02 Μάι 2024
READING

Το εικονικό κατάστημα της L’Occitane αλλάζει τις χριστουγεννιάτικες αγορές

4 MIN READ

Το εικονικό κατάστημα της L’Occitane αλλάζει τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Το εικονικό κατάστημα της L’Occitane αλλάζει τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Η ομορφιά συναντά την εικονική πραγματικότητα

Σε μια εποχή όπου η συνάντηση της τεχνολογίας με το λιανικό εμπόριο γίνεται όλο και πιο συχνή, η γαλλική μάρκα ομορφιάς L’Occitane en Provence μπαίνει στον εικονικό κόσμο. Σε συνεργασία με την καινοτόμο εταιρεία ανάπτυξης εικονικών καταστημάτων, Emperia, η L’Occitane εγκαινίασε ένα διαδραστικό εικονικό κατάστημα, απόλυτα συγχρονισμένο για τη φρενίτιδα αγορών της εορταστικής περιόδου.

Αυτό το ψηφιακό δημιούργημα ξεπερνά την παραδοσιακή εμπειρία του ηλεκτρονικού εμπορίου- συνδυάζει εξατομικευμένες αγορές, διαδραστικά παιχνίδια και εκπαιδευτικό περιεχόμενο με επίκεντρο την αφοσίωση της μάρκας στη βιωσιμότητα.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί οι υπεύθυνοι marketing αξιοποιούν την εικονική παραγωγή;

Ένα σαλέ ομορφιάς και εξατομίκευσης

Ο εικονικός χώρος μεταφέρει τους πελάτες σε ένα γοητευτικό περιβάλλον αλπικού σαλέ στολισμένο με τις εορταστικές σειρές προϊόντων της L’Occitane. Πρόκειται για έναν καινοτόμο χώρο λιανικής πώλησης που αναβαθμίζει την παραδοσιακή μορφή ηλεκτρονικών αγορών με δυναμικές λειτουργίες εξατομίκευσης.

Οι “επισκέπτες” καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα μίνι-παιχνίδι όπου μπορούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για να συναρμολογήσουν τα προσαρμοσμένα κουτιά δώρων τους. Αυτή η ελκυστική εμπειρία κορυφώνεται με ένα εορταστικό animation που παρουσιάζει το δικό τους εξατομικευμένο πακέτο, το οποίο συνοδεύεται από μια μοναδική εορταστική ανταμοιβή της L’Occitane.

Προσεκτικά σχεδιασμένες εμπορικές ζώνες

Το εικονικό κατάστημα της L’Occitane είναι σχολαστικά χωρισμένο σε πέντε κύριες ζώνες, κάθε μία από τις οποίες έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει ποικίλες ανάγκες και προϋπολογισμούς καταναλωτών. Αυτές περιλαμβάνουν ένα advent calendar, μια limited edition χριστουγεννιάτικη συλλογή , επιμελημένα σετ δώρων, μια σειρά αρωμάτων και ένα ειδικό τμήμα με τίτλο “Η λίστα επιθυμιών του Άγιου Βασίλη”.

Κάθε ζώνη είναι σχεδιασμένη για να απλοποιεί την εμπειρία αγορών, διατηρώντας παράλληλα τη χαρά και τον ενθουσιασμό που συνοδεύουν την αναζήτηση του τέλειου δώρου για τις γιορτές.

Μια ελιά “φωτίζει” τις παραδόσεις

Βγαίνοντας έξω από τα όρια του εικονικού σαλέ, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σε μια άλλη διαδραστική λειτουργία: να φωτίσουν ένα δέντρο ελιάς. Αυτή η χειρονομία συμβολίζει την κληρονομιά της Προβηγκίας (Provence) – από όπου κατάγεται η μάρκα. Ταυτόχρονα, όμως, συμβολίζει επίσης την ειρήνη, απευθυνόμενη στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένες καρτ-ποστάλ με τις επιμελημένες λίστες επιθυμιών τους, δίνοντας μια προσωπική πινελιά στην ψηφιακή επίσκεψή τους.

Το καλλιτεχνικό στυλ συναντά το πνεύμα γιορτών

Για να εμπλουτίσει τη γιορτινή συλλογή με δημιουργικότητα και λάμψη, η L’Occitane συνεργάστηκε με τον Steven Wilson, έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μοναδική σχεδιαστική προσέγγιση του Wilson κοσμεί τη γιορτινή συλλογή, προσθέτοντας ένα επίπεδο καλλιτεχνικής κομψότητας. Τα σχέδια της εορταστικής συλλογής έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Nike, τα Όσκαρ, τη Virgin και το MTV.

Συνεχίζοντας την παράδοση των καθηλωτικών εμπειριών retail

Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση δεν είναι το πρώτο βήμα της L’Occitane σε καθηλωτικές εμπειρίες λιανικής πώλησης. Παλαιότερες πρωτοβουλίες περιλάμβαναν ένα εικονικό ταξίδι στα χωράφια λεβάντας της Προβηγκίας και μια περιπέτεια στην Κορσική, οι οποίες συγκέντρωσαν σημαντική συμμετοχή, σηματοδοτώντας την κατανόηση της μάρκας για το εξελισσόμενο τοπίο του retail.

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι τα avamalls που θέλουν να αλλάξουν το retail;

Η δύναμη της εξατομίκευσης

Οι σημερινοί καταναλωτές θέλουν κάτι περισσότερο από απλά προϊόντα – αναζητούν εμπειρίες αγορών που είναι προσωπικές, διαδραστικές και να ανταποκρίνονται στις αξίες τους. Η ευθυγράμμιση με αυτές τις προσδοκίες είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια της πιστότητας και την ενίσχυση της απόδοσης στο διαδίκτυο για όλες τις μάρκες.

Η άνοδος του virtual beauty shopping

Τα εικονικά καταστήματα κάνουν θραύση στον κόσμο της ομορφιάς, ανεβάζοντας τον πήχη για τον τρόπο με τον οποίο οι μάρκες συνδέονται με τους πελάτες. Καθώς τα προϊόντα ομορφιάς και η ψηφιακή τεχνολογία έρχονται κοντά, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη του κλάδου. Το διαδικτυακό σαλέ της L’Occitane en Provence δείχνει το δρόμο και μπορεί να καθορίσει την τάση για το πώς θα ψωνίζουμε στο μέλλον.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Emperia

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.