03 Μάι 2024
READING

Ρούλα Μπαχταλιά | Στο πλευρό της -νεοφυούς- επιχειρηματικότητας για πάνω από 25 χρόνια

4 MIN READ

Ρούλα Μπαχταλιά | Στο πλευρό της -νεοφυούς- επιχειρηματικότητας για πάνω από 25 χρόνια

Ρούλα Μπαχταλιά | Στο πλευρό της -νεοφυούς- επιχειρηματικότητας για πάνω από 25 χρόνια

Ο συνηθισμένος κανόνας όταν αναφερόμαστε σε επιτυχημένους ανθρώπους είναι αυτοί, με τα ταλέντα τους και τις ικανότητές τους, να έχουν ωφελήσει είτε μόνο τον εαυτό τους, είτε και τις εταιρείες/ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί.

Η Ρούλα Μπαχταλιά όμως «σπάει» αυτόν τον κανόνα, καθώς ανήκει σε μία πιο σπάνια αλλά και πολύ πιο χρήσιμη κατηγορία. Στους ανθρώπους εκείνους που με τη δράση τους, την καθημερινή τους προσπάθεια, την γνώση, την εμπειρία και την σκληρή δουλειά, φροντίζουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο και για εκείνους που αναζητούν μια διέξοδο στην αγορά και στο επιχειρείν.

Πώς το καταφέρνει αυτό; Έχοντας αναλάβει διευθύντρια του προγράμματος egg – enter-grow-go, μιας πρωτοβουλίας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη συμπληρώσει δέκα χρόνια προσφοράς στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, αποτελώντας χωρίς αμφιβολία έναν από τους πιο πολύπλευρους και επιτυχημένους επιχειρηματικούς επιταχυντές στην Ελλάδα. Το egg, μέσα στην πορεία των ετών, μετατράπηκε σε έναν επιχειρηματικό επιταχυντή ο οποίος «υπηρετεί» την εταιρική κοινωνική ευθύνη, σε συνδυασμό με την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η ίδια, από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος, έχει συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί η στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και να ενισχυθεί η προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Εμπειρία πάνω από 25 ετών σε θέσεις ευθύνης

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα η φράση «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», κι αυτό γιατί η Ρούλα Μπαχταλιά διαθέτει ένα πλουσιότατο βιογραφικό. Διαθέτει πείρα μεγαλύτερη των 25 ετών στην ανάπτυξη και διοίκηση ομάδων και καναλιών πωλήσεων στον ευρύτερο χώρο των Νέων Τεχνολογιών, ενώ έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε τεχνικές μάρκετινγκ και στρατηγικής ανάπτυξης νέων αγορών.

Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το Πανεπιστήμιο Bath University της Βρετανίας, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών ΕΕΔΕ και Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του Bath University. Είναι πιστοποιημένο μέλος του Chartered Institute of Marketing (CIM) και του International Project Management Association (IPMA). Επίσης, αποτελεί μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Στην Εurobank εργάζεται ως Διευθύντρια Πωλήσεων του τμήματος eBusiness της Eurobank, έχοντας ως στόχο την ένταξη των πελατών της τράπεζας στη νέα ψηφιακή εποχή, κάνοντας χρήση των ηλεκτρονικών καναλιών και υπηρεσιών της Τράπεζας. Στις αρμοδιότητες του τμήματός της περιλαμβάνεται η προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων αξίας σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ηλεκτρονική τιμολόγηση, που εντάσσονται στο πλαίσιο προώθησης και είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Eurobank και του eBusiness.

Βαθιά κοινωνικοποιημένη και με θέληση για προσφορά, έχει καταγράψει σημαντική εθελοντική δράση στην επιχειρηματικότητα, ενώ είναι εθελόντρια εκπαιδεύτρια σε θέματα που αφορούν το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Στήριξη σε περισσότερους από 1000 νέους επιχειρηματίες

Το έργο του Egg, αλλά και τις ίδιας, κρίνεται εξαιρετικά επιτυχημένο, με τους αριθμούς να μιλάνε από μόνοι τους.

Στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει περισσότερος από 1.000 νέους επιχειρηματίες, στεκόμενο στο πλευρό του Startup οικοσυστήματος και της ελληνικής οικονομίας.

Η ίδια, περιγράφοντας την δράση του Egg, σημειώνει πως: «Οι αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες μαζί με την έρευνα και την επιστήμη οδηγούν τις επιχειρήσεις προς έναν εκθετικό ψηφιακό μετασχηματισμό και καθιερώνουν τη Βιομηχανία 4.0. Η ώσμωση της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας με την ώριμη επιχειρηματικότητα επιταχύνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας. Με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός επιχειρηματικού τοπίου που προάγει την καινοτομία, την αριστεία και την ανάπτυξη, το egg – enter•grow•go συμβάλλει ουσιαστικά στην επιχειρηματική εξέλιξη των καινοτόμων εταιρειών στη χώρα, κάτω από τρεις βασικούς πυλώνες την εξωστρέφεια, τη χρηματοδότηση και την επιχειρηματική δικτύωση. Στα 10 χρόνια λειτουργίας του, το egg έχει υποστηρίξει περισσότερους από 1.000 νέους επιχειρηματίες, έχει συμβάλλει θεσμικά στην ανάπτυξη του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας και αποτελεί πρότυπο επιχειρηματικής επιτάχυνσης καινοτόμων ιδεών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Σε μια εποχή που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να επιβιώσουν ανάμεσα σε μοναδικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικές προκλήσεις, χωρίς αμφιβολία, άνθρωποι όπως η Ρούλα Μπαχταλιά συμβάλλουν ουσιαστικά στην επόμενη μέρα του ελληνικού επιχειρείν αλλά και της οικονομίας της χώρας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.