02 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Turn Your Back

2 MIN READ

Campaign of the Day: Turn Your Back

Campaign of the Day: Turn Your Back

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η Dove ενθαρρύνει τους καταναλωτές να “γυρίσουν την πλάτη τους” στο δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες φίλτρο Bold Glamour, στο πλαίσιο της αποστολής της να δημιουργήσει ένα κίνημα εναντίον της ψηφιακής παραμόρφωσης των αληθινών φωτογραφιών των νεαρών κυρίως κοριτσιών, με το hashtag #NoDigitalDistortion.

Για το λόγο αυτό συνεργάστηκε με την Ogilvy και την DAVID, που εμπνεύστηκαν μια καμπάνια, όπου influencers-συνεργάτες της Dove μιλούν για το πώς αισθάνονται σε προσωπικό επίπεδο για το φίλτρο Bold Glamour και τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Τι είναι όμως αυτό το φίλτρο που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του δημφιλούς brand της Unilever; Το Bold Glamour filter παρουσιάζει ένα σχετικό ιδεώδες της “ομορφιάς” – που μοιάζει υπερβολικά αληθινό. Στις επτά ημέρες από την κυκλοφορία του, το hashtag έχει προβληθεί περισσότερες από 365 εκατ. φορές.

Η εκστρατεία κινητοποιεί τους ανθρώπους να σταθούν ενωμένοι και να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτή την επιβλαβή μορφή ψηφιακής παραμόρφωσης. Εξάλλου μέσω έρευνας που διεξήχθη από το Dove Self-Esteem Project το 38% των κοριτσιών στις Η.Π.Α. δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλουν οι influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 80% δηλώνουν ότι έχουν ήδη εφαρμόσει ένα φίλτρο ή έχουν χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ρετούς για να αλλάξουν τον τρόπο που φαίνονται στις φωτογραφίες τους – και μάλιστα μέχρι την ηλικία των 13 ετών.

Ως αποτέλεσμα, το 48% των κοριτσιών που παραμορφώνουν τακτικά τις φωτογραφίες τους έχουν χαμηλότερη εκτίμηση για το σώμα τους σε σύγκριση με το 28% των κοριτσιών που δεν το κάνουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.