03 Μάι 2024
READING

Το Skroutz εστιάζει στην προώθηση των εμπόρων του

4 MIN READ

Το Skroutz εστιάζει στην προώθηση των εμπόρων του

Το Skroutz εστιάζει στην προώθηση των εμπόρων του

Προσφέρει μια νέα δυνατότητα δημιουργίας υπεραξίας στους συνεργάτες του

Μένοντας πιστό στη στρατηγική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο να δημιουργήσει ένα μοναδικό shopping community, το Skroutz λανσάρει μια σειρά από νέες διαφημιστικές υπηρεσίες στους συνεργάτες του, προκειμένου να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις τους μέσα από το marketplace του.

Ύστερα από 18 χρόνια λειτουργίας, το Skroutz βρίσκεται μπροστά σε μια εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση: να συνδυάσει αποτελεσματικά όλα εκείνα τα στοχεία που το έφεραν στην πρώτη θέση τους τομέα παροχής υπηρεσιών διανομής και ηλεκτρονικών πωλήσεων στην Ελλάδα, και παρέχοντας υψηλού επιπέδου και αποτελεσματικότητας υπηρεσίες προς τους συνεργάτες της, να χτίσει ένα shopping community.

Με τουλάχιστον 550 άτομα προσωπικό, το Skroutz επεκτείνεται διαρκώς μέσα από εξαγορές αλλά και με τις επενδύσεις που πραγματοποιεί, ενώ εκτός από τους τρεις ιδρυτές της στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει και ένας ισχυρός μέτοχος, η CVC Capital Partners με ποσοστό μειοψηφίας. Η μεγαλύτερη αλυσίδα στον τομέα παροχής υπηρεσιών διανομής και ηλεκτρονικών πωλήσεων στην εγχώρια αγορά, κατάφερε από το 2020 στο 2021 να αυξήσει το τζίρο της σχεδόν κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, από τα 38,8 εκατομμύρια ευρώ στα 57,5 εκατομμύρια ευρώ (καθαρά κέρδη μετά από φόρους 5 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ το 2020). Ενώ σχεδόν πενταπλάσιος είναι ο αριθμός των παραγγελιών, καθώς το 2022 σε σύγκριση με το 2020 αυξήθηκε κατά 379%.

Η σημασία των συνεργαζόμενων εμπόρων

Ο αριθμός των συνεργατών πλέον ανέρχεται στους περίπου 8.000 εμπόρους ύστερα από απόφαση της εταιρείας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ποιοτικούς αλλά και τους ποσοτικούς κανόνες για το τι χρειάζεται από έναν συνεργάτη για να πετύχει μέσω της πλατφόρμας. Οι ενεργοί έμποροι συμβάλλουν στο να παρέχει η Skroutz στους χρήστες μία ακόμα καλύτερη εμπειρία, ενώ παράλληλα δημιουργείται και μια δέσμευση από τους συνεργάτες ότι θα επενδύσουν και στην περαιτέρω ανάπτυξη τους μέσω του marketplace.

Οι νέες δυνατότητες που δίνει η Skroutz στους συνεργάτες της δημιουργούν ένα περιβάλλον εμπορίου που επαναπροσδιορίζει την αγοραστική εμπειρία. Οι καταναλωτές μέσα από την πλατφόρμα μπορούν να ανακαλύψουν τα καλύτερα προϊόντα για τις ανάγκες τους και να τα αγοράσουν με τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο, ενώ οι έμποροι αποκτούν πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά ενεργό καταναλωτικό κοινό μέσω του οποίου διευρύνουν εντυπωσιακά τις δυνατότητες των καταστημάτων τους και αυξάνουν την κερδοφορία τους.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο της νέας εποχής

Η Skroutz τον περασμένο Ιούνιο αποφάσισε να προσφέρει ακόμη ένα εξελιγμένο μοντέλο λειτουργίας και εξυπηρέτησης παραγγελιών, στο οποίο μπορούσαν να ενταχθούν οι συνεργαζόμενοι έμποροι. Μέσω της υπηρεσίας Fulfilled by Skroutz έχουν ήδη επωφεληθεί 130 συνεργαζόμενα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στις κατηγορίες της τεχνολογίας, της μόδας, των καλλυντικών όπως και οι καταναλωτές.

Τα συνεργαζόμενα καταστήματα στέλνουν τα προϊόντα στη Skroutz και συγκεκριμένα στις αποθήκες που διαθέτει πλέον το marketplace και όλη η διεκπεραίωση της παραγγελίας (συλλογή, συσκευασία, αποστολή) διεκπεραιώνεται μέσα από αυτήν. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας πραγματοποιείται και η διαχείριση των επιστροφών, ενώ σύμφωνα μετα μέχρι στιγμής στοιχεία, εξυπηρετούνται πάνω από 1.000 παραγγελίες ημερησίως. Στόχος είναι μετά από 12 μήνες το 20% των παραγγελιών του Skroutz Marketplace να διεκπεραιώνονται μέσω της Fulfilled by Skroutz, ελαχιστοποιώντας τα λάθη στις παραγγελίες και διασφαλίζοντας γρήγορες παραδόσεις.

Το νέο πρόγραμμα διαφημιστικής προώθησης

Η Skroutz παρέχει και διαφημιστικές λύσεις που φιλοδοξούν να καλύψουν κάθε επικοινωνιακή ανάγκη των brands στο marketplace της, διαθέτοντας εργαλεία για όλο το marketing funnel, από awareness και consideration μέχρι και λύσεις για conversion.

Τώρα εγκαινιάζει ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα σχεδιασμού, διαχείρισης και παρακολούθησης μιας καμπάνιας “sponsored products”, αποσκοπώντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων των συνεργαζόμενων brands. Πρόκειται για ένα διαφημιστικό όχημα με το οποίο τα brands μπορούν να επιλέξουν τα προϊόντα που θέλουν για να διαφημιστούν στις πρώτες θέσεις κατάταξης της αντίστοιχης κατηγορίας.

Πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, οι διαφημιζόμενοι ενεργοποιούν τις καμπάνιες προώθησης των προϊόντων τους μέσα από τον Χώρο Συνεργατών και έχουν πλήρη έλεγχο σε επίπεδο προϊόντος, κόστους- θέτοντας το CPC (bid) της επιλογής τους-, διάρκειας διαφήμισης και παρακολούθησης της απόδοσής τους. Όλα σε πραγματικό χρόνο με μεγάλη ευελιξία και αυτονομία μέσα από μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Ενδεικτικό της προσδοκώμενης απόδοσης του νέου διαφημιστικού προγράμματος είναι το γεγονός ότι όσα brands χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα κατά τη δοκιμαστική περίοδο (beta) σημείωσαν αύξηση έως 52% στις επισκέψεις τους στο Skroutz και αύξηση έως 25% στις πωλήσεις τους. Αξιοποιούν με τον τρόπο αυτό μια μοναδική δυνατότητα δημιουργίας υπεραξίας στο marketplace που έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών ως το σημείο αναφοράς για την ιδανική αγοραστική εμπειρία καταγράφοντας σε μηνιαία βάση περισσότερες από 8 εκατ. μοναδικές επισκέψεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.