30 Απρ 2024
READING

Astir Marina Vouliagmeni: Ο προορισμός για τους jet setters του κόσμου

3 MIN READ

Astir Marina Vouliagmeni: Ο προορισμός για τους jet setters του κόσμου

Astir Marina Vouliagmeni: Ο προορισμός για τους jet setters του κόσμου

Σε προορισμό για τους διεθνείς jet setters αναμένεται να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα η Astir Marina Vouliagmeni, την οποία διαχειρίζεται ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Κι αυτό γιατί σε αυτήν θα εγκατασταθούν μεγάλοι οίκοι λιανικής όπως είναι ο όμιλος Louis Vuitton Moet Hennessy αλλά και ο όμιλος Kering, που εμπορεύεται παγκοσμίου φήμης μάρκες όπως Yves Saint Laurent, Gucci, Bottega Venetta και άλλες.

Τα «εγκαίνια» για τη Μαρίνα, έχουν γίνει κατά κάποιο τρόπο καθώς τα πρώτα σκάφη ήδη ελλιμενίζονται σε αυτήν, καταλαμβάνοντας κυρίως μεγάλες θέσεις που έχουν μισθώσει για σκάφη άνω των 50 μέτρων. Οι τελικές λεπτομέρειες στο έργο ανακατασκευής θα γίνουν έως και τις αρχές Αυγούστου, όπου το ιστορικό Cova Caffe που ανήκει στον όμιλο Louis Vuitton θα κάνει πρεμιέρα, αποτελώντας το πρώτο κατάστημα της νέας εποχής που θα λειτουργήσει. 

Tα σκήπτρα από πλευράς μαρκών λιανικής θα διατηρεί στη νέα Μαρίνα ο όμιλος Louis Vuitton Moet Hennessy, με μάρκες όπως Louis Vuitton, Dior και αρκετές ακόμη. Για να αντιληφθούμε όμως και τα οικονομικά μεγέθη, θα πρέπει να πούμε ότι ο όμιλος LVMH που διαχειρίζεται μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες λιανικής και πολυτέλειας στον κόσμο, κατέγραψε κύκλο εργασιών 79,18 δισεκατομμυρίων ευρώ από 64,2 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2021. Από τον τζίρο αυτό, τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ προήλθαν από οίνους και οινοπνευματώδη, τα 38,64 δισεκατομμύρια ευρώ από προϊόντα μόδας και δερμάτινα είδη, τα 7,7 δισ. από αρώματα και καλλυντικά, τα 10,58 δισ. ευρώ από ρολόγια και κοσμήματα, τα 14,85 δισ. από την επιλεκτική λιανική και 281 εκατ. ευρώ από άλλες δραστηριότητες. Αντίστοιχα ο όμιλος Kering που διακινεί μερικές από τις διασημότερες μάρκες ειδών πολυτελούς ένδυσης στον κόσμο όπως Gucci, Balenciaga, Brioni και ο τζίρος του το 2022 έφτασε τα 20,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από «συμπληγάδες» η ανακατασκευή – Τον Αύγουστο το πρώτο κατάστημα σε λειτουργία

Η Μαρίνα πέρασε από αρκετά διαφορετικά κύματα και προσφυγές κατοίκων της περιοχής, που έφτασαν έως και το Συμβούλιο της Επικρατείας, αντιδρώντας στην ανάπλαση. Τελικά όμως όλες οι δυσχέρειες που εμφανίστηκαν στην πορεία, ξεπεράστηκαν και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της. Σε κάθε περίπτωση οι πρώτες μπουτίκ λιανικής – δεδομένου ότι το Cova ανήκει στην κατηγορία της εστίασης -, δεν αναμένεται να λειτουργήσουν πριν τον Μάρτιο του 2024. 

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Μαΐου, η εταιρία Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης Α.Ε. (Astir Marina), ανακοίνωσε την υπογραφή τριετούς συνεργασίας με την εταιρία Société Monégasque Internationale Portuaire (SMIP) ή αλλιώς Ports de Monaco. Η εταιρία ανέλαβε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και πρακτικών για τη βελτιστοποίηση του συνόλου των λειτουργιών της Μαρίνας.

Συνολική επένδυση 53 εκατομμυρίων ευρώ

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ελλιμενισμού και παροχής υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών, αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η συνολική επένδυση για την ανακαίνισή της ανέρχεται σε 53 εκατ. ευρώ. Έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί 59 πολυτελή σκάφη με κόστος ελλιμενισμού από 2 εκατ. ευρώ έως 4,5 εκατ. ευρώ ανάλογα με το μέγεθος. Από το σύνολο των 59 σκαφών, τα 46 θα είναι κάτω από 40 μέτρα, πέντε θα είναι έως 45 μέτρα, άλλα τόσα έως 50 μέτρα, δύο έως 60 μέτρα, ενώ η μαρίνα θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού και ενός σκάφους άνω των 70 μέτρων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι μεγάλες αφίξεις διάσημων οίκων μόδας και πολυτέλειας, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Διότι η διοίκηση του Αστέρα βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, πραγματοποιεί ταξίδια στο εξωτερικό και πολύ σύντομα θα υπάρχουν νεότερα, καθότι από μία Μαρίνα αυτών των προδιαγραφών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οίκοι κοσμημάτων και ρολογιών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.