30 Απρ 2024
READING

Τί μπορεί να μας χαλάσει ένα αεροπορικό ταξίδι;

3 MIN READ

Τί μπορεί να μας χαλάσει ένα αεροπορικό ταξίδι;

Τί μπορεί να μας χαλάσει ένα αεροπορικό ταξίδι;

Για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, το κλειδί για να προσελκύσουν πελάτες είναι η αίσθηση φιλοξενίας. Φιλικοί, ευγενικοί, χαμογελαστοί άνθρωποι, σνακ και ποτά, αίσθηση ασφάλειας. Υπάρχει όμως μια μεταβλητή που οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να προβλέψουν ούτε και να ελέγξουν. Κι αυτή δεν είναι άλλη, από τη συμπεριφορά των επιβατών τους.

Τα αεροπορικά ταξίδια αποτελούσαν πάντα θέμα συζήτησης κι ενδιαφέροντος. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Fast Company-Harris δίνει κάποιες απαντήσεις σχετικά με το πώς αισθάνονται οι άνθρωποι κατά την ώρα της πτήσης.

Διαβάστε ακόμα: Επανάσταση στους δρόμους της Στοκχόλμης

Η ευχαρίστηση των επιβατών υπερισχύει

Παρά τις συχνές ειδήσεις για μεγάλες καθυστερήσεις και μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, οι ταξιδιώτες είναι σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένοι από την εμπειρία των πτήσεων. Στην πραγματικότητα, το 91% των ανθρώπων που πέταξαν τους τελευταίους 12 μήνες ήταν ευχαριστημένοι με το ταξίδι τους. Ακόμη περισσότερο, το 54% από αυτούς ήταν πολύ ευχαριστημένοι. Αυτό το συναίσθημα είναι το ίδιο για όλες τις ηλικίες, είτε πετούν για δουλειά είτε για διασκέδαση.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν κάνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της εμπειρίας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τα δωρεάν σνακ, η ποικιλία ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της πτήσης και το πρόθυμο και εξυπηρετικό προσωπικό, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του υψηλού επιπέδου ικανοποίησης των επιβατών.

Ενοχλητικοί συνεπιβάτες, αυτό μας χαλάει την πτήση

Σύμφωνα με την έρευνα, το χειρότερο μέρος ενός ταξιδιού δεν είναι οι αεροπορικές εταιρείες, αλλά η συμπεριφορά των συνεπιβατών. To 62% δηλώνει απογοητευμένο από τους άλλους επιβάτες και το πόσο ενοχλητικοί μπορούν να γίνουν. Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το ποσοστό ήταν στα ίδια επίπεδα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Περιβαλλοντικές ανησυχίες

Επιπλέον, στην εποχή της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, εκείνοι που ταξιδεύουν με αεροπλάνο σκέφτονται και τις οικολογικές επιπτώσεις των πτήσεων. Σε αντίθεση με το προηγούμενο όμως, δεν απασχολεί στον ίδιο βαθμό όλους. Η έρευνα διαπίστωσε ότι μόνο το 39% των Baby Boomers ανησυχεί για τις εκπομπές ρύπων και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, σε αντίθεση με το 67% της Gen Z.

Μια νέα εποχή στις πτήσεις

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται θετικά για τις πτήσεις. Οι ταξιδιώτες φαίνονται γενικά ικανοποιημένοι από την άνεση και εξυπηρέτηση των αεροπορικών ταξιδιών. Την ίδια στιγμή, το 47% αισθάνεται ότι η συνολική εμπειρία των πτήσεων βελτιώνεται.

Διαβάστε ακόμα: Οι σκανδιναβικές πόλεις πρωτοπορούν στην αστική βιωσιμότητα

Ακόμη και με τις τιμές των πτήσεων να αυξάνονται, το 78% των ερωτηθέντων προτιμούν το αεροπλάνο από το αυτοκίνητο και το τρένο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Παρά τους ενοχλητικούς συνεπιβάτες και τις ανησυχίες για το περιβάλλον. Με λίγα λόγια, μας αρέσει να ταξιδεύουμε με αεροπλάνο.

Με πληροφορίες από Fast Company

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.