30 Απρ 2024
READING

Τα sneakers είναι το πάθος για άνεση και μόδα

4 MIN READ

Τα sneakers είναι το πάθος για άνεση και μόδα

Τα sneakers είναι το πάθος για άνεση και μόδα

Τα τέσσερα trends που θα διαμορφώσουν την αγορά

Το 2021, ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη μεταπώληση αθλητικών παπουτσιών. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών, με τη συνολική αγορά αθλητικών παπουτσιών να αναπτύσσεται πιο αργά. Ωστόσο, οι sneakerheads εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την αγορά μεταπωλούμενων αθλητικών παπουτσιών, τόσο καινούργιων όσο και ελαφρώς μεταχειρισμένων.

Το 2024, ωστόσο, υπόσχεται μια δυναμική χρονιά για τον κλάδο, αναδεικνύοντας καινοτόμες αλλαγές, ύστερα από εμβάθυνση και κατανόηση των απαιτήσεων των καταναλωτών.

Διαβάστε ακόμα: Πώς θα προσελκύσει η Adidas την επόμενη γενιά των sneakerheads

Ποικιλία σε μάρκες και στυλ

Brands όπως η Nike και η Adidas παραδοσιακά κυριαρχούσαν στην αγορά μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών. Ωστόσο, το 2023 παρατηρείται μία έκρηξη ποικιλομορφίας στις προτιμήσεις και τα στυλ των αθλητικών παπουτσιών. Παλιές αγαπημένες μάρκες παπουτσιών τρεξίματος, όπως τα New Balance και η Asics, επιστρέφουν χάρη στα νέα σχέδια και τις συνεργασίες τους, που βρίσκουν ανταπόκριση στην επιθυμία των καταναλωτών για ποικιλία. Μικρότερες εξειδικευμένες μάρκες, όπως η Salomon, γίνονται επίσης όλο και πιο mainstream, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στον κόσμο των αθλητικών παπουτσιών.

Η άνεση είναι της μόδας

Μετά την πανδημία, εκτός από τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, άλλαξαν και οι προτιμήσεις των καταναλωτών, με την άνεση στα παπούτσια να έχει γίνει μία τάση που ήρθε για να μείνει. Η αγορά έχει δει μεγάλη αύξηση στη δημοτικότητα των εμπορικών σημάτων που βασίζονται στην άνεση, όπως τα Ugg, τα Crocs και τα Birkenstock, τα οποία με τον καιρό έγιναν συνώνυμα ενός νέου, χαλαρού στυλ.

Οι συνεργασίες έπαιξαν επίσης το ρόλο τους, με τις μάρκες να συνδυάζουν δημιουργικά την άνεση με το στυλ προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών. Ορισμένα Barbie Crocs, για παράδειγμα, πωλούνται σχεδόν στη διπλάσια τιμή από την αρχική τους τιμή στο eBay.

Επιστροφή στα φυσικά καταστήματα

Παρόλο που οι ηλεκτρονικές συναλλαγές παραμένουν κυρίαρχες στον κλάδο της μεταπώλησης, υπάρχει μια αναμφισβήτητη στροφή προς τη φυσική, in-store εμπειρία αγορών. Οι πλατφόρμες μεταπώλησης αναγνωρίζουν την αξία των φυσικών χώρων retail όπου οι καταναλωτές μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα προϊόντα, να τα δοκιμάσουν και να κάνουν καλύτερες αγοραστικές επιλογές. Μεγάλοι resellers επενδύουν στην επέκταση της παρουσίας τους σε καταστήματα, σε μια κίνηση προς ένα μείγμα ευκολίας μέσω διαδικτύου και εμπειρίας αγορών στο κατάστημα.

Ακόμα και το eBay “στοχεύει” στους οπαδούς των αθλητικών παπουτσιών με pop-up καταστήματα. Τον περασμένο Απρίλιο, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου διοργάνωσε ένα διήμερο αποκλειστικό pop-up για αθλητικά παπούτσια στο Σικάγο, την πόλη από την οποία προήλθε το Air Jordan 1. Με την ονομασία “The ’85 Shop”, παρουσίασε μια εκτεταμένη συλλογή από αυθεντικά Air Jordan 1 του 1985, διαθέσιμα σε κάθε απόχρωση. Σύμφωνα, μάλιστα, με το eBay, το 2022, τα Air Jordan 1 αναζητήθηκαν πάνω από 100.000 φορές την ημέρα από τους fans των sneakers.

Διαβάστε ακόμα: Η resale αγορά των sneakers έχει τους δικούς της κανόνες και τιμές

Γρήγορη και αποτελεσματική παράδοση

Η γρήγορη και αξιόπιστη παράδοση έχει γίνει το κλειδί για την ενίσχυση της ικανοποίησης των πελατών. Οι πλατφόρμες μεταπώλησης επενδύουν στην παροχή επιλογών γρήγορης και κατά προτεραιότητα αποστολής, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες θα λάβουν τα προϊόντα τους το συντομότερο δυνατό. Αυτό συνεπάγεται επενδύσεις σε ισχυρά συστήματα, όπως εξειδικευμένα κέντρα παράδοσης, τα οποία καθιστούν τη διαδικασία αποστολής πιο αποτελεσματική και δείχνουν την αφοσίωση των resellers στην εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών.

Τι μέλλει γενέσθαι

Πλησιάζοντας στο 2024, η βιομηχανία μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις αλλαγές, να υιοθετήσει νέες ιδέες και να συνδεθεί βαθύτερα με αυτό που θέλουν και προτιμούν οι καταναλωτές. Οι νέες τάσεις δείχνουν πως βρίσκεται σε διαδικασία όχι μόνο να αφουγκραστεί την εποχή και τις απαιτήσεις, αλλά και να ανταποκριθεί σε αυτές, έχοντας κατά νου ότι η προσαρμοστικότητα αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία. 

Με πληροφορίες από Modern Retail

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.