02 Μάι 2024
READING

Πώς η Converse υποστηρίζει τους νέους δημιουργούς

3 MIN READ

Πώς η Converse υποστηρίζει τους νέους δημιουργούς

Πώς η Converse υποστηρίζει τους νέους δημιουργούς

Το όραμα της Converse για τη δημιουργικότητα στην ψηφιακή εποχή

Σε έναν κόσμο που καθοδηγείται από την καινοτομία και τη δημιουργική έκφραση, οι μάρκες αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο τη σημασία της προώθησης και υποστήριξης των αναδυόμενων ταλέντων. Μια τέτοια μάρκα που ηγείται της προσπάθειας είναι η Converse, μια εταιρεία με αξιοσημείωτη κληρονομιά 115 ετών.

Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα την πρωτοποριακή έκθεση “Emerging Creatives” της μάρκας στην εκδήλωση Brandweek στο Μαϊάμι. Αυτή η ολοκληρωμένη έκθεση εμβαθύνει στις προοπτικές 550 δημιουργών από όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας την αταλάντευτη αφοσίωση της Converse στην καλλιέργεια της δημιουργικής κοινότητας.

Διαβάστε ακόμα: Ο θρίαμβος της Converse στο DTC

Η Converse, γνωστή για τα εμβληματικά της υποδήματα και ενδύματα, είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των δημιουργών. Ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς της δέσμευσης της Converse στη δημιουργικότητα είναι η ομάδα “Converse All-Stars”, η οποία αποτελείται από 1500 δημιουργούς σε 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία αυτή υπερβαίνει την απλή προώθηση της μάρκας – είναι μια πλατφόρμα συνεργασίας και ενδυνάμωσης.

Αποκαλύπτοντας το μέλλον της δημιουργικότητας

Η έκθεση “Emerging Creatives” ρίχνει φως σε ορισμένα σημαντικά ευρήματα που αφορούν τους ανερχόμενους δημιουργούς από διάφορα μέρη του κόσμο.

– Προκλήσεις σχετικά με τους πόρους: Ένα σημαντικό μέρος των αναδυόμενων δημιουργών (69%) αισθάνονται ότι δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους, είτε οικονομικούς είτε φυσικούς, για να ακολουθήσουν το δημιουργικό τους πάθος με πλήρη απασχόληση.

– Αισιοδοξία: Παρά τις προκλήσεις αυτές, το συντριπτικό 87% των δημιουργών που συμμετείχαν στην έρευνα παραμένουν αισιόδοξοι για το μέλλον του κλάδου τους.

– Συνεργασίες με brands: Οι ανερχόμενοι δημιουργοί δίνουν μεγάλη αξία στις συνεργασίες με εμπορικές μάρκες. Το εντυπωσιακό 95% εκφράζει την προθυμία του να συνεργαστεί με μάρκες που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες του, ενώ το 83% θεωρεί τη δημιουργική ελευθερία κρίσιμο παράγοντα σε αυτές τις συνεργασίες.

– Ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης: Ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον δημιουργικό κόσμο. Σχεδόν τα δύο τρίτα των δημιουργών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει τον σημαντικότερο αντίκτυπο στη δουλειά τους τα επόμενα πέντε χρόνια. Επιπλέον, το 45% πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα διευκολύνει τις δημιουργικές τους προσπάθειες.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης διαφορές ανά περιοχή όσον αφορά τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργικότητα. Οι δημιουργοί στη Δυτική Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη εξέφρασαν σημαντικότερες ανησυχίες, με το 80% και το 73%, αντίστοιχα, να πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαταράξει τον τομέα τους. Αντίθετα, οι δημιουργοί στη Σαγκάη και τη Σεούλ εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι, με μόνο 34% να μοιράζονται παρόμοιες ανησυχίες.

Διαβάστε ακόμα: Η ολική επαναφορά της Converse

Η Converse διατηρεί μια στάση περιέργειας και προσεκτικής εξερεύνησης όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη. Η μάρκα είναι γοητευμένη από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, όπως και πολλοί marketers, και εξερευνά ενεργά αυτόν τον χώρο.

Η δημιουργική δέσμευση της Converse

Η σταθερή δέσμευση της Converse για την ενίσχυση των νέων δημιουργών δεν είναι απλώς μια στρατηγική marketing, αλλά μια γνήσια αφοσίωση στην προώθηση της δημιουργικότητας σε έναν κόσμο που εξελίσσεται διαρκώς. Μέσω της έκθεσης “Emerging Creatives” και της πρωτοβουλίας “Converse All-Stars”, η μάρκα δεν παρέχει μόνο πολύτιμους πόρους αλλά και μια πλατφόρμα για συνεργασία και ανάπτυξη. Καθώς το δημιουργικό τοπίο συνεχίζει να εξελίσσεται, η Converse παραμένει στην πρώτη γραμμή, διασφαλίζοντας ότι η δημιουργικότητα θα ευδοκιμεί για τις επόμενες γενιές.

Με πληροφορίες από Ad Week

Photo: Unsplash | Converse

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.