02 Μάι 2024
READING

ELPEN: Ποια είναι η φαρμακοβιομηχανία με την μεγαλύτερη επένδυση στην Αν. Αττική

5 MIN READ

ELPEN: Ποια είναι η φαρμακοβιομηχανία με την μεγαλύτερη επένδυση στην Αν. Αττική

ELPEN: Ποια είναι η φαρμακοβιομηχανία με την μεγαλύτερη επένδυση στην Αν. Αττική

Όλα τα φώτα, και δικαίως, στράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ELPEN, εξαιτίας του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Κερατέα και της επίσκεψης του πρωθυπουργού.Μιας επένδυσης που αποτελεί σταθμό για την Ανατολική Αττική αφού πρόκειται για την μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Με έκταση 10.000 τ.μ. διαθέτει 2 μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Η δραστηριότητά του εστιάζει στην παραγωγή και ανάπτυξη εισπνεόμενων και στερεών μορφών φαρμάκων, ενώ σε πλήρη λειτουργία μπορεί να παράξει 71.000.000 συσκευασίες σε ετήσια βάση.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός, οι προδιαγραφές και η κατασκευή του εργοστασίου το καθιστούν ένα από τα 4 εργοστάσια στην Ευρώπη με αντίστοιχες τεχνολογικές δυνατότητες.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η αρχική επένδυση της ELPEN για το εργοστάσιο στην Κερατέα είναι ύψους €55.000.000, ενώ με τις νέες επενδύσεις της, η ELPEN αναπτύσσει ένα βιομηχανικό και ερευνητικό οικοσύστημα 55.000 τ.μ., ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Ο συμβολισμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού

Το πόσο σημαντικό είναι για την ελληνική οικονομία το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα, αποτυπώνεται ξεκάθαρα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον πρωθυπουργό συνόδευε μία «dream-team» υπουργών και συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Μάκης Βορίδης και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Ακόμα στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, κα. Βίκυ Λοΐζου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ, κ.κ. Γεώργιος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου και Στέλιος Πέτσας.

Είναι λοιπόν αντιληπτό ότι με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι υποδέχεται με ενθουσιασμό τις πρωτοβουλίες της ELPEN, επιβραβεύοντας την ελληνική επιχειρηματικότα που επενδύει, δημιουργεί θέσεις εργασίας και δεν σταματά να αναπτύσσεται.

Άλλωστε, ενδεικτικά είναι τα λόγια του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του, ο οποίος, μιλώντας σε εργαζομένους της εταιρείας τόνισε: «Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δω το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2019, αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας, με στόχο την ενθάρρυνση σημαντικών επενδύσεων από την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία. Ένα από τα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού είναι και η μονάδα που επισκέπτομαι σήμερα. Kι όταν βλέπω το συνολικό αποτύπωμα αυτής της προσπάθειας διαπιστώνω με μεγάλη χαρά, ότι μπορούμε. Μπορούμε να προσελκύσουμε σημαντικές επενδύσεις, εν προκειμένω από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα πολλές καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, γιατί ανταποκριθήκατε με ιδιαίτερη επιτυχία σε αυτό το στοίχημα. Η επόμενη ημέρα δημιουργεί προοπτικές καινοτομίας και τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε όχι στα φάρμακα που χρειαζόμαστε σήμερα, αλλά σε αυτά που θα δημιουργήσουμε αύριο. Κι εκεί πιστεύω, ότι ως χώρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε, δεδομένου ότι έχουμε μία πολύ σημαντική εγχώρια υποδομή, με τεχνογνωσία και με δυνατότητα καινοτομίας. Σας ζητώ να συνεχίσετε σε αυτό το δρόμο. Να γνωρίζετε ότι πάντα η κυβέρνηση θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.».

ELPEN: Ένα ταξίδι 58 ετών με στόχο την κορυφή


Η ΕΛΠΕΝ διαθέτει ηγετική παρουσία στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει περισσότερα από 58 χρόνια παραγωγικής τεχνογνωσίας. Αυτήν την στιγμή εργάζονται περισσότεροι από 1100 εργαζόμενοι στην εταιρεία, η οποία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 90 χώρες.

Ένα στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η δέσμευσή της στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, τομείς στους οποίους επενδύει περισσότερο από το 10% του κύκλου εργασιών της. Μάλιστα διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιωτικό Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο στην Ελλάδα. Συνολικά τα εργοστάσιά της καλύπτουν έκταση περισσότερη των 26.000 τμ, ενώ η εταιρεία διαθέτει και μία θυγατρική στη Γερμανία, την ELPEN GmbH.

Η ELPEN αναγνωρίζεται ως «Συνεργάτης επιλογής» από ελληνικές και διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες χάρη στην ηγετική θέση στην αγορά, την ισχυρή τεχνογνωσία, τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, τις δυνατές σχέσεις με την επιστημονική κοινότητα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1965 από τον Δημήτριο Πενταφράγκα, ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα και πρόεδρος του Δ.Σ. Ο ίδιος, περιγράφοντας το «ταξίδι» αυτό είχε πει:

«Αγάπα τη δουλειά σου, αγαπάς το συνάνθρωπό σου. Με αυτή την αρχή υλοποιήσαμε, από το 1965 μέχρι σήμερα, ένα όνειρο ζωής, μια ισχυρή και δυναμική ελληνική φαρμακευτική εταιρεία αντίστοιχη των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών. Η ποιότητα των προϊόντων, η προσήλωση στην έρευνα και την ανάπτυξη, η αξιόπιστη στάση απέναντι στους ανθρώπους μας και η προσφορά μας προς την Ελληνική κοινωνία καθόρισαν τη διαδρομή μας όλα αυτά τα χρόνια και μας οδήγησαν σε επιτυχίες μέσα και έξω από τη χώρα μας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της οικογένειας ELPEN για όλη την αφοσίωση με την οποία υπηρετούν καθημερινά το όραμα της εταιρείας, αλλά και στην επιστημονική κοινότητα της χώρας για την εμπιστοσύνη που πάντα έδειξε στο έργο μας, καθώς και τις διεθνείς εταιρείες που εκτίμησαν τη δυνατότητά μας να τις εκπροσωπήσουμε επάξια στην ελληνική αγορά. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, δεσμευόμαστε να βάζουμε πάντα τον πήχη ψηλά και να συνεχίσουμε να προωθούμε ενεργά το ποιοτικό ελληνικό φάρμακο στην Ελλάδα αλλά και τις αγορές του εξωτερικού, σε κάθε γωνιά του κόσμου”.

Σήμερα, επικεφαλής του ομίλου ELPEN είναι η δεύτερη γενιά της οικογένειας και συνδιοικείται απ’ τους Κωνσταντίνο Πενταφράγκα, διευθύνοντα σύμβουλο και τον Θεόδωρο Τρύφωνα, αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου. Kαθήκοντα προέδρου στην επιχείρηση διατηρεί ο ιδρυτής της, Δημήτρης Πενταφράγκας

5oς καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα

Τέλος, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που μαρτυρά την πολύπλευρη και ποιοτική δουλειά που συντελείται στην ELPEN είναι το γεγονός ότι εδώ και χρόνια «φιγουράρει» στην λίστα της Randstad σχετικά με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα.Μάλιστα, το 2023 πραγματοποίησε «άλμα» 4 θεσεων και αναρριχήθηκε από την 9η θέση στην οποία βρισκόταν το 2022, στην 5η.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.