03 Μάι 2024
READING

Το νέο εμπλουτισμένο concept Public

3 MIN READ

Το νέο εμπλουτισμένο concept Public

Το νέο εμπλουτισμένο concept Public
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η αλλαγή σελίδας εγκαινιάζεται με το νέο concept Public+home

Ήταν το Σεπτέμβριο του 2022, όταν ο Ρόμπυ Μπουρλάς, διευθύνων σύμβουλος του Public Group ανακοίνωνε τις στρατηγικές κινήσεις του οικοσυστήματος καινοτομίας του ομίλου, που περιλάμβαναν την ενοποίηση των δύο brands, Public και MediaMarkt, κάτω από την μάρκα “Public”. Σήμερα, πλέον, οι ταμπέλες του κραταιού πάλαι ποτέ γερμανικών συμφερόντων brand -μέσω Saturn- έχουν κατέβει, με το σήμα “Public” να έχει πάρει τη θέση του.

Η έλευση των MediaMarkt τον Οκτώβριο του 2005 στην ελληνική αγορά αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός για το ελληνικό retail, καθώς εμφάνιζε ένα νέο concept λιανικής. Παρά τη νεωτερικότητά του, ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει επαρκώς τον Έλληνα καταναλωτή ο οποίος βρέθηκε μαζί με όλο τον κλάδο του εμπορίου και την οικονομία, στη δίνη αλλεπάλληλων κρίσεων τα επόμενα χρόνια.

Η απόκτηση του σήματος από το Group Olympia, του Πάνου Γερμανού μαζί με το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Media Saturn Ηλεκτρονικά Ελλάς Εμπορική και Συμμετοχική Α.Ε. το 2019, οδήγησε σε μια τετραετία συνύπαρξης με πολλές αλλαγές.

Το μεταβατικό στάδιο

Την επίσημη ανακοίνωση για τη σταδιακή απόσυρση του brand MediaMarkt το 2022 ακολούθησε ο μετασχηματισμός του δικτύου και των δύο brands σε νέας γενιάς καταστήματα τα οποία θα φιλοξενούσαν πλέον και οικιακές συσκευές σε ευρεία κλίμακα, μέσα από επενδύσεις για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πολυκαναλικής εμπειρίας αγορών.

Τα πρώτα βήματα του νέου αυτού σχεδιασμού υλοποιήθηκαν με τη δημιουργία 13 καταστημάτων Νέας Γενιάς. Η μετάβαση προς το νέο status ήθελε τα Public και η Media Markt με μήνυμα “Μαζί για ένα Σπίτι όπως το έχεις φανταστεί” να συνεργαστούν στην κατηγορία των μικρών και μεγάλων οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων δημιουργώντας μία ενιαία και ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης.

Από κοινού, τα δύο brands προσέφεραν την μεγαλύτερη ποικιλία -πάνω από 10.000 επιλογές- από χιλιάδες προϊόντα οικιακών συσκευών από επώνυμα brands. Η στενή αυτή συνεργασία αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στην αναβάθμιση 13 καταστημάτων Media Markt σε όλη την Ελλάδα σε Public-Media Markt “Νέας Γενιάς”, προσφέροντας μαζί, μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών.

Ενδεικτικό είναι ότι η Public προχώρησε σε επένδυση 1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των δυο καταστημάτων σε Λεωφόρου Συγγρού και στο Μαρούσι σε “Νέας Γενιάς”.

Το concept Public+home

Τώρα η MediaMarkt έδωσε ολοκληρωτικά τη σκυτάλη στα Public, με ένα νέο τύπο καταστήματος, το Public+home, σε μια στιγμή ιστορική για τα δεδομένα του ελληνικού λιανεμπορίου. Απορροφώντας το σύνολο των 530 εργαζομένων στο δίκτυο MediaMarkt, το νέο concept ενσαρκώνεται ήδη σε 13 νέα, μεγάλα καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ρόδο. Σε σημεία MediaMarkt, δηλαδή, τα οποία αναβαθμίστηκαν και εκφράζουν πλέον τη νέα φιλοσοφία.

Συνδυάζοντας τα 20 χρόνια εμπειρίας της Media Markt και τα 18 χρόνια της Public, τα δύο brands ένωσαν τις δυνάμεις τους και στο κομμάτι της τεχνογνωσίας. Διαθέτοντας πάνω από 2.000 εργαζομένους στο σύνολο των δικτύων τους και παρέχοντάς τους πάνω από 15.000 ώρες εκπαίδευσης, Public και Media Markt διαθέτουν μια κορυφαία κοινή ομάδα από ειδικούς που προσφέρουν μία βελτιστοποιημένη εξυπηρέτηση καλύπτοντας κάθε ανάγκη για την κατηγορία των οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων.

Τα νέα καταστήμα συνδυάζουν την ποικιλία και τις καθημερινές προσφορές της MediaMarkt, με την εγγύηση των Public. Στα Public+home οι καταναλωτές θα βρουν μία τεράστια γκάμα προϊόντων από κορυφαία brands για το σπίτι και επιλογές για όλη την οικογένεια. Όλα, με ευελιξία και ευκολία σε ό,τι αφορά στις πληρωμές και τις παραδόσεις και κυρίως, ανταγωνιστικές προσφορές σε οικιακές συσκευές και τηλεοράσεις, ακόμη και καθημερινές ευκαιρίες από επώνυμες μάρκες σύμφωνα με την πρακτική των απερχόμενων MediaMarkt.

Ανάλογα, το eshop των MediaMarkt ανακαταυθύνει τους επισκέπτες στο public.gr, ενώ, οι εγγεγραμένοι χρήστες έχουν λάβει προσωποιημένη ενημέρωση μέσω email για το νέο καθεστώς και τις αλλαγές που θα επέλθουν στις συναλλαγές τους από εδώ και πέρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.