01 Μάι 2024
READING

Σκλαβενίτης: πάνω από όλα οι 35.000 εργαζόμενοι

3 MIN READ

Σκλαβενίτης: πάνω από όλα οι 35.000 εργαζόμενοι

Σκλαβενίτης: πάνω από όλα οι 35.000 εργαζόμενοι

Κυρίαρχο παράγοντα στη διαρκή ανάπτυξη του ομίλου Σκλαβενίτη θεωρείται η σχέση που έχει η επιχείρηση με το προσωπικό της, πληρώνοντας μισθούς που υπερβαίνουν κατά διψήφιο ποσοστό τον κατώτατο θεσμοθετημένο μισθό της χώρας και προσφέροντας παροχές όπου και όταν αυτό κρίνεται εφικτό.

Μάλιστα, ο όμιλος προσέφερε πρόσφατα ποσό έκτακτης ενίσχυσης στο προσωπικό του που ανέρχεται στα 300 ευρώ ως μπόνους, το οποίο είναι διπλάσιο του αντίστοιχου ποσού των 150 ευρώ που είχε προσφέρει η αλυσίδα. Στην περίπτωση της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αποδεικνύεται ότι πέρα από αριθμούς, KPI’s, τεχνικές μάρκετινγκ και διαφήμιση, βρίσκεται η ανθρωποκεντρικότητα, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στις σχέσεις του Σκλαβενίτη με το προσωπικό, όσο και στην εξυπηρέτηση που προσφέρει προς τους πελάτες στα καταστήματα. 

Αυξήσεις αποδοχών για το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού

Yπενθυμίζεται επίσης ότι από την 1η Νοεμβρίου του 2022 ο όμιλος προχώρησε σε αυξήσεις αποδοχών ύψους 17 εκατ. ευρώ ετησίως για την πλειονότητα των εργαζομένων της και σε χορήγηση έκτακτης παροχής συνολικού ύψους 5,9 εκατ. ευρώ για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της. Ειδικότερα, θα θυμίσουμε ότι η αύξηση αποδοχών ήταν ποσοστού έως 5,50% για τους εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές μέχρι 870 ευρώ. Επίσης, η αύξηση αποδοχών ποσοστού έως 5% αφορούσε σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές μέχρι 930 ευρώ. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε αύξηση αποδοχών 4% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές μέχρι και 1.300 ευρώ και έως 50 ευρώ το μήνα σε εκείνους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές από 1.301 ευρώ έως 1.350 ευρώ, με ανώτατο όριο το ποσό των 1.350 ευρώ.

Συνολικά αυτή τη στιγμή ο όμιλος απασχολεί 35.000 άτομα προσωπικό, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο εργοδότη στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί κομβικής σημασίας γεγονός, δεδομένου ότι η επιχείρηση μισθοδοτεί ένα σημαντικό μέρος του εγχώριου έμψυχου δυναμικού.

«Ποτέ την Κυριακή»

Πάγια πολιτική του αποτελεί να μην ανοίγει ποτέ την Κυριακή, γεγονός που αφενός επιδρά θετικά στους ανθρώπους που απασχολούνται στα καταστήματά της, αφετέρου αφήνει και ένα ευρύτερα θετικό αποτύπωμα για τον καταναλωτή, κάτι που φαίνεται ότι αποτελεί και ένα μέρος της έξωθεν καλής μαρτυρίας που έχει καταφέρει να χτίσει τα τελευταία χρόνια ακόμα πιο έντονα ο Σκλαβενίτης. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι αναφορές πολλών πελατών του ή και απλά χρηστών του διαδικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι εκθειάζουν τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία τηρείται απαρέγκλιτα από την επιχείρηση εν αντιθέσει με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου που επιλέγουν να αξιοποιούν την δυνατότητα που τους προσφέρει η νομοθεσία να λειτουργούν συγκεκριμένες Κυριακές κάθε χρόνο. 

Εκτός των άλλων όμως ο Σκλαβενίτης παρέχει ομαδικό πρόγραμμα Ασφάλισης Ζωής & Υγείας για όλους τους εργαζόμενους της και διαθέτει μηνιαίες δωροεπιταγές ύψους 50 ευρώ σε τρίτεκνους εργαζομένους και μηνιαία δωροεπιταγή 100 ευρώ ανά παιδί σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στις κινήσεις που έχει κάνει για την στήριξη του προσωπικού είναι η χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων (100 ευρώ) και του Πάσχα (50 ευρώ) αλλά και η χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στην επιχείρηση.

Επιδόματα προς το προσωπικό και ειδική άδεια για οικογένειες παιδιών ΑμεΑ

Ακολουθεί όμως και πολιτική ειδικών επιδομάτων με ποσό 60 ευρώ για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους. Σε μηνιαία βάση προσφέρεται και επίδομα προϋπηρεσίας στην επιχείρηση (100 ευρώ για 20 ως 30 χρόνια και 150 ευρώ για πάνω από 30 χρόνια). Στα επιδόματα που προσφέρει ο Σκλαβενίτης είναι μεταξύ άλλων αυτό της θέσης ευθύνης για τα στελέχη της επιχείρησης.

Επιπλέον ειδική άδεια δέκα ημερών με αποδοχές, πέρα από τις ημέρες που προβλέπει η νομοθεσία παρέχεται προς τους εργαζόμενους γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.