01 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Family Test Drive

2 MIN READ

Campaign of the Day: Family Test Drive

Campaign of the Day: Family Test Drive

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Ήταν τον Νοέμβριο του 1900 όταν το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε το brand “Mercedes” έκανε την πρώτη του δοκιμαστική βόλτα, εγκαινιάζοντας αφενός τη δημοφιλή μέχρι και σήμερα πρακτική των test drive και αφετέρου την εμβληματική μάρκα της τότε εταιρείας Daimler-Motoren-Gesellschaft που κατασκεύασε κατά παραγγελία το αυτοκίνητο για τον επιχειρηματία Emil Jellinek. Προκειμένου να το χρησιμοποιήσει σε αγώνες ταχύτητας, ο Jellinek αγόρασε 36 τέτοια αυτοκίνητα και σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη, η εταιρεία έφωσε στο νέο της μοντέλο το όνομα της 11χρονης κόρης του Jellinek, Mercedes.

Μπορεί να έχουν περάσει 123 ολόκληρα χρόνια ο ενθουσιασμός όμως για την πρώτη εκείνη βόλτα -έστω και δοκιμαστική- με το αυτοκίνητο που θέλει να αγοράσει κάποιος, καλά κρατεί. Αυτό είχε στο νου της η Volvo της Αρμενίας, η οποία συνεργάστηκε με την Doping Creative Agency, για να δημιουργήσει μια καμπάνια πρόσκλησης για test drive ενός Volvo.

Στο πλαίσιο αυτό, το agency επικαλέστηκε ένα απο τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά της Volvo, αυτό του οικογενειακού αυτοκινήτου.

Για να το επικοινωνήσουν, αποτύπωσαν με διορατικότητα την πραγματικότητα που βιώνουν οι περισσότεροι γονείς όσο βρίσκονται στο αυτοκίνητο: το “κόλλημα” με ένα πιασάρικο παιδικό τραγούδι.

Το σποτ της Volvo ακολουθεί μια οικογένεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, η οποία τραγουδάει το παιδικό τραγούδι “Baby Shark”. Μόνο προς το τέλος της διαφήμισης, καταλαβαίνουμε όμως ότι η οικογένεια χρησιμοποιεί την υπηρεσία test drive, ενώ ο υπομονετικός πωλητής της Volvo τα υπομένει όλα αυτά για να τους βοηθήσει να πάρουν μια απόφαση.

https://www.youtube.com/watch?v=2XhXXK-R-z0&t=93s

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.