02 Μάι 2024
READING

Πώς η Grivalia εισάγει το glamping στην ελληνική αγορά

5 MIN READ

Πώς η Grivalia εισάγει το glamping στην ελληνική αγορά

Πώς η Grivalia εισάγει το glamping στην ελληνική αγορά

Σε λιγότερο από ένα χρόνο θα είναι έτοιμη η πεντάστερη επένδυση στη Βούλα

Την άνοιξη του 2024 αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το πολυτελές camping που κατασκευάζει η Grivalia Hospitality στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Το project θα λειτουργήσει στο χώρο των πρώην τουριστικών κατασκηνώσεων του Ε.Ο.Τ. ενώ θα περιλαμβάνει και ιδιωτικό club που θα λειτουργήσει πλέον στα πρότυπα των member club που λειτουργούν ήδη στα Βόρεια Προάστια, προκειμένου να παρέχει στοχευμένα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την φιλοσοφία της premium φιλοξενίας.

Πού στοχεύει η Grivalia

Η Grivalia αποτελεί εταιρεία που απορρόφησε πριν από λίγα χρόνια η Eurobank, προκειμένου να εξυγιάνει περαιτέρω τoν δανεισμό της, πέρα από τις εκάστοτε κεφαλαιοποιήσεις που ήρθαν να «διορθώσουν» τα οικονομικά των τραπεζών.

Αντικείμενό της αποτελούσε ανέκαθεν ο τομέας του real estate, αποτελώντας μετεξέλιξη της Eurobank Properties, όπως ονομαζόταν πριν εξελιχθεί η συγκεκριμένη εταιρεία σε Grivalia. Όταν το 2015 ελήφθη η απόφαση να ξεκινήσουν επενδύσεις στα τουριστικά ακίνητα, προστέθηκε ο χαρακτηρισμός “Hospitality” ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε τον νέο προσανατολισμό της εταιρείας στον τομέα του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

Σήμερα, η Grivalia Hospitality με μετόχους την Fairfax Financial Holdings (40,6%) την Eurolife (44,5%) την Eurobank (9,1%) και την Grivalia Management (5,7%), διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Meli Palace στην Κρήτη και το ON Residence, boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την TOR Hotel Group, και το πρόσφατο Avant Mar στη Νάουσα της Πάρου, ενώ βρίσκονται στα σκαριά 4 ακόμη projects, με το 91 Athens Riviera να βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ένα διαφορετικό πεντάστερο project

Το project 91 Athens Riviera, αντλεί την έμπενυσή του από την Εθνική Οδό 91 -τη μεγαλύτερη εθνική οδό της Αττικής που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, καταλήγοντας στο Σούνιο- όπου βρίσκεται η καινούργια ανάπτυξη.

Σε έκταση 45.000 τ.μ. το 91 Athens Riviera, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί την άνοιξη του 2024, θα συστήσει στην ελληνική αγορά τη φιλοσοφία του πολυτελούς του glamorous camping, που θα περιλαμβάνει 30 πολυτελείς σκηνές στην περιοχή.

Επισκέπτες και μέλη θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων, σε μία σύγχρονη όαση, όπου θα απολαμβάνουν υπηρεσίες και εμπειρίες που θα προβάλουν μία ολιστική προσέγγιση ευεξίας, χαλάρωσης και εκγύμνασης.

Συγκεκριμένα, το 91 Athens Riviera θα περιλαμβάνει 8 μεγάλα γήπεδα τένις -και 2 μικρότερα- για τους λάτρεις του αθλήματος. Παράλληλα, ο χώρος θα περιλαμβάνει εσωτερικό/εξωτερικό γυμναστήριο με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, καθώς και γήπεδο για beach volley. Έμπειροι προπονητές τένις θα καθοδηγούν τους παίκτες, ενώ όλοι οι επισκέπτες του glamping και τα μέλη του club θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ατομικά ή ομαδικά προγράμματα προπόνησης.

Η Domes και το Barbarossa

Για τη διαχείριση του project, η Grivalia Hospitality έχει συνάψει μακροχρόνια σύμβαση με τον κορυφαίο όμιλο lifestyle φιλοξενίας Domes της οικογένειας Σπανού, υιοθετώντας το, το Domes Reserve concept, το οποίο ήδη υλοποιείται στο Domes White Coast Milos, το ξενοδοχείο της κοινοπραξίας Prodea-Invel στη Μήλος. Με την τεχνογνωσία της Domes στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας, η εν λόγω συνεργασία αναμένεται να συμβάλει στην παροχή απαράμιλλων υπηρεσιών και εμπειριών σε όλους τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, εντός του glamping resort θα λειτουργήσει το τέταρτο -μετά την Πάρο, το Χαλάνδρι, το Μπόντρουμ και το Κάιρο- εστιατόριο Barbarossa της οικογένειας Χαμηλοθώρη.

Γιατί η Grivalia εστίασε σε ένα glamping project

Αποτελεί μια σταθερά αναδυόμενη τάση, με τα μεγέθη της σε παγκόσμιο επίπεδο να υπολογίζεται σε 2,73 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,2% από το 2023 έως το 2030.

Ως νέα τάση, το glamping προσελκύει το ενδιαφέρον της ηλικιακής ομάδας 18-32 ετών, με το μερίδιό της να διαμορφώνεται στο 45,08% το 2022. Η Ευρώπη ήταν η πρώτη σε μερίδιο αγοράς στη βιομηχανία του glamping με 35,29% το 2022 και οδηγό της τάσης τη Γαλλία.

Τι έρχεται του επόμενους μήνες

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να λειτουργήσει το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα του One&Only Aesthesis στα πρώην Αστέρια Γλυφάδας, συνολικής επένδυσης 300 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πύλες του δοκιμαστικά τον Αύγουστο, ενώ τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει να δέχεται επισήμως πλέον τους επισκέπτες του. Φιλοδοξία της Grivalia Hospitality είναι το One&Only Aesthesis να εξελιχθεί στο καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στην κατηγορία “Urban hotels”. Το εν λόγω θέρετρο θέρετρο θα περιλαμβάνει 12 σουΐτες, 95 bungalows, ένα συγκρότημα με 7 branded βίλες, μία προεδρική βίλα και έξι ακόμα διακεκριμένες βίλες πλησίον της προεδρικής. Ακόμη, θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος και αίθουσα, πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους και κέντρο αναζωογόνησης, ενώ θα απασχολεί 400 εργαζόμενους.

Το Six Senses Megalonisos στην Εύβοια

Αντίστοιχα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η επένδυσή της στους Πεταλιούς Ευβοίας συνολικού ύψους 280 εκατ. ευρώ, αφού η Grivalia Hospitality και η Six Senses -πραγματοποιώντας την είσοδό της στην ελληνική αγορά- υπέγραψαν σύμβαση διαχείρισης ξενοδοχειακού συγκροτήματος για το εμβληματικό έργο πολυτελούς φιλοξενίας, αναψυχής και ευεξίας Six Senses Megalonisos.

Το ύψος της επένδυσης της ανάπτυξης στους Πεταλιούς υπολογίζεται σε περισσότερα από 280 εκατ. ευρώ. Σε μία έκταση 550.000 τ.μ. στο οικολογικό θέρετρο προβλέπεται η κατασκευή 75 υπερπολυτελών villas και 20 branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης, ενός beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες. Το Six Senses Megalonisos θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο, με στόχο να επιτυγχάνεται μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Παράλληλα, θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ σε συνδυασμό με τη χρήση βιώσιμων υλικών και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά την περίοδο της κατασκευής και λειτουργίας του.

To Project Blue στη Μύκονο

Ενώ έπειτα από την παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Grivalia Hospitality επανασχεδίασε την επένδυσή της στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, αυξάνοντας το ύψος της επένδυσης από τα αρχικά 80 εκατ. ευρώ σε 120 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για το Project Blue, ένα υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο με 60 δωμάτια και 20 βίλες, για την κατασκευή του οποίου η εταιρεία αναμένει τη θεσμοθέτηση ειδικού χωροταξικού για τουριστικές επενδύσεις στις Κυκλάδες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.