30 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day: Shah Rukh Khan-My-Ad

2 MIN READ

Campaign of the Day: Shah Rukh Khan-My-Ad

Campaign of the Day: Shah Rukh Khan-My-Ad

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η αγορά δώρων ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στην Ινδία μέχρι την πανδημία, με όσα αφορούν το Diwali να συνεισφέρουν σχεδόν το 50% των ετήσιων εσόδων της Cadbury στη χώρα χάρη στα gift packs “Celebrations”. Τα ποσοστά αυτά διαταράχθηκαν με την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και τις χαμηλές αμοιβές.

Πώς μπορούσε η θυγατρική της Mondeléz να αυξήσει τη διείσδυση του εμπορικού της σήματος παρά τις κοινωνικοοικονομικές αντιξοοτήτες; Επιστρέφοντας στην εγγενή αξία της γενναιοδωρίας, που έχει τις ρίζες της στις ιδρυτικές αξίες της Cadbury.

Έρευνα που πραγματοποίησε το brand έδειξε ότι όταν οι άνθρωποι βοηθούσαν ο ένας τον άλλον, ένιωθαν πιο συνδεδεμένοι και ενωμένοι. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να λειτουργήσει με ανάλογο τρόπο, μετατρέποντας το marketing για τη δημοφιλέστατη ινδουιστική γιορτή σε μια καμπάνια γενναιοδωρίας, προσφέροντας τον διαφημιστικό του budget για την προώθηση των μικρών επιχειρήσεων.

Η Cadbury επιστράτευσε τον πασίγνωστο, ινδικής καταγωγής, ηθοποιό Shah Rukh Khan να πρωταγωνιστήσει σε μια καμπάνια όπου καλεί τους καταναλωτές να ψωνίσουν από κάθε μικρό κατάστημα στη γειτονιά τους.

Αξιοποιώντας τα δεδομένα, την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση και τη γεωγραφική στόχευση, δημιουργήθηκαν υπερ-εξατομικευμένες διαφημίσεις με τον Shah Rukh Khan για κάθε κατάστημα – όχι για μερικές δεκάδες, αλλά για χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που ο ηθοποιός προωθεί.

Η καμπάνια κάλυψε μεγάλες γεωγραφικές περιοχές της Ινδίας, ξεκινώντας στο YouTube και προχωρώντας αργότερα στις πλατφόρμες Meta.

Καθώς δεν μπορούσαν να καληφθούν όλα τα καταστήματα στη χώρα, η εταιρεία δημιούργησε τον ιστότοπο NotJustACadburyAd.com – δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές της διαφήμισης, για την επιχείρησή τους ή για ένα κατάστημα της γειτονιάς τους και να τη μοιραστούν στις ομάδες τους στο WhatsApp και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.