15 Ιούν 2024
READING

H Kωτσόβολος στηρίζει τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, σε ένα μοναδικό εγχείρημα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας

2 MIN READ

H Kωτσόβολος στηρίζει τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, σε ένα μοναδικό εγχείρημα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας

H Kωτσόβολος στηρίζει τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, σε ένα μοναδικό εγχείρημα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας

Η Κωτσόβολος, κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», στηρίζει περήφανα ως Μεγάλος Χορηγός τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη να ξεπεράσει τους φόβους του και να κατακτήσει τα όνειρά του, μέσα από το μοναδικό εγχείρημά του, να κολυμπήσει 250 χλμ. σε ανοικτή θάλασσα.

Ο Χαράλαμπος έχει αναπηρία στην όραση και πάσχει από ατροφία του οπτικού νεύρου.

Η θάλασσα ήταν πάντοτε κάτι που τον κρατούσε πίσω. Όταν, όμως, εμφανίστηκε η αναπηρία στην όρασή του, αποφάσισε ότι είχε έρθει η στιγμή να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Είχε έρθει η στιγμή να την κολυμπήσει. Γιατί τα όνειρα, όρια δεν έχουν.

Μετά τα 50km σε ανοιχτό πέλαγος από τη Ρόδο έως τη Σύμη, ο Έλληνας αθλητής της κολύμβησης, Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, υπερβαίνει ξανά τα όριά του και κολυμπάει 250km σε ανοιχτή θάλασσα, επιχειρώντας να διανύσει την απόσταση Χανιά – Σητεία, στις αρχές Νοεμβρίου και γίνεται ο πρωταγωνιστής μιας πρωτοβουλίας που υλοποιείται για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα.

Προκειμένου να μείνει εντός πορείας -λόγω της αναπηρίας της όρασης- και για λόγους ασφαλείας, ο Χαράλαμπος θα καθοδηγείται από σκάφη που θα πλέουν διακριτικά δίπλα του, στα οποία θα βρίσκεται το Support Team του.

Στις αρχές Νοεμβρίου, λοιπόν, ο Χαράλαμπος – καιρού επιτρέποντος – γεμάτος θέληση θα μπει στο νερό και θα βγει νικητής ανεξαρτήτως επιδόσεων, κολυμπώντας καθημερινά μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του, τη Σητεία.

Η Κωτσόβολος, είναι δίπλα στον Χαράλαμπο σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας του και θα είναι μέχρι και την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, για να τον ενδυναμώνει και ενθαρρύνει κάθε στιγμή.

«Χαράλαμπε, καλή επιτυχία. Είμαστε όλοι μαζί σου!»

Ομάδα Κωτσόβολος

«ΔΥΝΑΤΟΣ. Σημαίνει να μην αφήνεις κανέναν φόβο, καμία ανασφάλεια να σε καταβάλλει, ακόμα κι όταν κολυμπάς για 1 ώρα στο ίδιο σημείο»

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης – Παραολυμπιονίκης κολύμβησης

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.