03 Μάι 2024
READING

Fast-Food Fashion: Burger King και McDonald’s μπαίνουν στον κόσμο του footwear

3 MIN READ

Fast-Food Fashion: Burger King και McDonald’s μπαίνουν στον κόσμο του footwear

Fast-Food Fashion: Burger King και McDonald’s μπαίνουν στον κόσμο του footwear
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Το fashion statement του Burger King στη Βραζιλία

Το Burger King έκανε μια αρκετά τολμηρή είσοδο στη βραζιλιάνικη σκηνή της μόδας, συνεργαζόμενο με τη γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών, Fila. Από αυτή τη συνεργασία προέκυψε το “The Collab Born from Fire”, μια καμπάνια που περιλαμβάνει μια σειρά μόδας εμπνευσμένη από τα signature πιάτα του Burger King που ψήνονται στη σχάρα.

Η συλλογή, ένα μείγμα streetwear και fast-food αισθητικής, περιλαμβάνει το αθλητικό παπούτσι FX-33, ένα κομψό καπέλο, ένα μοντέρνο bucket hat, άνετες κάλτσες και μια πρακτική τσάντα ώμου. Αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για αγορά στην ιστοσελίδα της Fila στη Βραζιλία και σε επιλεγμένα καταστήματα Fila σε όλη τη Βραζιλία.

Διαβάστε ακόμα: Το 2023 θα είναι μια “χρονιά επανεκκίνησης” για τη βιομηχανία υποδημάτων

Η καμπάνια, η οποία αναπτύχθηκε από το δημιουργικό γραφείο David São Paulo, παρουσιάζει μια καινοτόμο διαφήμιση όπου τα ρούχα απεικονίζονται να κατασκευάζονται με ένα φλογοβόλο, συμβολίζοντας δυνατή φωτιά που απαιτεί η τεχνική ψησίματος του Burger King.

Και τα McDonald’s… “βάζουν τα παπούτσια τους”

Άλλη μία μεγάλη αλυσίδα fast-food που μπήκε στον κλάδο του footwear, είναι η McDonald’s. Πιο συγκεκριμένα, η McDonald’s Canada, που εκμεταλλεύτηκε την άνεση και τη δημοτικότητα των Crocs για να λανσάρει μια σειρά limited-edition παπουτσιών. Αυτή η συνεργασία ζωντανεύει τους χαρακτήρες της μάρκας Birdie, τον Hamburglar και τον Grimace – ο τελευταίος από τους οποίους ήταν ο πρωταγωνιστής μιας διαφημιστικής καμπάνιας της McDonald’s με έμφαση στη νοσταλγία το περασμένο καλοκαίρι. Η συλλογή δεν σταματά στα παπούτσια – περιλαμβάνει επίσης κάλτσες και γούρια Jibbitz, προσθέτοντας μια προσωπική πινελιά.

Όμως, αυτό που κάνει αυτή τη συνεργασία ξεχωριστή, είναι το φιλανθρωπικό της στοιχείο, καθώς ένα μέρος των πωλήσεων θα δωρίζεται στο Ronald McDonald House Charities – έναν αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αφιερώνεται στην υγεία και την ευημερία των παιδιών. Η συλλογή McDonald’s και Crocs προχωρά πέρα από τη μόδα, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια βαθύτερη σύνδεση με τους καταναλωτές συνδυάζοντας την άνεση και το στυλ με έναν σκοπό.

Το fast food συναντά τη μόδα

Αυτές οι συνεργασίες είναι κάτι περισσότερο από τον απλό συνδυασμό λογότυπων μάρκας με ρούχα. Δείχνουν μια τακτική προσέγγιση από τα βαριά ονόματα του fast-food για να διεισδύσουν στην αγορά lifestyle, στοχεύοντας ιδιαίτερα στους καταναλωτές της Gen Z και τους Millennials. Αυτό το κοινό ,γνωστό για την αποστροφή του στη συμβατική διαφήμιση, παραμένει ανοιχτό στην επαφή με τις μάρκες μέσω της μόδας.

Συνδυάζοντας τα εμβληματικά τους στοιχεία με streetwear και άνετα παπούτσια, το Burger King και η McDonald’s κάνουν κάτι περισσότερο από το marketing των προϊόντων – προσφέρουν έναν νέο τρόπο στους καταναλωτές να εκφράσουν τη σύνδεσή τους με τη μάρκα.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί τα μουσεία συνεργάζονται με brands

Η εξέλιξη των συνεργασιών

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αλυσίδες fast-food επιχειρούν να ασχοληθούν με τη μόδα. Η McDonald’s συνεργάστηκε στο παρελθόν με την εταιρεία streetwear, Cactus Plant Flea Market για να επανασχεδιάσει τα Happy Meals της, ενώ η Taco Bell είχε κάνει παλιότερα αίσθηση με τη δική της συνεργασία με την Crocs.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη δυναμική φύση του marketing, όπου οι μάρκες αναζητούν συνεχώς δημιουργικές μεθόδους για να συνδεθούν με το κοινό τους. Καθώς τα όρια μεταξύ διαφορετικών βιομηχανιών θολώνουν, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε περισσότερες τέτοιες δημιουργικές και απροσδόκητες συνεργασίες που συνδυάζουν τη γοητεία της pop κουλτούρας με τον κόσμο της μόδας.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Filla | Crocs

Video: David The Agency

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.