, η PepsiCo και η Apple Music συνεργάζονται ξανά

Ο κολοσσός των αναψυκτικών ανακοίνωσε την προωθητική ενέργεια “Press Play on Summer”, η οποία θα προσφέρει απεριόριστο streaming στο Apple Music καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτή η συναρπαστική προσφορά συνοδεύεται από την αγορά συγκεκριμένων limited-edition αναψυκτικών παρέχει πρόσθετες ανταμοιβές, με κορυφαία τα αεροπορικά ταξίδια σε εκδηλώσεις Apple Music Live.

Το πρόσωπο της καμπάνιας, θα είναι ο rapper τραγουδοποιός, Bad Bunny, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλλιτέχνης της χρονιάς 2022 της Apple Music. Μάλιστα, το άλμπουμ του “Un Verano Sin Ti” ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες προβολές στο Apple Music πέρυσι. Ο τραγουδιστής έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τα σνακ της PepsiCo, Frito-Lay, προωθώντας τα Cheetos.

Διαβάστε ακόμα: Η κλασική μουσική στην Apple

Press Play on Summer

Η προωθητική ενέργεια ηγείται της πολύ σημαντικής καλοκαιρινής περιόδου πωλήσεων για την Pepsi, η οποία έχασε έδαφος από την ανταγωνίστρια Coca-Cola στην αγορά ανθρακούχων αναψυκτικών το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Beverage Digest. Στο πλαίσιο της διαφημιστικής εκστρατείας, που θα διαρκέσει από τις 22 Μαΐου έως τις 17 Σεπτεμβρίου, η Pepsi θα προσφέρει 400 εκατομμύρια μπουκάλια αναψυκτικών, που θα είναι εξοπλισμένα με κωδικούς QR της Apple Music.

Σαρώνοντας τον κωδικό QR, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν έως και τρεις μήνες δωρεάν συνδρομή στο Apple Music – οι νέοι και ορισμένοι χρήστες που επιστρέφουν. Κάθε μπουκάλι δίνει επίσης σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών συνδρομητών του Apple Music, την ευκαιρία να κερδίσουν περισσότερα από 100.000 άλλα δώρα – όπως προπληρωμένες δωροκάρτες MasterCard, ασύρματα ακουστικά Beats Studio3, ρούχα και εβδομαδιαία αεροπορικά ταξίδια για VIP εμπειρίες του Apple Music Live.

Η ιστορία των δύο εταιρειών

Η συνεργασία της Apple Music και της Pepsi κρατάει χρόνια. Ήδη από το 2004, οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για μια καμπάνια κατά τη διάρκεια του Super Bowl 38, με στόχο να χαρίσουν 100 εκατομμύρια τραγούδια στο iTunes. Ωστόσο, η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια δεν πήγε ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί.

Η διαφήμιση προσπάθησε να προβάλει ιστορίες παιδιών που αντιμετώπισαν νομικές συνέπειες για τη λήψη μουσικής από το διαδίκτυο, κάτι που θεωρήθηκε αρνητικό εκείνη την εποχή, καθώς έμοιαζε με κήρυγμα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από προβλήματα αποστολής, καθώς τα μπουκάλια που περιείχαν τους τυχερούς κωδικούς για το download ενός τραγουδιού από το iTunes άργησαν να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων, απογοητεύοντας τους καταναλωτές.

Επιπλέον, ο κόσμος ανακάλυψε ότι μπορούσε να κρυφοκοιτάξει κάτω από τα καπάκια των μπουκαλιών χωρίς να αγοράσει το αναψυκτικό για να διαπιστώσει αν επρόκειτο για “τυχερό” καπάκι. Και έτσι, μόνο περίπου 5 εκατομμύρια από τα 100 εκατομμύρια διαθέσιμα τραγούδια διεκδικήθηκαν τελικά.

Απτόητες, η Pepsi και η Apple έκαναν άλλη μια προσπάθεια το επόμενο έτος. Διπλασίασαν τον αριθμό των τραγουδιών που ήταν διαθέσιμα για download και εισήγαγαν iPod minis ως μέρος του βραβείου. Αυτή η προσπάθεια πήγε πολύ καλύτερα.

Διαβάστε ακόμα: Η Pepsi αποφάσισε να αλλάξει ταυτότητα ύστερα από 15 χρόνια

Η φετινή συνεργασία

Παρόλο που η Pepsi και η Apple συνεργάζονται εδώ και χρόνια, υπάρχει μια κάποια ειρωνεία στην τρέχουσα προωθητική ενέργεια. Νωρίτερα φέτος, η Apple Music ανέλαβε το πολυπόθητο Super Bowl Halftime Show, στο οποίο κυριαρχούσε η Pepsi ως χορηγός τίτλου για μια δεκαετία, “κλέβοντας” έτσι ένα σημαντικό σημείο προβολής.

Στη συνέχεια, η Pepsi, η οποία αξιοποιεί εδώ και καιρό τη μουσική ως μοχλό ανάπτυξης για τα brands της, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια πολύ μεγαλύτερη στρατηγική αλλαγή για να φέρει τη μουσική στους οπαδούς με νέους τρόπους. Από τότε η Pepsi έχει ξεκινήσει το Pepsi Music Lab, μια ακαδημία για ανερχόμενους καλλιτέχνες.

https://www.youtube.com/watch?v=YbXeArSz1n8

Με πληροφορίες από Fast Company

Photo & Video: PepsiCo

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.