30 Απρ 2024
READING

Πώς εξελίσσεται το αναπτυξιακό πλάνο της Entersoft

4 MIN READ

Πώς εξελίσσεται το αναπτυξιακό πλάνο της Entersoft

Πώς εξελίσσεται το αναπτυξιακό πλάνο της Entersoft

Η εταιρεία δίνει έμφαση σε εξαγορές, ηλεκτρονικά τιμολόγια και own-branded προϊόντα

Η Entersoft εστιάζει στην ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών, μέσω εξαγορών εντός κι εκτός Ελλάδας, λανσαρίσματος δικών της branded προϊόντων και αύξηση μεριδίων στα ηλεκτρονικά τιμολόγια, μένοντας σταθερή στην εκτίμησή της για ετήσια αύξηση εσόδων το λιγότερο κατά 30%.

Ήταν το 2002 όταν επαγγελματίες με εμπειρία δεκαετιών στο χώρο του λογισμικού για επιχειρήσεις -κυρίως από την Computer Logic- ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την Entersoft, μια εταιρεία που έθεσε εξαρχής στόχο την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εφαρμογών για εταιρείες.

Δυναμικές αγορές δραστηριοποίησης

Με στόχο τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών της προς πελάτες και συνεργάτες, την είσοδό της σε νέους τομείς δραστηριοποίησης και την ενίσχυση των εσόδων της, η Entersoft έχει επιλέξει εδώ και δύο δεκαετίες τις στρατηγικές εξαγορές, ως ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει πετύχει μέσω στρατηγικών συμπράξεων και εξαγορών να αποκτήσει πρόσβαση σε αναδυόμενες αγορές που εμφανίζουν πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Με τη Nova Consulting και την Retail@Link το 2009 στο χώρο των mobile applications και σε νέες αγορές, ειδικότερα στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, στην ηλεκτρονική ανταλλαγή παραστατικών και στην παροχή λογισμικού εφοδιαστικής αλυσίδας ως υπηρεσία από το διαδίκτυο.

Με την Cardisoft το 2012 απέκτησε πρόσβαση στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στη διεκδίκηση έργων του Δημόσιου Τομέα καθώς και σε συστήματα για Contact Centers και Voice Portals.

Δίνοντας έμφαση στις κάθετες αγορές, προχώρησε στην εξαγορά της δραστηριότητας Enterprise Mobility της SiEBEN, κυριαρχώντας πλέον στην αγορά αυτή και διευρύνοντας το πελατολόγιό της με σημαντικές εταιρείες όπως οι Frigoglass, Mars, Mondelēz, Numil, Pepsico, Μπισκότα Παπαδοπούλου, ΙΟΝ, ΕΛΓΕΚΑ, Κρι-Κρι, Νίκας, Γιώτης, Υφαντής, Μέλισσα Κίκιζας, Μύλοι Λούλη, Παπαστράτος, Druckfarben, Avon Cosmetics.

Ομοίως με την απόκτηση της δραστηριότητας ERP Plexis της Computer Life μπήκε στον κάθετο κλάδο της ένδυσης/παραγωγής ρούχου και γούνας, με την Optimum απέκτησε πρόσβαση στις λύσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ μέσω της Wedia σημοτοδοτήθηκε η είσοδός της στο e-commerce.

Το 2022 ολοκληρώθηκε για την Entersoft με την απόκτηση από την Smartware International των λογισμικών SmartPharmaSys, SmartPharmaSys 360 @ cloud, SmartMediSys και το SmartMediSys 360 @ cloud, που απευθύνονται στον κλάδο της υγείας και ειδικότερα στα φαρμακεία και στην ιατρική κοινότητα, των αντίστοιχων σημάτων και του σχετικού πελατολογίου, καθώς και των λογισμικών SmartRetail και SmartRetail 360 @ cloud που απευθύνονται στον κλάδο της εντατικής λιανικής και των αντίστοιχων σημάτων.

Τι πέτυχε το 2023

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε ελπιδοφόρα για την Entersoft, αφού με την εξαγορά του 100% της εταιρείας CGSoft, εισήλθε στην αγορά λογισμικού Property & Real Estate Management. Το πελατολόγιο της CGSoft απαριθμεί τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της χώρας. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Eurobank, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ALPHA Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων, DoValue, Cepal Hellas, UCI Hellas, CERVED Υπηρεσίες Ακινήτων, Pepper Hellas Asset Management, BMW Austria Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Imerys. Ενώ διαθέτει λύσεις ERP και CRM με δεκάδες επιπλέον πελάτες.

Την επόμενη χρονιά, μάλιστα, η Entersoft σχεδιάζει να κινηθεί πιο επιθετικά όσον αφορά στις εξαγορές στην αγορά της Ρουμανίας όπου έχει αποκτήσει μία σημαντική βάση μέσω της εξαγοράς της BitSoftware.

Τα δικά της προϊόντα

Στα τέλη του δεύτερου τριμήνου του 2023 ξεκίνησε η εμπορική διάθεση δύο οικογενειών προϊόντων, των Entersoft QuickBiz και Entersoft HR 360, τα οποία με τη σειρά τους σηματοδοτούν την είσοδο του ομίλου σε δύο νέες αγορές.

Αφενός γιατί το Entersoft QuickBiz είναι λογισμικό εμπορικής και οικονομικής διαχείρισης που απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απαιτούν λύσεις πέραν της απλοϊκής ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Αφετέρου το Entersoft HR 360 καλύπτει τη διαχείριση προσλήψεων, διαχείριση προσωπικού και μισθοδοσία. Σύμφωνα με την Entersoft, και οι δύο οικογένειες προϊόντων είναι οι μόνες στην αγορά που λειτουργούν πλήρως και αποκλειστικά από web browser στο cloud.

Τα ηλεκτρονικά τιμολόγια

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ως πιστοποιημένος πάροχος ηλεκτρονικών τιμολογίων, ενισχύει την προσπάθειά της να διευρύνει τα μερίδιά της σταδιακά έναντι του ανταγωνισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, τον Ιούνιο 2023 φέρεται να απέστειλε το 23,9% των παραστατικών Παρόχου και να έφτασε στα μέσα του Ιουλίου σε ποσοστό 38,5% από 9,2% τον Μάιο. Το ποσοστό αντιστοιχεί σε 7.030.503 παραστατικά, σε σύνολο 18.237.836.

Μέσω της Entersoft, εξάλλου, προσθέτουν, αποστέλλουν παραστατικά επιχειρήσεις όπως οι Καυκάς, Intersport, IKEA, Calzedonia, BP Hellas, LIDL, Roche Diagnostics, BAYER Hellas, ΒΙΑΝΕΞ, ΕΛΠΕΝ, Nielsen, Speedex και εκατοντάδες άλλες μεγάλες και μεσαίες εταιρείες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.