01 Μάι 2024
READING

Τι κάνει τη συνεργασία Forever 21 και Shein να ξεχωρίζει;

3 MIN READ

Τι κάνει τη συνεργασία Forever 21 και Shein να ξεχωρίζει;

Τι κάνει τη συνεργασία Forever 21 και Shein να ξεχωρίζει;

Επανάσταση στο fashion retail

Σε μια καινοτόμο κίνηση που θα επαναπροσδιορίσει το λιανικό εμπόριο μόδας, η Authentic Brands Group (ABG) σύναψε μια συνεργασία με την Shein, με στόχο τη διασταυρούμενη πώληση εμπορευμάτων στα καταστήματα Forever 21. Η άνευ προηγουμένου συνεργασία υπολογίζεται να φέρει πολλαπλάσια δισεκατομμύρια σε πωλήσεις, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή συνεργασίας στο retail μεταξύ καθιερωμένων εμπορικών σημάτων και αναδυόμενων διαδικτυακών κολοσσών της μόδας.

Η ABG κατέχει τα ηνία σχεδόν 50 παγκοσμίως αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Forever 21. Συνεργαζόμενη με τη Shein, μια διαδικτυακή δύναμη με βάση χρηστών που φτάνει τα 154 εκατομμύρια, η Forever 21 έχει την ευκαιρία να επεκτείνει κατά πολύ την online παρουσία της. Το fashion brand ελπίζει ακόμα να ανακτήσει τη θέση που είχε στα μέσα της δεκαετίας του 2010 και να κερδίσει τους νεότερους καταναλωτές που είναι πιο πιθανό να ψωνίζουν online από ό,τι στα εμπορικά κέντρα.

Διαβάστε ακόμα: Shein και eBay οι δημοφιλείς επιλογές ψηφιακών αγορών

Την ίδια στιγμή, η Shein μπορεί πλέον να ξεκινήσει καινοτόμες ιδέες λιανικής πώλησης, όπως shop-in-shops, και να αναπτύξει επιστροφές στο κατάστημα, στα καταστήματα Forever 21.

Απόδειξη των δυνατοτήτων: Η επιτυχία του Pop-Up

Ένα pop-up shop που λειτούργησε στην Καλιφόρνια έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες της συνεργασίας. Τα εμπορεύματα της Shein κατέλαβαν το ένα πέμπτο του χώρου και μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες το επισκέφθηκαν 7.000 άτομα. Η εντυπωσιακή προσέλευση μεταφράστηκε και σε εντυπωσιακές πωλήσεις, δείχνοντας ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται για μια αγοραστική εμπειρία που περιλαμβάνει προϊόντα και από τις δύο μάρκες μαζί.

Φέρνοντας τη διαδικτυακή επιτυχία στα καταστήματα

Η συμφωνία, αν και αρχικά επικεντρώνεται κυρίως στις online πωλήσεις, κρύβει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο και στα φυσικά καταστήματα. Η μεγάλη ποικιλία ειδών της Shein μπορεί σύντομα να είναι διαθέσιμη στα 540 -τόσα είναι στο σύνολό τους- καταστήματα της Forever 21 σε όλο τον κόσμο. Αυτή η στρατηγική κίνηση έχει ως στόχο να φέρει νέα ενέργεια στη Forever 21, προσελκύοντας περισσότερα και διαφορετικά είδη καταναλωτών.

Βελτιστοποίηση των επιστροφών: Μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία

Εξερευνώντας πέρα από τα συμβατικά όρια, η συνεργασία έχει επίσης ως στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας επιστροφής. Οι δύο εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν τις επιστροφές των προϊόντων Shein απευθείας στα καταστήματα, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στη μετατροπή αυτών των επιστροφών σε νέες ευκαιρίες πωλήσεων.

Διαβάστε ακόμα: Τι σημαίνει για το e-commerce η κυριαρχία του Shein;

Ο ανταγωνισμός

Ενώ η “συμμαχία” Shein-Forever 21 είναι πράγματι πολλά υποσχόμενη, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας τον ανταγωνισμό. Η Temu, μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε Κινέζους πωλητές να πωλούν απευθείας σε Αμερικανούς καταναλωτές, έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη, ξεπερνώντας μάλιστα τη Shein όσον αφορά τους μοναδικούς Αμερικανούς επισκέπτες. Με ένα ευέλικτο μοντέλο που παρακάμπτει την ανάγκη για αποθήκευση στις ΗΠΑ, η Temu είναι μια υπολογίσιμη δύναμη.

Μια νέα εποχή για το retail

H συνεργασία μεταξύ της Forever 21 υπό την ABG και του ομίλου Shein Group σηματοδοτεί μια νέα εποχή δημιουργικών προσεγγίσεων λιανικής πώλησης, που πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές εμπλέκονται με τη δυναμική βιομηχανία της μόδας.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.