03 Μάι 2024
READING

Η ζήτηση για low-cost προϊόντα οδηγεί την ανάπτυξη της Pepco

4 MIN READ

Η ζήτηση για low-cost προϊόντα οδηγεί την ανάπτυξη της Pepco

Η ζήτηση για low-cost προϊόντα οδηγεί την ανάπτυξη της Pepco

Η πολωνική αλυσίδα βάζει στόχο τα 200 καταστήματα στην ελληνική αγορά

Αρχής γενομένης από τον προηγούμενο Οκτώβριο και μέσα σε λίγους μήνες το δίκτυο της Pepco αναπτύχθηκε με 8 σημεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κόρινθο, ενώ ήρθε σε συμφωνία με την Premia Properties για τη δεκαετή μίσθωση ενός νέου καταστήματος επί της Λ. Λαυρίου στην Παιανία. Η πολωνική αλυσίδα δεν σταματά την ανάπτυξη των φυσικών της σημείων ούτε λεπτό, με στοχοπροσήλωση στα 200 καταστήματα στην ελληνική επικράτεια.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, μάλιστα, έφτασε να μετράει 16 σημεία πώλησης, από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέχρι τη Λάρισα, την Ξάνθη, την Κόρινθο, το Κιλκίς και τη Βέροια, με τους ρυθμούς να βαίνουν την ανιούσα, ανοίγοντας 1 σημείο σχεδόν κάθε 17 ημέρες.

Σε κάθε μεγάλη ελληνική πόλη

Το στρατηγικό σχέδιο της Pepco είναι να φέρει τη μάρκα και το μείγμα προϊόντων της σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας. Το πλάνο αυτό οδήγησε την επί ελληνικού εδάφους ηγεσία να καταστρώνει τα επόμενα σχέδιά της για νέα καταστήματα σε Καλαμάτα, Πάτρα και Βόλο, όπου προγραμματίζει να αποκτήσει παρουσία μέχρι το τέλος του έτους.

Ενώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα σημεία στην Αγία Παρασκευή επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στον Πειραιά και στο Άργος.

Σε επόμενο επίπεδο η Pepco στοχοθετεί τα μεγάλα νησιά της χώρας μας, όπως η Κρήτη και η Ρόδος, προκειμένου ακολουθούν εντός του 2024. Ο συγκεκριμένος προσανατολισμός βασίζεται στο γεγονός ότι ως διεθνώς αναγνωρισμένο brand, η Pepco φιλοδοξεί να προσελκύσει καταναλωτές χάρη στην αυξημένη δημοφιλία των δύο νησιών, που προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Και στα εμπορικά πάρκα της Trade Estates

Αφού η λειτουργία του 1ου καταστήματος της αλυσίδας στην Ελλάδα, στο TopParks Πειραιώς, ξεπέρασε κάθε προσδοκία απόδοσης, η Pepco αποφάσισε να συνεχίσει τη σύμπραξή της με τον επιχειρηματικό βραχίονα εμπορικών πάρκων της Trade Estates του ομίλου Fourlis.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται η δραστηριοποίηση του πολωνικού brand στα δύο νέα σημεία σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Στο Εμπορικό Πάρκο Florida 1 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, το κατάστημα Pepco κατάστημα συνολικής έκτασης 676 τ.μ. αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Αύγουστο 2023. Το Florida 1 είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά πάρκα της Ελλάδας, εκτείνεται σε οικόπεδο 132.000 τ.μ. και διαθέτει εμπορικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 32.000 τ.μ.

Ενώ νωρίτερα, έως το τέλος Ιουλίου 2023, προγραμματίζεται ακόμη ένα σημείο στο Εμπορικό Πάρκο TopParks Iωαννίνων. Το συγκεκριμένο κατάστημα, συνολικής έκτασης 507 τ.μ.,βρίσκεται στο ισόγειο του Πάρκου που επεκτείνεται σε εμπορικούς χώρους 27.200 τ.μ. και θα συστεγάζει IKEA, H&M και δύο ακόμα διεθνείς εταιρείες ένδυσης.

Το προϊοντικό portfolio και το target group οδηγούν το location

Από την αρχή, φιλοδοξία της αλυσίδας ήταν να ανταγωνιστεί τα Jumbo στο πεδίο των low cost προϊόντων. Βασικό της όχημα για την ενίσχυση των πωλήσεών της στην Ελλάδα, αποτελούν κατά κύριο λόγο τα ρούχα και τα είδη σπιτιού που διατίθενται το ανώτερο στα 30 ευρώ και φαίνονται να αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης για τους αγοραστές.

Η Pepco προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που ανήκουν σε περίπου 500 κατηγορίες. Τα ρούχα και τα υποδήματα αποτελούν περίπου το 60% του διαθέσιμου εμπορεύματος της αλυσίδας, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτουν είδη για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού και άλλα προϊόντα, όπως παιχνίδια, ενώ δεν απουσιάζουν και οι εποχικές συλλογές.

Το target group της αποτελείται κυρίως από γυναίκες περίπου 39 ετών, με ένα ή δύο παιδιά. Εννέα στους δέκα πελάτες της αλυσίδας (ποσοστό 92%) χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και πάνω από τους μισούς, ήτοι το 55%, έχει παιδιά ηλικίας 14 ετών και κάτω. Το εισόδημα των πελατών της Pepco ανέρχεται κατ’ άτομο στα 476 ευρώ και ανά νοικοκυριό τα 1.195 ευρώ. Το 66% προγραμματίζει την επίσκεψή του στην Pepco και επισκέπτεται καταστήματα 3,5 φορές το μήνα.

Όλοι, καταναλωτές συγκεκριμένης δυναμικότητας, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά εμπορικά κέντρα, πάρκα λιανικής και καταστήματα και σούπερ μάρκετ σε λεωφόρους με πρόσβαση σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Το γεγονός αυτό οδηγεί την Pepco να επιλέγει σημεία αντίστοιχα, όπως δίπλα σε μεγάλα καταστήματα Σκλαβενίτης ή ΑΒ Βασιλόπουλος (όπως επί της Λαυρίου στην Παιανία), αλλά και συνεργασίες με άλλους μεγάλους retailers, όπως με την Public. Ήδη η πολωνική αλυσίδα δύο σημεία στη συμπρωτεύουσα, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται ακόμη ένα επί της Συγγρού, στην Καλλιθέα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.