02 Μάι 2024
READING

Πώς η Coca-Cola μπαίνει σιγά-σιγά στη βιομηχανία του αλκοόλ

3 MIN READ

Πώς η Coca-Cola μπαίνει σιγά-σιγά στη βιομηχανία του αλκοόλ

Πώς η Coca-Cola μπαίνει σιγά-σιγά στη βιομηχανία του αλκοόλ

Τι θα ακολουθήσει στην αγορά RTD αλκοόλ;

Η Coca-Cola φέρνει νέες γεύσεις στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών μέσω μιας φρέσκιας συνεργασίας με την Pernod Ricard. Μαζί, σχεδιάζουν να σερβίρουν στην παγκόσμια αγορά ένα δροσιστικό κοκτέιλ έτοιμο προς κατανάλωση (Ready to Drink -RTD) – Absolut Vodka & Sprite. Το κοκτέιλ που πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του το 2024, θα ξεδιψάσει αρχικά τους καταναλωτές σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Γερμανία.

Σε ένα μείγμα καινοτομίας και παράδοσης, οι δύο εταιρείες θα συνδυάσουν την καθαρή γεύση της Absolut Vodka με το άρωμα λεμονιού-λάιμ της Sprite. Αυτό το ανθρακούχο ποτό θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: το κλασικό mix και μια παραλλαγή με μηδενική ζάχαρη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων των καταναλωτών. Συνδυάζοντας δημοφιλή ποτά, η συνεργασία στοχεύει να αναβαθμίσει την κατηγορία των RTD αλκοολούχων, κάνοντας την κατανάλωσή τους εκτός από απολαυστική και εύκολη.

Διαβάστε ακόμα: Τα επόμενα πεδία εστίασης της Coca Cola είναι το αλκοόλ και ο καφές

Τα επιχειρηματικά σχέδια της Coca-Cola στην αγορά των αλκοολούχων ποτών

Η Coca-Cola έχει ιστορία στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών. Το 2020, συνεργάστηκε με την Molson Coors για να παρασκευάσει ένα νέο προϊόν με ανθρακούχο νερό, με την ονομασία Topo Chico Hard Seltzer. Μετά από αυτό, συνεργάστηκαν για την παραγωγή των αλκοολούχων χυμών, Simply.

Στη συνέχεια, η Coca-Cola ήρθε σε επαφή με σειρά εταιρειών για τη δημιουργία περισσότερων αλκοολούχων ποτών. Συνεργάστηκε με την Constellation Brands, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την μπύρα Corona, για τη δημιουργία RTD κοκτέιλ χρησιμοποιώντας το εμπορικό σήμα Fresca. Αλλά και με την Brown-Forman για τη δημιουργία ποτών που συνδυάζουν το Jack Daniel’s με την Coca-Cola. Εκτός αυτών, η εταιρεία διαθέτει επίσης αλκοολούχα προϊόντα που έχουν προκύψει από συνεργασίες με τοπικές δημοφιλείς μάρκες σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Βραζιλία και οι Φιλιππίνες.

Συνδυάζοντας τα καλύτερα από τις δύο μάρκες

Η Coca-Cola αξιοποιεί με συνέπεια το τεράστιο χαρτοφυλάκιο μη αλκοολούχων ποτών που διαθέτει για να κερδίσει μια θέση στην αγορά αλκοόλ. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με καθιερωμένες μάρκες αλκοολούχων ποτών, σχεδιάζει να δημιουργήσει RTD κοκτέιλ. Η συνεργασία με την Pernod Ricard, ένα μεγάλο όνομα στο χώρο του αλκοόλ, δείχνει το σχέδιο της Coca-Cola να φέρει κάτι νέο αλλά και οικείο στην αγορά.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί ξαφνικά, τα αναψυκτικά μας είναι ψηλότερα;

Τάσεις και ανάπτυξη της αγοράς

Η αγορά αλκοολούχων ποτών έτοιμων προς κατανάλωση αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να αυξηθεί κατά 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2026, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής εταιρείας ερευνών αγοράς, IWSR. Η Coca-Cola και η Pernod Ricard ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία. Σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους και τα διάσημα brands τους για να δημιουργήσουν ειδικά προϊόντα που θα ξεχωρίζουν στην ακμάζουσα αγορά RTD, καλύπτοντας τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και επιθυμίες των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.

Το Absolut Vodka & Sprite είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ποτό – είναι ένα στρατηγικό μείγμα εμβληματικών brands που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι απολαμβάνουν το ποτό τους. Η Coca-Cola και η Pernod Ricard μαζί, φιλοδοξούν να προκαλέσουν μεγάλο αντίκτυπο στην κερδοφόρα αγορά των έτοιμων προς κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, προσφέροντας γεύσεις που θα ικανοποιήσουν πολλούς και θα φέρουν νέες τάσεις στον κλάδο.

 

Με πληροφορίες από Food Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.