29 Απρ 2024
READING

Γιατί η Neutrogena κυριαρχεί στο TikTok

3 MIN READ

Γιατί η Neutrogena κυριαρχεί στο TikTok

Γιατί η Neutrogena κυριαρχεί στο TikTok

Η καινοτόμος στρατηγική της Neutrogena

Τα τελευταία χρόνια, το TikTok έχει μετατραπεί σε βασική πλατφόρμα marketing για τις επιχειρήσεις. Για τη Neutrogena, τη γνωστή μάρκα προϊόντων περιποίησης δέρματος, αυτή η εξέλιξη παρείχε την ευκαιρία όχι μόνο να προωθήσει τα προϊόντα της, αλλά και να εκπαιδεύσει και να δεσμεύσει τους καταναλωτές της Gen Z.

Από την ένταξή της στο TikTok τον Σεπτέμβριο του 2021, η αμερικανική εταιρεία έχει υιοθετήσει μια μοναδική προσέγγιση στα βίντεό της, με στόχο τη διάδοση πληροφοριών και ευαισθητοποίησης για την περιποίηση της επιδερμίδας με καινοτόμο και προσιτό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα: Θα καθαρίσει η Unilever στο #CleanTok;

Μοναδική προσέγγιση

Η Neutrogena επιδιώκει να διαφοροποιήσει το περιεχόμενό της στο TikTok από το πλήθος των προϊοντικών συστάσεων και της πιθανής παραπληροφόρησης που συναντάμε στην πλατφόρμα. Η στρατηγική συνδυάζει πληρωμένο και οργανικό περιεχόμενο και συνεργασίες με influencers, δερματολόγους και επιστήμονες για τη δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο που θα βοηθήσουν τους νεότερους καταναλωτές να ξεφύγουν από τις παρανοήσεις γύρω από την περιποίηση της επιδερμίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο αναδεικνύει το επιστημονικό κύρος της μάρκας, αλλά και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στους θεατές.

Η εταιρεία ασχολείται ενεργά με το κοινό της στο TikTok, παρακολουθώντας τα σχόλια και απαντώντας σε ερωτήσεις και προβληματισμούς. Με αυτόν τον τρόπο, η Neutrogena αποδεικνύει την αφοσίωσή της στην παροχή αξιόπιστης καθοδήγησης για την περιποίηση της επιδερμίδας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των θεατών.

Τα σχέδια της Neutrogena για το μέλλον περιλαμβάνουν την περαιτέρω ενίσχυση των εκπαιδευτικών μηνυμάτων της μέσω της πλατφόρμας TikTok. Αυτή η δέσμευση στην εκπαίδευση έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, όπως αυξημένη εμπλοκή και ποσοστά προβολής του περιεχομένου TikTok της μάρκας.

Ο αντίκτυπος στον πραγματικό κόσμο

Η εκπαιδευτική προσέγγιση της Neutrogena επεκτείνεται πέρα από το ψηφιακό πεδίο. Τον Αύγουστο, η μάρκα διοργάνωσε μια εκδήλωση για την επιστροφή στο σχολείο στο Walmart, όπου μοιράστηκε συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας και προώθησε την ποικιλόμορφη γκάμα των προσφορών της σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Αυτή η “αληθινή”, in-store εμπειρία συμπληρώνει τη στρατηγική TikTok της μάρκας, αναγνωρίζοντας ότι όταν πρόκειται για την περιποίηση της επιδερμίδας, μια καθηλωτική εμπειρία μπορεί να έχει εξίσου μεγάλη επίδραση με την ψηφιακή δέσμευση.

Ανταπόκριση στην Gen Z

Αυτό που κάνει τη Neutrogena να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η εκπαιδευτική της εστίαση, αλλά και η προθυμία της να αγκαλιάσει το TikTok ως κανάλι για ουσιαστικό περιεχόμενο και όχι αποκλειστικά ως πλατφόρμα για παραδοσιακή διαφήμιση. Αυτή η προσέγγιση βρίσκει ιδιαίτερη απήχηση στην Geb Z, μια δημογραφική ομάδα που είναι γνωστή για την αποστροφή της στις συμβατικές τακτικές marketing.

Διαβάστε ακόμα: Η Neutrogena παρουσιάζει 3D εκτυπωμένα, εξατομικευμένα συμπληρώματα

Η Neutrogena έχει επικεντρωθεί εδώ και καιρό στην υγεία του δέρματος, έχοντας κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2021 το σύντομο ντοκιμαντέρ “In The Sun” για να παρουσιάσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο. Επιπλέον, είχε λανσάρει ένα μηχάνημα τεχνητής νοημοσύνης που σαρώνει τα πρόσωπα των χρηστών και προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος.

Η εκπαιδευτική προσέγγιση της Neutrogena στο marketing του TikTok αντιπροσωπεύει μια προοδευτική στρατηγική σε ένα ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο. Αξιοποιώντας την επιστήμη, τους influencers και την ενεργό συμμετοχή, η μάρκα πλοηγήθηκε με επιτυχία στα νερά του TikTok για να δεσμεύσει τους Gen Z-ers, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της ως αξιόπιστης αυθεντίας στην περιποίηση του δέρματος. Καθώς το TikTok συνεχίζει να εξελίσσεται, η δέσμευση της Neutrogena στην εκπαίδευση διασφαλίζει ότι παραμένει μια εξέχουσα και πολύτιμη παρουσία στην πλατφόρμα.

Με πληροφορίες από Glossy

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.