03 Μάι 2024
READING

ΤΕΜΕΣ: Κερδοφόρα η στροφή του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου στο real estate

4 MIN READ

ΤΕΜΕΣ: Κερδοφόρα η στροφή του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου στο real estate

ΤΕΜΕΣ: Κερδοφόρα η στροφή του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου στο real estate
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Έσοδα που ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια ευρώ αποκόμισε από την πώληση παραθεριστικών κατοικιών στο Costa Navarino η ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, στοιχείο που αποδεικνύει ότι το real estate μετατρέπεται σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τον όμιλο.

Το ποσό αυτό είναι εύκολα συγκρίσιμο με τα έσοδα που πέτυχε το 2022 ο όμιλος από την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 78 εκατομμύρια. Φαίνεται επίσης πως η στροφή στην πώληση ακινήτων που αναπτύσσονται στο θέρετρο της Μεσσηνίας αποβαίνει κερδοφόρα για την ΤΕΜΕΣ, μιας και τα κέρδη από την πώληση των ακινήτων στο Costa Navarino ξεπέρασαν τα 29 εκατομμύρια. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πενταετούς δραστηριοποίησης της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στο real estate της Μεσσηνίας, την οποία τοποθέτησαν οι ίδιοι στον τουριστικό, αλλά και επενδυτικό χάρτη, ξεκινώντας από το μηδέν. Έχοντας κάνει σημαντικά βήματα για το χτίσιμο του παγκοσμίου φήμης brand του Costa Navarino, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος αποφάσισε να στραφεί και στην πώληση κατοικιών το 2017.

Στοίχημα που κέρδισε, αφού το 90% του συνολικά διαθέσιμου αποθέματος στις τέσσερις γειτονιές του Costa Navarino έχει πουληθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι βίλες στη γειτονιά Rolling Greens – την τρίτη που αναπτύχθηκε στην έκταση –  πωλήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο από το λανσάρισμά τους, με τη ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά, ενώ μέσα στο 2023 παραδίδονται οι πρώτες κατοικίες. 

Μέχρι σήμερα, η ΤΕΜΕΣ έχει αναπτύξει τρεις διαφορετικούς τύπους κατοικιών σε τέσσερις γειτονιές, με πρωταρχική μέριμνα όλα οι κάτοικοι του Costa Navarino να έχουν θέα στη θάλασσα. Μιλάμε για κατοικίες δύο έως επτά υπνοδωματίων ή 135 τ.μ. έως 1.300 τ.μ., με τις τιμές να ξεκινούν από 770.000 ευρώ και να φτάνουν έως και τα 6 εκατομμύρια.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2017, όταν βγήκαν στην αγορά οι πρώτες κατοικίες στις γειτονιές Sea Dunes και Olive Grove. Έπειτα από δύο χρόνια  λανσαρίστηκαν τα επώνυμα διαμερίσματα στο Westin Resort και το 2020 λανσαρίστηκαν οι κατοικίες με το κλειδί στο χέρι στη γειτονιά Rolling Greens. Πιο πρόσφατη κίνηση οι προπωλήσεις των κατοικιών 2 έως 4 υπνοδωματίων στη γειτονιά όπου λειτουργούν και δύο από τα ξενοδοχεία της ΤΕΜΕΣ. 

Με σκοπό να προωθήσει τις πωλήσεις ακινήτων, ο όμιλος σύστησε νέα θυγατρική εταιρεία, τη Resiren Μεσιτική Ακινήτων, τον περασμένο Ιούνιο. Αντικείμενο δραστηριότητας της θυγατρικής είναι η υπόδειξη ευκαιριών ή η μεσολάβηση για τη σύναψη συμβάσεων σχετικών με ακίνητα και ιδίως συμβάσεων πώλησης, ανταλλαγής, μίσθωσης, χρηματοδοτικής μίσθωσης, σύστασης δουλείας ή αντιπαροχής ακινήτων, και εν γένει η παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης σε αστικές συμβάσεις, εκτιμήσεων, επενδυτικών προτάσεων, σχεδίων ανάπτυξης και εκμετάλλευσης κλπ. για την αγοραπωλησία – μίσθωση και αξιοποίηση από την ίδια την εταιρεία ή από τρίτους γης και ακινήτων.

Την ίδια τάση είδε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος να διαμορφώνεται και στην Αττική και φυσικά, δε θα μπορούσε να βρει καταλληλότερο μέρος για περαιτέρω επενδύσεις πέρα από την αθηναϊκή ριβιέρα. Σε αυτή την κατεύθυνση, σχεδιάζει τη δημιουργία σχεδόν 66 επώνυμων κατοικιών στο σύνολό τους, οι οποίες θα λειτουργήσουν και θα εξυπηρετούνται από τα δύο πεντάστερα ξενοδοχεία που υλοποιεί η κοινοπραξία των ΤΕΜΕΣ – Lamda Development στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού. Μάλιστα, οι αγοραστές θα έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα ενοικίασης των ακινήτων, όταν δεν ιδιοχρησιμοποιούνται. 

Εκτός από τα νότια προάστια, όμως, διαμερίσματα διαθέτει προς επενδυτές και κατοίκους η ΤΕΜΕΣ και στο κέντρο της Αθήνας. Το νέο Conrad, όπως θα λέγεται το ανακαινισμένο Χίλτον, θα διαθέτει 55 διαμερίσματα που θα λειτουργούν με τα brands Conrad Residencies και Waldorf Astoria και, μάλιστα, πουλήθηκαν από τα σχέδια, με την υψηλότερη τιμή να φτάνει τα 24.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δεδομένου ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιλών που δεν έχουν ολοκληρωθεί εξαπλασιάστηκε, οι κινήσεις του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου αποδεικνύουν διορατικότητα και μεθόδευση: το παράδειγμα έχουν δώσει ήδη οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπου εύποροι συνταξιούχοι από το βορρά μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία για να ζήσουν σε μία χώρα με ήλιο και θάλασσα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.