02 Μάι 2024
READING

Πώς βοηθάει το mobile learning την επαγγελματική ανάπτυξη;

5 MIN READ

Πώς βοηθάει το mobile learning την επαγγελματική ανάπτυξη;

Πώς βοηθάει το mobile learning την επαγγελματική ανάπτυξη;

Αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων

Στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο επαγγελματικό τοπίο, η συνεχής μάθηση είναι το κλειδί για να παραμείνει κάποιος επίκαιρος και να προχωρήσει στην καριέρα του. Ωστόσο, με τις απαιτήσεις της εξ αποστάσεως εργασίας και τα πολυάσχολα χρονοδιαγράμματα, το να βρει χρόνο για επαγγελματική ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει πρόκληση.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η τεχνολογία – με mobile learning apps, ιστότοπους και εργαλεία που προσφέρουν μια βολική λύση για πολυάσχολους επαγγελματίες που παρέχουν μια βολική λύση για τους πολυάσχολους επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τις αναγνωστικές μας συνήθειες

Προετοιμασία για επιτυχία

Πριν μπει, όμως, ένας εργαζόμενος στον κόσμο της εξ αποστάσεως μάθησης, είναι σημαντικό να καθορίσει τους μαθησιακούς στόχους και τις προτεραιότητές του. Χρειάζεται να αναγνωρίσει τους τομείς στους οποίους του λείπουν δεξιότητες και γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επαγγελματική του ανέλιξη.

Μπορεί, επίσης, να εκφράσει τις φιλοδοξίες του στον προϊστάμενό του και να ζητήσει χρόνο για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων ή για επανεκπαίδευση. Επιπλέον, καλό είναι να κάνει μικρές αλλαγές στο καθημερινό του πρόγραμμα για να “δημιουργήσει” χρόνο για ποιοτική μάθηση.

Duolingo: Μαθαίνοντας μια νέα γλώσσα

Η γνώση μιας νέας γλώσσας όχι μόνο εμπλουτίζει την προσωπική μας ανάπτυξη αλλά και ανεβάζει την επαγγελματική μας υπόσταση. Το Duolingo, εκμάθησης γλωσσών, παρέχει μαθήματα σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Χρησιμοποιώντας μια ερευνητικά τεκμηριωμένη προσέγγιση, το Duolingo μετατρέπει τη διαδικασία εκμάθησης μιας γλώσσας σε μια ελκυστική και παιχνιδοποιημένη εμπειρία. Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει λειτουργικότητα εκτός σύνδεσης, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για μάθηση εν κινήσει.

Μάθηση μέσω LinkedIn: Μαθήματα από ειδικούς σε όλους τους κλάδους

Το LinkedIn Learning προσφέρει μια βιβλιοθήκη χιλιάδων μαθημάτων καθοδηγούμενων από ειδικούς που καλύπτουν διάφορους τομείς. Τα μέλη της πλατφόρμας, μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα ακόμη και εκτός σύνδεσης. Από την ηγεσία έως τις τεχνικές δεξιότητες, το LinkedIn Learning είναι ένας πολύτιμο αρχείο γνώσεων σχεδιασμένο για επαγγελματίες.

Coursera: Ευέλικτες επιλογές μάθησης και πτυχία

Το Coursera προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σύντομων μαθημάτων και προγραμμάτων σπουδών από διάσημα πανεπιστήμια. Είτε ο στόχος κάποιου είναι να αποκτήσει μια συγκεκριμένη δεξιότητα είτε να αποκτήσει μια επίσημη πιστοποίηση, το Coursera προσφέρει μια λύση. Επιπλέον, η πλατφόρμα υποστηρίζει μάθηση εκτός σύνδεσης, επιτρέποντάς την πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του εργαζόμενου.

Skillshare: Δημιουργικότητα

Το Skillshare χρησιμεύει ως εξαιρετική πλατφόρμα για δημιουργικούς επαγγελματίες. Διαθέτει μια τεράστια συλλογή μαθημάτων υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών που καλύπτουν θέματα όπως η φωτογραφία, το marketing, η δημιουργική γραφή και το graphic design. Πέρα από την απλή μάθηση από άλλους, το Skillshare σας δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκινήσουν τα δικά τους έργα για να εφαρμόσουν τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές τους.

Audible: Μάθημα εν κινήσει

Το Audible -μια γνωστή αμερικανική διαδικτυακή υπηρεσία ebooks- αποδεικνύεται κάτι περισσότερο από μια πηγή ελεύθερης ανάγνωσης. Χρησιμεύει ως ένα ισχυρό εργαλείο για επαγγελματική ανάπτυξη. Ακούγοντας ηχητικά βιβλία κατά τη διάρκεια της καθημερινής μετακίνησης, ενώ μαγειρεύει ή ενώ περιμένει ένα ραντεβού, μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να “απορροφήσει” αβίαστα περιεχόμενο που ενισχύει την καριέρα του.

Summarist.ai: Γρήγορες περιλήψεις βιβλίων

Για τους επαγγελματίες που δεν έχουν πολύ χρόνο, το Summarist.ai αλλάζει τα δεδομένα. Αυτό το εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη παράγει περιλήψεις βιβλίων σε λιγότερο από μισό λεπτό, βοηθώντας τους χρήστες να κατανοήσουν τα βασικά σημεία χωρίς να χάσουν χρόνο στην ανάγνωση. Η συλλογή των διαθέσιμων περιλήψεων αυξάνεται συνεχώς και αποτελεί ήδη πολύτιμο πλεονέκτημα για ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει.

Amazon Kindle: Μια ψηφιακή βιβλιοθήκη

Το Amazon Kindle προσφέρει online και offline πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή βιβλίων. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τη δική του ψηφιακή βιβλιοθήκη, επιλέγοντας από βιβλία σχετικά με τον κλάδο του.

Sololearn: Δεξιότητες κωδικοποίησης για λάτρεις της τεχνολογίας

Στον ταχέως εξελισσόμενο τεχνολογικό τομέα, η ικανότητα κωδικοποίησης έχει τεράστια αξία. Η Sololearn παρέχει μαθήματα κωδικοποίησης που ενσωματώνουν πρακτικές προκλήσεις και έργα, ενισχύοντας την τεχνογνωσία των εργαζομένων στην κωδικοποίηση. Μπορεί να καλύψει κάθε εργαζόμενο, από αρχάριους, μέχρι εκείνους που θέλουν να ενισχύσουν τις ικανότητές τους στον προγραμματισμό.

Διαβάστε ακόμα: Το Kindle κλείνει τα 15 του χρόνια

Social Media Groups: Online δικτύωση

Η συμμετοχή σε ειδικές για τον κάθε κλάδο ομάδες του LinkedIn ή του Facebook μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή εμπειρία μάθησης. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνομιλούν με έμπειρους επαγγελματίες, να μοιράζονται γνώσεις και να διευρύνουν το δίκτυό τους.

Podcasts: Εκπαίδευση εν κινήσει

Πέρα από την ψυχαγωγία και την ενημέρωση, τα podcasts αποτελούν πολύτιμη πηγή για την επαγγελματική ανάπτυξη, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ενδιαφερόντων. Με αμέτρητες διαθέσιμες επιλογές, μπορούν όλοι να βρουν podcasts σχετικά με τον κλάδο ή τα ενδιαφέροντά τους. Ακούγοντας κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως το φαγητό ή οι μετακινήσεις, οι εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά το χρόνο τους και να ενσωματώσουν άψογα τη μάθηση στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Αυτές τις δέκα “κινητές” πηγές μάθησης καταργούν το εμπόδιο του χρόνου όσον αφορά την επαγγελματική ανάπτυξη. Τα εργαλεία αυτά καλύπτουν διάφορους τομείς, όπως η εκμάθηση γλωσσών, οι τεχνικές δεξιότητες και οι τάσεις του κλάδου, ταιριάζοντας ακόμη και σε σφιχτά χρονοδιαγράμματα.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.