08 Μάι 2024
READING

Η Domino’s φέρνει επανάσταση στην παράδοση πίτσας με την τεχνολογία Pinpoint

3 MIN READ

Η Domino’s φέρνει επανάσταση στην παράδοση πίτσας με την τεχνολογία Pinpoint

Η Domino’s φέρνει επανάσταση στην παράδοση πίτσας με την τεχνολογία Pinpoint

Παραδίδοντας pizza χωρίς διεύθυνση

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία συνεχίζει να αναδιαμορφώνει την καθημερινότητά μας, η Domino’s Pizza παραμένει στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον κλάδο της παράδοσης φαγητού. Με την τελευταία πρωτοποριακή εξέλιξη, την τεχνολογία Pinpoint Delivery, η Domino’s φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο η πίτσα παραδίδεται στην πόρτα των καταναλωτών – ή σε οποιαδήποτε τοποθεσία της επιλογής τους.

Χωρίς να δεσμεύονται πλέον από τις παραδοσιακές διευθύνσεις, οι πελάτες μπορούν πλέον παραλάβουν το φαγητό τους σε μέρη που προηγουμένως ήταν αδύνατο – όπως κάνοντας πικ-νικ με φίλους στο πάρκο ή απολαμβάνοντας τον ήλιο σε μια παραλία.

Διαβάστε ακόμα: Για πίτσα Domino’s παραγγελία από το αυτοκίνητο

Παραγγέλνοντας με ένα pin

Το Pinpoint Delivery βασίζεται στην προηγούμενη επιτυχία της Domino’s με τα Hotspots, μια λειτουργία που ξεκίνησε το 2018 και επέτρεψε παραδόσεις πίτσας σε 150.000 τοποθεσίες χωρίς συμβατικές διευθύνσεις. Αξιοποιώντας την τεχνολογία Google Maps, οι πελάτες μπορούν να τοποθετήσουν ένα pin στο χάρτη μέσα στην εφαρμογή Domino’s, προσδιορίζοντας με ακρίβεια το επιθυμητό σημείο παράδοσης.

Αυτή η απρόσκοπτη ενσωμάτωση βελτιώνει τη συνολική εμπειρία παράδοσης, επιτρέποντας στους πελάτες να παρακολουθούν τις παραγγελίες τους, να παρακολουθούν τη θέση GPS του διανομέα και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Η Domino’s συνηθίζει να καινοτομεί

Το Pinpoint Delivery είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην εντυπωσιακή σειρά τεχνολογικών προσφορών της Domino. Το 2022, η Domino’s αξιοποιώντας το hype της σειράς του Netflix “Stranger Things”, λάνσαρε μια μοναδική εφαρμογή “παραγγελίας με το μυαλό“.

Νωρίτερα φέτος, μάλιστα, η εταιρεία παρουσίασε μια εφαρμογή iOS στο Apple CarPlay, επιτρέποντας στους πελάτες να παραγγέλνουν γεύματα με ευκολία από το αυτοκίνητό τους. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους πελάτες να βλέπουν τις κοντινές τοποθεσίες της Domino’s και να παρακολουθούν την κατάσταση της παραγγελίας τους, χρησιμοποιώντας το Domino’s Tracker. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τη διαθέσιμη επιλογή Carside Delivery της Domino, οι πελάτες που παραγγέλνουν μέσω CarPlay μπορούν να παραλάβουν την πίτσα τους χωρίς να βγουν από το όχημά τους.

Η εστίαση στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις πελατοκεντρικές καινοτομίες απέδωσε καρπούς για την αμερικανική αλυσίδα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023, η εταιρεία ανέφερε αύξηση 3,6% στις ίδιες πωλήσεις καταστημάτων στις Η.Π.Α., ενώ οι παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,9%.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Domino’s αγόρασε 800 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η καμπάνια

Για να γιορτάσει το λανσάρισμα του Pinpoint Delivery, η Domino’s συνεργάστηκε με το agency WorkInProgress, για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας marketing. Αυτή η καμπάνια περιλαμβάνει σποτ στα οποία “ντελιβεράδες” πέφτουν από τον ουρανό για να παραδώσουν πίτσες στους πελάτες – ακόμη και στη μέση του πουθεν΄. Ο στρατηγικός συγχρονισμός της καμπάνιας ευθυγραμμίζεται με την έναρξη του καλοκαιριού, μια προνομιακή εποχή για την παράδοση φαγητού σε εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα, παραλίες και γήπεδα.

Καθώς το τοπίο της παράδοσης πίτσας γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, η αφοσίωση της Domino στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη τη διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους. Με το Pinpoint Delivery, η εταιρεία αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της για ευκολία, ευελιξία και παραμονή στην πρώτη γραμμή του συνεχώς εξελισσόμενου ψηφιακού τοπίου. 

https://www.youtube.com/watch?v=cPYLi8PIfek

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo & Video: Domino’s

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.