01 Μάι 2024
READING

Τι ετοιμάζει ο όμιλος Fourlis για τα Holland & Barrett

4 MIN READ

Τι ετοιμάζει ο όμιλος Fourlis για τα Holland & Barrett

Τι ετοιμάζει ο όμιλος Fourlis για τα Holland & Barrett

Νέα προϊόντα τροφίμων, καμπάνια marketing και επιπλέον φυσικά σημεία

Ήταν στις αρχές του 2022 όταν είχε ανακοινωθεί η είσοδος του ομίλου Fourlis στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των προϊόντων υγείας και ευεξίας, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του με την Holland & Barrett. Το βρετανικό brand που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα δίκτυα λιανικής της Ευρώπης στον κλάδο της υγείας και της ευεξίας με πάνω από 150 χρόνια ιστορίας, μετρά τρία σημεία στην Αθήνα με τον όμιλο να αποτιμά ήδη με θετικό πρόσημο την παρουσία του brand στην εγχώρια αγορά.

Τα πρώτα καταστήματα πώλησης της βρετανικής αλυσίδας λειτουργούν ήδη σε Γλυφάδα, Κηφισιά και The Mall Athens, ενώ ο όμιλος αναζητά νέα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, στα δυτικά και ανατολικά προάστια και στον Πειραιά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για μια ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη του νέου πυλώνα retail του και της διείσδυσής του σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό, πέρα από αυτό που είναι, ήδη, εξοικειωμένο με τα συμπληρώματα διατροφής και το wellness, με τρία σημεία.

Μάλιστα το σημείο της Κηφισιάς αναγνωρίστηκε ως “το καλύτερο opening” στο δίκτυο του brand, κατά το πρόσφατο συνέδριο της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του καλοκαιριού.

Ο ρόλος του eshop

Ύστερα από πολύμηνη αναμονή, το e-shop της Holland & Barrett στην Ελλάδα άνοιξε τις διαδικτυακές του πύλες, με τέσσερις προϊοντικές κατηγορίες, vegan κατηγορία και wellness blog.

Η Holland & Barrett στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα εύχρηστο e-shop όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από τέσσερις βασικές κατηγορίες προϊόντων, να μάθουν για τα trends στον τομέα της ευεξίας και μέσα από το Wellness Blog. Οι παραγγελίες αποστέλονται με παράδοση στο χώρο του πελάτη, σε locker (σύμπραξη με BOX NOW για παραλαβή προϊόντων 24/7) ή σε φυσικό κατάστημα του δικτύου της αλυσίδας.

Έμφαση στα προϊόντα

Τα προϊόντα της Holland & Barrett αποτελούνται από μια εκτεταμένη γκάμα που ξεκινά από βιταμίνες και εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής και καταλήγει σε καλλυντικά και προϊόντα για το σώμα, ενώ περιλαμβάνει και οργανικά τρόφιμα και ποτά, όλα φιλικά προς το περιβάλλον και σύμφωνα με τις αρχές της ηθικής επιχειρηματικότητας.

Αυτή την στιγμή τα καταστήματα που έχουν ανοίξει στην ελληνική αγορά, διαθέτουν 1.300 κωδικούς προϊόντων, από καλλυντικά και οργανικά τρόφιμα μέχρι συμπληρώματα διατροφής και είδη sport nutrition. Ως προς το μείγμα των προϊόντων που φιλοξενείται στα καταστήματα, το 40% αντιστοιχεί σε βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, περίπου το 28% σε προϊόντα ομορφιάς, το 23% σε τρόφιμα και το υπόλοιπο στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των διατροφικών αθλητικών συμπληρωμάτων. Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται το portfolio να εμπλουτιστεί με ακόμη 200 κωδικούς.

Ανάμεσά τους η ανανεωμένη κατηγορία τροφίμων που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα φυσικά και ηλεκτρονικά ράφια. Η αναθεώρηση αυτή προέκυψε ύστερα από διετή έρευνα και δοκιμές βελτίωσης σε συνεργασία με διατροφολόγου σεφ, ειδικούς στα συστατικά και εσωτερικούς επιστημονικούς εμπειρογνώμονες. Οι νέες προτάσεις υγιειής διατροφής Holland & Barrett δημιουργήθηκαν και με την αρωή 50 νέων βιοτεχνών και μικρών προμηθευτών τροφίμων.

Πλάνο ανάπτυξης

Την ίδια στιγμή ο όμιλος επικεντρώνεται και στην προετοιμασία της καμπάνιας marketing, η οποία θα συμβάλει καταλυτικά στη δημιουργία περαιτέρω ευαισθητοποίησης των καταναλωτών προς προϊοντικές επιλογές που προωθούν μια πιο υγιεινή ζωή.

Η διοίκηση του ομίλου εμφανίζεται σίγουρη για τις αυξανόμενες προοπτικές του τομέα υγείας και ευεξίας και προετοιμάζεται ώστε να επωφεληθεί από αυτή την εξέλιξη. Ως εκ τούτου, παραμένει προσηλωμένη στο σχέδιό της να λειτουργήσει περίπου 100 φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η αυξανόμενη ζήτηση για συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα wellbeing εξαλλου είναι που έχει οδηγήσει τον όμιλο Fourlis να θέσει ως στόχο πωλήσεων τα 50 εκατ. ευρώ με ορίζοντα το 2025, έτος-ορόσημο για τον όμιλο, που προσβλέπει σε συνολικό κύκλο εργασιών 750 εκατ. ευρώ από περίπου 500 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ το περιθώριο EBIT έχει τοποθετηθεί στο 8%. Τα καταστήματα είναι της τάξης των 150-200 τ.μ. και η επένδυση για κάθε σημείο πώλησης -χωρίς να υπολογίζονται τα εμπορεύματα- ανέρχεται σε περίπου 150.000 ευρώ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.