30 Απρ 2024
READING

Γιατί το Snapchat επανασχεδιάζει τα Bitmoji;

4 MIN READ

Γιατί το Snapchat επανασχεδιάζει τα Bitmoji;

Γιατί το Snapchat επανασχεδιάζει τα Bitmoji;

Η εξέλιξη των Bitmoji του Snapchat

Στο σημερινό ψηφιακά κυριαρχούμενο κόσμο, όπου κοινωνικές πλατφόρμες όπως το TikTok συχνά κλέβουν τις εντυπώσεις, το Snapchat έχει χαράξει τη θέση του μέσω της εστίασης στην εξατομίκευση και την οπτική επικοινωνία. Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του Snapchat, τα Bitmoji, μπαίνουν στο προσκήνιο.

Το Bitmoji είναι ένα ψηφιακό εργαλείο δημιουργίας avatar που ανήκει αποκλειστικά στο Snapchat. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένους χαρακτήρες τύπου καρτούν, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συχνά ως εικόνες προφίλ ή στην επικοινωνία εντός της εφαρμογής. Αυτά τα avatar μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να μοιάζουν πολύ με τον χρήστη, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών του προσώπου, του ρουχισμού και των αξεσουάρ.

Διαβάστε ακόμα: Η Forever 21 θέλει να μας ντύσει όπως τα avatar μας

Το Snapchat αναφέρει ότι το 85% της Gen Z στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει το δικό του Bitmoji avatar, με συνολικά 250 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως να ασχολούνται καθημερινά μαζί τους. Τα Bitmoji, αναπόσπαστο κομμάτι της διεπαφής του Snapchat από την εξαγορά του το 2016, πρόκειται να λάβουν μια σημαντική ανανέωση.

Το μεγάλο άλμα προς το 3D και το AR

Τα στατικά, δισδιάστατα ή τρισδιάστατα avatars που χαρακτήριζαν κάποτε τα Bitmoji θα αποσυρθούν και πρόκειται να αντικατασταθούν από πλήρως κινούμενα, εκφραστικά 3D avatars. Αυτός ο επανασχεδιασμός έχει σχεδιαστεί για να ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (AR), ενισχύοντας την εκφραστικότητα του προσώπου και την αναπαράσταση του σώματος των Bitmoji.

Ο επείγων χαρακτήρας της μετάβασης σε τρισδιάστατα avatars για τα Bitmoji οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξανόμενη συσσώρευση αιτημάτων των χρηστών. Ιδιαίτερα καθώς η παρουσία του Snapchat έχει επεκταθεί σε αγορές όπως η Ινδία, οι απαιτήσεις για πιο διαφορετικά εργαλεία “αυτοαναπαράστασης” έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Οι χρήστες αναζητούν ενεργά τρόπους έκφρασης της ταυτότητάς τους, οι οποίοι περιλαμβάνουν επιλογές για παραδοσιακό ντύσιμο και ένα ευρύτερο φάσμα αποχρώσεων του δέρματος. Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για αυτή την έγκαιρη ενημέρωση και μεταμόρφωση του τοπίου των Bitmoji.

Δημιουργία νέων ροών εσόδων με Bitmoji

Η αναβάθμιση των Bitmoji δεν αφορά μόνο την καλύτερη αισθητική και λειτουργικότητα, αλλά ανοίγει, επίσης, νέες ροές εσόδων. Στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού, το Bitmoji θα αρχίσει να ενσωματώνει ρούχα και αξεσουάρ που αναπτύσσονται από τρίτους προμηθευτές. Αυτή η κίνηση όχι μόνο διευρύνει τις επιλογές προσαρμογής για τους χρήστες, αλλά θέτει επίσης τις βάσεις για πωλήσεις εικονικών ενδυμάτων, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά τα έσοδα του Snapchat.

Χτίζοντας συνδέσεις μέσω των Bitmojis

Το Snapchat, σε αντίθεση με τις περισσότερες κοινωνικές πλατφόρμες, ανοίγει στην μπροστινή κάμερα του χρήστη και όχι σε μια επιμελημένη ροή, υπογραμμίζοντας την έμφαση που δίνει στην προσωπική, οπτική έκφραση. Τα Bitmoji έχουν κεντρικό ρόλο σε αυτή τη στρατηγική.

Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τα γνωστά Bitmoji των φίλων τους, ενισχύεται η αναγνώριση και καλλιεργείται η αίσθηση της σύνδεσης. Αυτή η αίσθηση παρουσίας επεκτείνεται ακόμη και σε συνομιλίες που βασίζονται σε κείμενο, μεταδίδοντας διακριτικά την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε παρέα φίλων. Ως εκ τούτου, τα Bitmoji χρησιμεύουν ως ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών εντός της πλατφόρμας.

Οι προκλήσεις του ανασχεδιασμού

Η απόφαση για την αναμόρφωση των Bitmoji ήταν μια μελετημένη απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική πρόκληση της μετάφρασης του μοναδικού καλλιτεχνικού στυλ των Bitmoji σε κώδικα που λειτουργεί για όλους τους χρήστες. Η επίτευξη του τέλειου χαμόγελου ή χτενίσματος είναι απλή για ένα άτομο, αλλά η αναπαραγωγή αυτού σε μεγάλη κλίμακα είναι αναμφίβολα δύσκολη. Ο επανασχεδιασμός παρουσιάζει ευκαιρίες για το Snapchat να εμβαθύνει τη σχέση του με τους χρήστες και να διευρύνει τους ορίζοντές του, αλλά ενέχει επίσης εγγενείς κινδύνους. Μια λανθασμένη κίνηση θα μπορούσε να αποξενώσει τους χρήστες.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον του Snapchat βρίσκεται στην επαυξημένη πραγματικότητα

Παρά τα εμπόδια αυτά, το Snapchat δείχνει εμπιστοσύνη στην πορεία που ακολουθεί το Bitmoji. Η πεποίθηση αυτή δεν έγκειται απλώς στον ισχυρισμό ότι έχει δημιουργήσει το ανώτερο avatar, αλλά στην πιο βαθιά πεποίθηση ότι αυτή ακριβώς τη στιγμή, έχει συμπυκνώσει με επιτυχία το όραμά της πλατφόρμας για τα avatars με το χαρακτηριστικό τρισδιάστατο στυλ τους. Η φιλοδοξία του Snapchat είναι να συλλάβει την ουσία των χρηστών, προσθέτοντας παράλληλα μια διάσταση ιδιοτροπίας και υπερβολής που εμπλουτίζει την αλληλεπίδραση.

Αυτή η πρόοδος σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα, κάνοντας ένα τολμηρό βήμα στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τον ψηφιακό μας εαυτό. Τελικά, το έργο αυτό αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του Snapchat να διευρύνει συνεχώς τα όρια και να επαναπροσδιορίζει τα όρια της προσωπικής έκφρασης στο ψηφιακό πεδίο.

Με πληροφορίες από Fast Company

Photo: Bitmoji

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.