29 Απρ 2024
READING

Domino’s και Microsoft συνάπτουν συμμαχία

3 MIN READ

Domino’s και Microsoft συνάπτουν συμμαχία

Domino’s και Microsoft συνάπτουν συμμαχία

Επανάσταση στην τεχνολογία της πίτσας

Μια δυναμική συνεργασία μεταξύ του “master” της πίτσας, Domino’s, και του τεχνολογικού κολοσσού, Microsoft, υπόσχεται να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη στο προσκήνιο της fast-food βιομηχανίας.

Σε κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να επαναπροσδιορίσει το παράδειγμα της παραγγελίας πίτσας, οι δύο εταιρείες θέτουν τις βάσεις για ένα κοινό εργαστήριο καινοτομίας. Αυτή η νέα εγκατάσταση έχει ως στόχο να συγχωνεύσει την τεχνογνωσία και των δύο εταιρειών, παντρεύοντας τη μαγειρική ευφυΐα με την τεχνολογία αιχμής.

Διαβάστε ακόμα: Η συνταγή της Domino’s για τους φανατικούς του Stranger Things

Επαναπροσδιορισμός της παραγγελίας με το Azure OpenAI

Ο θεμέλιος λίθος αυτής της συνεργασίας είναι το Cloud της Microsoft και η υπηρεσία Azure OpenAI. Το όραμα; Μια εμπλουτισμένη εμπειρία παραγγελίας που χαρακτηρίζεται από εξατομίκευση και αποτελεσματικότητα. Πέρα από την απλοποίηση της διαδικασίας παραγγελίας για τους καταναλωτές, η τεχνολογία πρόκειται επίσης να βελτιώσει τις παρασκηνιακές λειτουργίες των καταστημάτων.

Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ. Σχεδιασμένος για να είναι ένας αξιόπιστος βοηθός για τους διευθυντές των καταστημάτων, υπόσχεται να χειρίζεται εργασίες όπως ο έλεγχος των αποθεμάτων, οι παραγγελίες συστατικών και τα χρονοδιαγράμματα του προσωπικού. Αλλά οι δυνατότητές του δεν σταματούν εδώ. Με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης, αυτή η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και να καινοτομεί – από τη δημιουργία ελκυστικών συνομιλιών μέχρι την πρόταση νέων συνταγών πίτσας.

Πιλοτικά προγράμματα στον ορίζοντα

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έξι μηνών, οι λάτρεις της Domino’s μπορούν να περιμένουν μια γεύση αυτής της εμπειρίας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι δοκιμές αυτών των πρωτοποριακών λύσεων πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν, θέτοντας ενδεχομένως τις βάσεις για έναν παγκόσμιο τεχνολογικά καθοδηγούμενο μαγειρικό μετασχηματισμό.

Η Domino’s συνηθίζει να καινοτομεί

Η Domino’s δεν είναι καινούργια στο παιχνίδι της τεχνολογίας. Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της, όπως το “Domino’s Pinpoint Delivery” και οι καινοτόμες μέθοδοι παραγγελίας μέσω του Apple CarPlay, μαρτυρούν τη δέσμευσή τους για εμπειρίες πελατών με γνώμονα την τεχνολογία. Χαρακτηριστικά όπως το “Tap to Order”, το “Call to Order” και το “Domino’s Tracker” σε πραγματικό χρόνο είναι ήδη τα αγαπημένα των οπαδών.

Με το Pinpoint Delivery οι πελάτες – αξιοποιώντας την τεχνολογία Google Maps- μπορούν να τοποθετήσουν ένα pin στο χάρτη μέσα στην εφαρμογή Domino’s, προσδιορίζοντας με ακρίβεια το επιθυμητό σημείο παράδοσης. Αυτή η απρόσκοπτη ενσωμάτωση βελτιώνει τη συνολική εμπειρία παράδοσης, επιτρέποντας στους πελάτες να παρακολουθούν τις παραγγελίες τους, να παρακολουθούν τη θέση GPS του διανομέα και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε ακόμα: Για πίτσα Domino’s παραγγελία από το αυτοκίνητο

Από την άλλη, με το Apple CarPlay η αλυσίδα πίτσας δίνει στους πελάτες της έναν νέο τρόπο να παραγγέλνουν εν κινήσει. Έχουν, μάλιστα, τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο τρόπων παραγγελίας: το “Tap to Order” για να υποβάλουν μία αποθηκευμένη παραγγελιά τους και το “Call to Order” για να μιλήσουν με έναν εκπρόσωπο και να δώσουν την παραγγελία που έχουν επιλέξει, με σύστημα hands free.

Το μέλλον της εστίασης με τεχνολογία

Καθώς οι κόσμοι της τεχνολογίας και της γαστρονομικής τεχνογνωσίας συνδέονται όλο και περισσότερο, συνεργασίες όπως αυτή υπογραμμίζουν τις απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν στον ορίζοντα. Με πάνω από 19.800 καταστήματα σε 90 αγορές, η Domino’s θα μπορούσε κάλλιστα να δημιουργήσει ένα προηγούμενο για να ακολουθήσουν και άλλοι στον τομέα του fast-food. Αυτή η συμμαχία θα μπορούσε να προαναγγείλει την αρχή μιας τεχνολογικά καθοδηγούμενης εποχής της εστίασης.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Domino’s Pizza

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.