21 Μάι 2024
READING

Trending Now: Floating Marble Cosmic Clocks

2 MIN READ

Trending Now: Floating Marble Cosmic Clocks

Trending Now: Floating Marble Cosmic Clocks

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Οι πλανήτες μας, η χρονομέτρηση και η γεωμετρία έχουν μια βαθιά σχέση μεταξύ τους που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το Στόουνχεντζ, τα ηλιακά ρολόγια και μια ολόκληρη σειρά αστρονομικών ερευνών δείχνουν πώς ο άνθρωπος χρησιμοποίησε μια γεωμετρική κατανόηση της γης και του ήλιου για να σχεδιάσει ώρες, ημέρες, μήνες και χρόνια.

Ο Zanwen Li -γνωστός για το βραβευμένο με Red Dot Design επιτραπέζιο φωτιστικό Heng Balance Lamp- αποτίει φόρο τιμής σε αυτή την ισχυρή σχέση με το ρολόι Mobius Calendar Clock. Εν μέρει ημερολόγιο, εν μέρει ρολόι, αυτή η επιτραπέζια συσκευή διαθέτει μια μοναδική γλυπτική ποιότητα που την αναδεικνύει σε αντικείμενο Τέχνης.

Η ομορφιά του έγκειται στο πόσο μοναδικά απεικονίζει την ημερομηνία στην καμπύλη επιφάνειά του. Αντί να έχει ένα πλέγμα με αριθμούς τοποθετημένους ανά εβδομάδα, το ρολόι χρησιμοποιεί δύο αιωρούμενες μπίλιες για να δείχνει την ώρα.

Μια κίτρινη μπίλια, που αντιπροσωπεύει τον ήλιο, δείχνει τον μήνα, ενώ μια μπλε που μοιάζει με τη Γη δείχνει την κάθε μέρα. Καθώς περνούν οι ημέρες, οι μπίλιες “περιφέρονται” γύρω από το Mobius, και επανέρχονται στην αρχική τους θέση μόλις ολοκληρωθεί ο μήνας/χρόνος.

Ακριβώς κάτω από το ημερολόγιο υπάρχει ένα επιτραπέζιο ρολόι που χρησιμοποιεί μια ρετρό εμπνευσμένη οθόνη τύπου dot-matrix για να δείχνει την ώρα. Καθώς περνάει ο χρόνος, οι κουκκίδες είτε ανάβουν είτε σβήνουν, και τα μάτια μας βλέπουν τη συλλογική εικόνα, επιτρέποντάς μας να αντιληφθούμε τους αριθμούς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.