30 Απρ 2024
READING

Η LVMH χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι

4 MIN READ

Η LVMH χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι

Η LVMH χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι

Η κομψότητα συναντά τον αθλητισμό

Σε μια μεγάλη επίδειξη κομψότητας και δέσμευσης, ο πολυτελής όμιλος LVMH έγινε επίσημα ο κορυφαίος εταίρος των πολυαναμενόμενων Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Με μια εκπληκτική επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο πρόκειται να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου κύρους στο Grand Palais Éphémère, όπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnault, συναντήθηκε με διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, και η γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Amélie Oudéa-Castéra. Η χορηγία, η οποία σηματοδοτεί τη σταθερή δέσμευση της LVMH να στηρίξει ένα γεγονός τέτοιου μεγέθους, έθεσε τις βάσεις για ένα συναρπαστικό έτος μπροστά μας, που θα οδηγήσει στους Αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι η Cosmetopoeia και γιατί την υποστηρίζει η LVMH;

Ως γαλλικός όμιλος, η LVMH ξεχωρίζει ως ο μοναδικός παίκτης πολυτελείας μεταξύ των αξιόλογων κορυφαίων χορηγών του “Paris 2024”. Μαζί με γαλλικές επιχειρήσεις όπως η BPCE, η Orange, η EDF, η Carrefour και η Sanofi, ο πολυτελής οίκος είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει το αποκορύφωμα της κομψότητας και της εκλέπτυνσης κατά τη διάρκεια του διεθνούς αθλητικού υπερθέαματος.

Η κομψότητα συναντά τον αθλητισμό

Πέρα από την οικονομική επένδυση, η συμμετοχή της LVMH υπόσχεται μια απαράμιλλη επίδειξη δημιουργικότητας και δεξιοτεχνίας μέσω των φημισμένων οίκων της, συμπεριλαμβανομένων εμβληματικών εμπορικών σημάτων όπως Louis Vuitton, Dior και Berluti. Οι δυνάμεις της πολυτέλειας πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν και να ξαναγράψουν τους καθιερωμένους κώδικες, παρουσιάζοντας μια εκπληκτική σειρά συνεισφορών στους Αγώνες.

Η Berluti, που φημίζεται για την απαράμιλλη δεξιοτεχνία της στην ανδρική ένδυση, θα αναλάβει να ντύσει τη γαλλική αποστολή για τις διάφορες τελετές, προσθέτοντας ένα στοιχείο κομψότητας στις εμφανίσεις των αθλητών. Εν τω μεταξύ, το κοσμηματοπωλείο Chaumet, ιδιοκτησίας της LVMH, θα κατασκευάσει τα πολυπόθητα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά μετάλλια, εξασφαλίζοντας ότι τα επιτεύγματα των πρωταθλητών θα τιμηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή φινέτσα.

Αναβαθμίζοντας την εμπειρία

Τα παγκοσμίου κλάσης κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά από τα maisons της Moët Hennessy θα απογειώσουν τα προγράμματα φιλοξενίας κατά τη διάρκεια των Αγώνων, προσφέροντας μια γεύση πολυτέλειας στους αθλητές, τους αξιωματούχους και τους θεατές. Επιπλέον, η Sephora, μια εξέχουσα μάρκα της LVMH, θα συμμετάσχει ενεργά στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, εμπλέκοντας το κοινό με συναρπαστικές ενεργοποιήσεις.

Η δέσμευση της LVMH προς τους αθλητές

Πέρα από τη λάμψη και τη γοητεία, η δέσμευση της LVMH επεκτείνεται στην καλλιέργεια του πνεύματος του αθλητισμού και της συμμετοχικότητας. Η εταιρεία θα προσφέρει οικονομική υποστήριξη και ένδυση σε επιλεγμένους αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του ταλαντούχου κολυμβητή Léon Marchand, κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ στα 400 μέτρα μεικτής ατομικής, ο οποίος τρέφει μεγάλες ελπίδες για τη γαλλική Ολυμπιακή ομάδα.

Την ίδια στιγμή, σε μια πράξη ευγενούς γενναιοδωρίας, η LVMH θα συνεργαστεί με τη φιλανθρωπική οργάνωση French Popular Relief για να επιτρέψει την πρόσβαση στον αθλητισμό σε 1.000 παιδιά και νέους, ηλικίας 4 έως 25 ετών, που βρίσκονται σε ευάλωτες καταστάσεις. Υποστηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία, ο όμιλος στοχεύει να αξιοποιήσει την ενωτική δύναμη του αθλητισμού και να προωθήσει ένα πιο υγιές και φωτεινό μέλλον για τη νέα γενιά.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η LVMH έχτισε μια αυτοκρατορία ανθεκτική στην ύφεση;

Η μεγάλη τελετή έναρξης

Η μεγάλη τελετή εγκαινίων, με φόντο τον ποταμό Σηκουάνα, θα αποτελέσει έναν υπέροχο εορτασμό του πλούσιου πολιτισμού και της κληρονομιάς της Γαλλίας. Το ξενοδοχείο Cheval Blanc, ιδιοκτησίας της LVMH, και τα κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton, που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στον εμβληματικό Pont-Neuf, θα αποτελέσουν περιζήτητα σημεία θέασης για να παρακολουθήσει κανείς το θέαμα της εκδήλωσης.

Καθώς η προσμονή κορυφώνεται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι που θα χρηματοδοτηθούν από την LVMH θα επαναπροσδιορίσουν την έννοια της χορηγίας πολυτελείας, συνδυάζοντας την κομψότητα, τη δημιουργικότητα και τη συμμετοχικότητα στην παγκόσμια σκηνή. Με την οραματική της προσέγγιση και την αφοσίωσή της, η LVMH είναι έτοιμη να πλέξει μια ιστορία κομψότητας και κληρονομιάς που θα έχει απήχηση για τις επόμενες γενιές.

Με πληροφορίες από Vogue Business

Photo: Bloomberg | LVMH

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.