02 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: The Lane Change Song

2 MIN READ

Campaign of the Day: The Lane Change Song

Campaign of the Day: The Lane Change Song

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Κάθε χρόνο, τα τροχαία ατυχήματα στοιχίζουν τη ζωή σε πάνω από 1,35 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.), ειδικότερα, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων κλιμακώθηκε από 2.931 το 2021 σε 3.488 το 2022, καθιστώντας σαφές ότι η οδική ασφάλεια εγείρει ερωτηματικά και ανησυχία.

Μεταξύ των κυριότερων αιτιών θανάτου στα Η.Α.Ε. είναι η απερίσκεπτη αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας. Εκτεταμένες έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν δείξει, εξάλλου, ότι η τακτική με τις συνεχείς αλλαγές λωρίδας δεν είναι ούτε ασφαλής ούτε ιδιαίτερα χρήσιμη.

Για να καταδείξουν τη ματαιότητα και τους κινδύνους της απερίσκεπτης αλλαγής λωρίδας, η Serviceplan ME και η Bridgestone MEA δημιούργησαν το πρώτο στο είδος του τραγούδι με ανάλογο κοινωνικό μήνυμα, “Το τραγούδι για την αλλαγή λωρίδας”.

Αυτό το πιασάρικο ποπ-ροκ τραγούδι μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες και μεταδόθηκε ταυτόχρονα από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Η.Α.Ε. με αποτέλεσμα οι ακροατές όσο και αν προσπαθούσαν να αλλάξουν κανάλι, να βρεθούν μπροστά στο ίδιο τραγούδι, σε μια αλληγορική κίνηση των δύο εταιρειών που ήθελα να επικοινωνήσουν το μήνυμα ότι οι οδηγοί δεν μπορούν να ξεφύγουν από την κίνηση αλλάζοντας λωρίδα.

Το λανσάρισμα συνέπεσε με την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη δέσμευση της Bridgestone για την οδική ασφάλεια και το πλέγμα πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει με αυτό το σκοπό.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.