30 Απρ 2024
READING

Τι είναι το CosMc’s που ανοίγει η McDonald’s;

3 MIN READ

Τι είναι το CosMc’s που ανοίγει η McDonald’s;

Τι είναι το CosMc’s που ανοίγει η McDonald’s;

CosMc’s: Μια νέα εποχή στο fast food

Η McDonald’s ανοίγει ένα νέο είδος καταστήματος με την ονομασία CosMc’s, το οποίο είναι πραγματικά διαφορετικό από τα συνηθισμένα εστιατόριά της. Αυτό το concept store δεν θα έχει τις συνηθισμένες επιλογές, όπως τα Big Macs ή τις πατάτες τηγανιτές. Αντ’ αυτού, εστιάζει σε δημοφιλή ροφήματα όπως το τσάι boba και σερβίρει μια ποικιλία από σνακ.

Το πρώτο CosMc’s θα ανοίξει σε λίγες μέρες στο Bolingbrook του Illinois, κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ενώ περίπου 10 ακόμη πρόκειται να ανοίξουν στο Τέξας το επόμενο έτος. Η κίνηση αυτή αποτελεί μια στρατηγική στροφή προς ένα μοντέλο με επίκεντρο τα ροφήματα, ακολουθώντας την επιτυχία αλυσίδων όπως τα Starbucks και τα Dunkin.

Διαβάστε ακόμα: McDonald’s | Συνεχίζει να μεγαλώνει επιτυχημένα

Πώς είναι τα CosMc’s;

Τα CosMc’s έχουν μοναδικό design και είναι πολύ μικρότερα από τα συνηθισμένα εστιατόρια McDonald’s. Διαθέτουν ένα μεγάλο drive-through τεσσάρων λωρίδων, αλλά δεν έχουν τραπεζαρία για να καθίσει κανείς να φάει εκεί. Αυτός ο σχεδιασμός βοηθά το κατάστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και κοστίζει λιγότερο για να στηθεί.

Η παραγγελία στα CosMc’s έχει σχεδιαστεί για να είναι απλή και ψηφιακή. Το σύστημα περιλαμβάνει οθόνες αφής και επιλογές πληρωμής χωρίς μετρητά για μια γρήγορη διαδικασία. Μόλις ετοιμαστεί η παραγγελία, οι πελάτες κατευθύνονται σε ένα παράθυρο drive thru για παραλαβή.

Ο σχεδιασμός των CosMc’s συνδυάζει το ρετρό φουτουριστικό στυλ της παλιάς σχολής με τη σύγχρονη αισθητική. Χρησιμοποιεί το “CosMc’s Blue”, ένα ιδιαίτερο χρώμα που διαφέρει από το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα των McDonald’s. Ο σχεδιασμός αποτίει επίσης φόρο τιμής στο παρελθόν της McDonald’s με ένα στυλ παρόμοιο με αυτό που έμοιαζαν τα καταστήματά της στα μέσα του 20ου αιώνα.

Από που πήραν το όνομα τους;

Το όνομα των concept stores είναι εμπνευσμένο από μια παλιά μασκότ των McDonald’s – μια εξωγήινη που λαχταρούσε το φαγητό της και η οποία εμφανιζόταν σε διαφημίσεις στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η επιγραφή του καταστήματος θυμίζει, επίσης, εκείνη την εποχή. Έχει ένα λοξό μισό των διάσημων χρυσών τόξων, που μοιάζει με ένα emoji πεφταστέρι, το οποίο ταιριάζει με το χαρούμενο και ζωντανό στυλ του brand.

Η στροφή στα ροφήματα

Η κίνηση αυτή των McDonald’s συμπίπτει με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε προσιτές επιλογές γρήγορου φαγητού όπως τα McDonald’s για μια απόλαυση λόγω της αύξησης των τιμών. Επιπλέον, πολλοί χρήστες σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok μοιράζονται τις δικές τους ιδιαίτερες δημιουργίες ροφημάτων από καφετέριες, χρησιμοποιώντας διάφορες κρέμες, σιρόπια και άλλα συστατικά.

Ταυτόχρονα, είναι και μια προσπάθεια της αλυσίδας fast food να κυριαρχήσει στην κερδοφόρα αγορά του καφέ – ειδικά στις ΗΠΑ, όπου πάνω από το 60% της χώρας πίνει τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, σύμφωνα με το BBC. Η McDonald’s διαθέτει ήδη μια αλυσίδα καφέ και σνακ με την ονομασία McCafe, η οποία σερβίρει μόνο καφέ και γλυκά.

Διαβάστε ακόμα: Fast-Food Fashion: Burger King και McDonald’s μπαίνουν στον κόσμο του footwear

Αλλαγή παιχνιδιού για τη McDonald’s

Το λανσάρισμα του CosMc’s είναι μια μεγάλη υπόθεση για τη McDonald’s. Ο κόσμος δείχνει ήδη ενθουσιασμένος με αυτό, και θα μπορούσε πραγματικά να αναβαθμίσει και να ενισχύσει το εμπορικό σήμα της McDonald’s, προσελκύοντας τη νέα γενιά καταναλωτών που τους αρέσει το fast food.

Με έμφαση στα μοντέρνα ροφήματα, μικρότερο μέγεθος καταστήματος και μοναδικό στυλ, το CosMc’s πρόκειται να κάνει θραύση και ενδεχομένως να επαναπροσδιορίσει την έννοια του fast food εστιατορίου στη σύγχρονη εποχή.

Με πληροφορίες από Fast Company

Photo: McDonald’s

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.