01 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: #TeamOrangeFootball

2 MIN READ

Campaign of the Day: #TeamOrangeFootball

Campaign of the Day: #TeamOrangeFootball

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Από την στιγμή που προβλήθηκε η διαφήμιση του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Orange για τη συμμετοχή της Εθνικής Γαλλίας Γυναικών στην παγκόσμια διοργάνωση, τόσο οι φίλαθλοι όσο και οι απλοί θεατές την έχουν χαρακτηρίσει ως μία από τις καλύτερες αθλητικές διαφημίσεις που έγιναν ποτέ. Ενώ άλλοι εστιάζουν στην πρωτοποριακή χρήση οπτικών εφέ, θεωρώντας την ως παράδειγμα δημιουργικής χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Παρά τα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στο φλέγον ζήτημα της ισότητας, το αποτύπωμα του γυναικείου ποδοσφαίρου εξακολουθεί να ωχριά σε σύγκριση με το ανδρικό.

Για να καταπολεμήσει την προκατάληψη των δύο φύλων στο συγκεκριμένο άθλημα, ιδιαίτερα γύρω από τα μεγάλα τουρνουά, η Orange συνεργάστηκε με την Marcel της Publicis Groupe για να ξεκινήσει μια καμπάνια που αμφισβητεί τις αντιλήψεις του κόσμου, με πρωταγωνιστές τους αστέρες της γαλλικής εθνικής ομάδας Kylian Mbappe και Antoine Griezmann – ή σχεδόν.

Αυτό που ξεκινά ως ένα sizzle reel με στιγμές που ξεχωρίζουν από τους παίκτες, αργότερα ανατρέπεται, αφού ένα μήνυμα γράφει: “Μόνο οι Les Bleus μπορούν να μας δώσουν αυτά τα συναισθήματα. Αλλά δεν είναι αυτοί που μόλις είδατε”.

Το βίντεο γυρίζει πίσω για να αποκαλύψει ότι έχει υποστεί επεξεργασία VFX, με τις περσόνες των Mbappe και Griezmann να κρύβουν τις ταυτότητες των γυναικών παικτριών της γαλλικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Sakina Karchaoui και Selma Bacha.

Το μήνυμα συνεχίζεται στη συνέχεια στο τέλος του βίντεο, αλλάζοντας την τελευταία λέξη από “Bleus” σε “Bleues”, από αρσενικό δηλαδή σε θηλυκό, για να παραπέμψει στη γυναικεία ομάδα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.