02 Μάι 2024
READING

Πώς θα διπλασιάσει τις πωλήσεις του ο όμιλος Epsilon Net

4 MIN READ

Πώς θα διπλασιάσει τις πωλήσεις του ο όμιλος Epsilon Net

Πώς θα διπλασιάσει τις πωλήσεις του ο όμιλος Epsilon Net

Μεσοπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι τα 150 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025

Με ορίζοντα το 2025, ο όμιλος Epsilon Net στοχεύει να διπλασιάσει τις συνολικές πωλήσεις του και να φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το σχεδιασμό οδήγησε η επιτυχημένη εκτέλεση του επιχειρηματικού σχεδίου το 2022, τα θετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της χρονιάς, το δυναμικό πρόγραμμα εξαγορών και τα αναμενόμενα οφέλη από τα προϊόντα & τις υπηρεσίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα.

Ο όμιλος Epsilon Νet έχει αναδειχθεί πλέον σε διαχρονικό σημείο αναφοράς στην δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων, με εικοσαετή δραστηριότητα, καινοτόμα προϊόντα, προσωπικό 1.083 ατόμων -σε σχέση με 376 στα τέλη του 2018-, ένα διαρκώς αυξανόμενο δίκτυο με περισσότερους από 500 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και πάνω από 132.000 επιχειρήσεις που βασίζουν την εύρυθμη, καθημερινή, λειτουργία τους σε προϊόντων που εξασφαλίζουν έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.

Βασικό όχημα ανάπτυξης οι εξαγορές

Πιστός στο όραμα του από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το 1999 υπό την ηγεσία του Γιάννη Μίχου μέχρι σήμερα, ο όμιλος επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής και σε συνάρτηση με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του software, προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών και συνολικών λύσεων, τόσο για λογιστικά γραφεία, όσο και για τη μηχανοργάνωση των επιχειρήσεων. Όχημά του, οι εξαγορές που του εξασφάλισαν την είσοδο σε νέους τομείς δραστηριοποίησης αλλά και οι win-win συνεργασίες, κινήσεις που εκτιμάται ότι της παρέχουν πάνω από το 50% της ετήσιας ανάπτυξης. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, η Epsilon Net έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον δέκα εξαγορές, συνολικού ύψους άνω των 26 εκατ. ευρώ.

Από το 2020 μέχρι και σήμερα, η εταιρεία έχει προβεί σε μια σειρά στρατηγικών εξαγορών που διασφάλισαν την είσοδό της σε διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης. Από το 80% της Data Communication, το 60% της TECHNOlife και το 80% της iQom, μέχρι το 100% της EPSILON CSA, το 60% της DIGITAL 4U, το 60% της TaxHeaven, το 70% της αγγλικής Hotel Availabilities Ltd, το 55% της BookOnlineNow IKE και το 55% της κυπριακής HotelonCloud Ltd και του 60% της ΝΕΤΕΡΑ Ε.Ε, η εταιρεία διεύρυνσε το φάσμα δραστηριοτήτων της.

Μάλιστα, η εξαγορά της SingularLogic τον Ιανουάριο του 2021 και η ίδρυση της Epsilon SingularLogic, μεγιστοποίησε τα μεγέθη και τα αποτελέσματά της.

Πυλώνες ανάπτυξης

Η επίτευξη του στόχου διπλασιασμύ των πωλήσεων αναμένεται να στηριχθεί στην εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς του Business Software & του eCommerce με ιδιαίτερη αιχμή σε λύσεις που η εταιρία κατέχει ηγετικό ρόλο όπως η εξέλιξη της ήδη θεσμοθετημένης υποχρέωσης των επιχειρήσεων για την κάρτα εργασίας (digital labor card) και των λύσεων e-invoicing μέσα από την πλατφόρμα Smart.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η ενίσχυση του ολοκληρωμένου οικοσυστήματος προστιθέμενης αξίας και την παροχή “all in one solution” για τους τελικούς πελάτες, όπως και η σταδιακή ανάπτυξη των εργασιών στις αγορές της Κύπρου και της Ρουμανίας, αλλά και η συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος εξαγορών.

Ο όμιλος σκοπεύει να αξιοποιήσει με τον βέλτιστο τρόπο τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ επενδύει στην εφαρμογή σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο της ολοκληρωμένης στρατηγικής συμφωνίας του με την Εθνική Τράπεζα αξιοποιώντας τις καινοτόμες δυνατότητες των τεχνολογικών συστημάτων “Embedded Finance” και “Banking as a Service”.

Ο ρόλος της συμφωνίας με την Εθνική Τράπεζα

Τον Μάιο, εξάλλου, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την αγορά ποσοστού 7,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας λογισμικού καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης περαιτέρω ποσοστού 7,5%, τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

Η συμφωνία προβλέπει ότι θα διατίθενται τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα τόσο στις 132.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της Epsilon Net όσο και σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της Ε.Τ.Ε., αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα. Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜΜΕ, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες.

Μετά την εξαγορά του 7,5% από την Ε.Τ.Ε., ο Γιάννης Μίχος ελέγχει απόλυτα την επιχείρηση με περίπου 55%. Το 2020 στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας εισήλθε το επενδυτικό κεφάλαιο Barca Global Master Fund LP που στο τέλος του 2022 ήλεγχε το 8,1% της επιχείρησης.

Ο όμιλος Epsilon Net, με βάση την υφιστάμενη δυναμική του, τα δεδομένα της αγοράς και τα αναπτυξιακά σχέδια που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα συνεχίσει να εμφανίζει ισχυρά ποσοστά αύξησης των πωλήσεων του για την τριετία 2023-2025. Παράλληλα, η διοίκηση του ομίλου προβλέπει ότι θα συνεχιστεί ταυτόχρονα η επίτευξη υψηλών ρυθμών κερδοφορίας με το περιθώριο EBITDA να κινείται ετησίως σε επίπεδο άνω του 30%.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.