01 Μάι 2024
READING

Opinion | Η οικογένεια στην Μασούτης παραμένει στο επίκεντρο

3 MIN READ

Opinion | Η οικογένεια στην Μασούτης παραμένει στο επίκεντρο

Opinion | Η οικογένεια στην Μασούτης παραμένει στο επίκεντρο

Στην νέα διαφημιστική χριστουγεννιάτικη καμπάνια των σούπερ μάρκετ Μασούτης, μια αξιαγάπητη παρέα με τα δύο μικρά παιδιά Μαργαρίτα και Διονύση και τον παππού με τη γιαγιά, μας «ταξιδεύουν» στο ωραιότερο μέρος του κόσμου.

Και όχι, δεν μιλάμε για χιονισμένα τοπία, ούτε για περιζήτητους χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Μιλάμε γιατην αγκαλιά των αγαπημένων μας ανθρώπων. Εκεί που ο καθένας νιώθει, όσο πουθενά, τη ζεστασιά των γιορτών.

Και φαίνεται ότι για την Μασούτης αυτό είναι μια πραγματικότητα και στο εσωτερικό της εταιρείας. Ο Γιάννης Μασούτης, δεύτερη γενιά στην επιχείρηση μετά τον ιδρυτή και πατέρα του Διαμαντή Μασούτη, ανέλαβε την ανάπτυξη της εταιρείας πέρα από τα όρια της Βόρειας Ελλάδας. Ενώ μόλις λίγα χρόνια πριν είχε πολύ μικρότερο αποτύπωμα στο λιανικό εμπόριο, σήμερα υπό την καθοδήγησή του, η Μασούτης αποτελεί μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην αγορά, χωρίς να απωλέσει την ελληνικότητά της, τον οικογενειακό της χαρακτήρα και το ανθρωποκεντρικό της πρόσημο.

Ο Γιάννης Μασούτης αποτέλεσε τον φυσικό διάδοχο μιας εταιρείας που χτίστηκε με προσωπική εργασία, κόπο και χρόνο. Μπήκε στη δουλειά από τα 20 του χρόνια, αμέσως μετά τη στρατιωτική του θητεία, ανέβηκε σταδιακά στην ιεραρχία της οικογενειακής επιχείρησης, και βρίσκεται στο τιμόνι της αλυσίδας οδηγώντας την στην νέα της εποχή. Ένας άνθρωπος μεθοδικός κι εργατικός που πριν τεθεί επικεφαλής της επιχείρησης που δημιούργησε και γιγάντωσε ο πατέρας του, ήρθε σε επαφή με κάθε μικρή λεπτομέρεια της λειτουργίας της, καθώς εργάστηκε σε πολλές θέσεις και διαφορετικές θέσεις μέσα στην εταιρεία.

Η εξωστρέφεια και η αξιοποίηση ευκαιριών βρίσκονται στον πυρήνα του dna του επιχειρηματικού πλάνου που υλοποιεί ο Γιάννης Μασούτης. Άλλωστε στο μυαλό του Μακεδόνα επιχειρηματία βρισκόταν η σκέψη ότι η εταιρεία του μπορεί να «γεννήθηκε» και να κατέκτησε την αγορά της Βορείου Ελλάδας, η δυναμική της όμως θα της επέτρεπε να πρωταγωνιστήσει σε πανελλαδικό επίπεδο

H Mασούτης, εδώ και 47 χρόνια, συνεχίζει να αναπτύσσεται έχοντας πάντα ως κινητήρια δύναμη τους ανθρώπους της οι οποίοι με αφοσίωση, εργατικότητα και αγάπη στηρίζουν την εταιρεία που από το 1976 έχει δημιουργήσει τη δική της ξεχωριστή εταιρική κουλτούρα, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Είναι μια επιχείρηση με χαρακτηριστικά μιας οικογένειας η οποία εστιάζει επίσης στην οικογένεια και στην εξυπηρέτηση των αναγκών της. Και αυτό υπηρετείται πιστά από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της μέχρι σήμερα που η εταιρεία έχει φτάσει να βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα που ήταν και ο στόχο της.

Πλέον ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς το δίκτυό της Μασούτης αριθμεί συνολικά 391 καταστήματα, εκ των οποίων 351 είναι σούπερ-μάρκετ, 15 Grand Μασούτης, 23 Cash & Carry, 1 πράσινο κατάστημα, 1 dark store, ενώ ο αριθμός των εργαζόμενων πλησιάζει τους 11.000. Μάλιστα, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023 εγκαινίασε το πρώτο της Grand Μασούτης (από τα 15 που διαθέτει συνολικά σε όλη τη χώρα) στην Αττική, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Η Μασούτης συνεχίζει να επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς και βασικό στοίχημα που έχει θέσει είναι να μεγαλώνει με ρυθμό ταχύτερο από αυτόν του ανταγωνισμού του, ούτως ώστε να μπορέσει να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον τέταρτο παίκτη που σήμερα είναι τα My market με τζίρο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά και όλους όσους προηγούνται, δηλαδή τη Lidl και τον AB και τον Σκλαβενίτη που βρίσκεται στην πρωτη θέση.

Πάνω από όλα όμως ο στόχος παραμένει να διατηρήσει η εταιρεία τον οικογενειακό της χαρακτήρα και την κουλτούρα της η οποία έχει πάντα στο επίκεντρο την οικογένεια, τους εργαζόμενους και τους πελάτες που αποτελούν την μεγάλη άυλη αξία της επιχείρησης.  

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.