05 Μάι 2024
READING

Opinion | Cοffeeway coffeebags – Το νέο trend στον καφέ

4 MIN READ

Opinion | Cοffeeway coffeebags – Το νέο trend στον καφέ

Opinion | Cοffeeway coffeebags – Το νέο trend στον καφέ
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η Ελληνική εταιρεία CAFETEX, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα και κάτοχος του εμπορικού σήματος Coffeeway, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής των καταναλωτών, δημιούργησε μία μοναδική καινοτομία: καφέ σε ατομικά φακελάκια (Coffeeway coffeebags).

Μέσα από την καινοτομία αυτή, η CAFETEX στοχεύει όχι μόνο να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει μία νέα τάση στην κατανάλωση καφέ.

Καινοτομία coffeebags

Τα τελευταία χρόνια, τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης με ευκολία χρήσης (foods of convenience), αποκτούν όλο και περισσότερους υποστηρικτές, αυξάνοντας αντίστοιχα το μερίδιο αγοράς τους. Πλέον οι καταναλωτές, όντας πιο ενημερωμένοι και πιο απαιτητικοί, αναζητούν καινοτόμες λύσεις που προσφέρουν ευκολία χρήσης, δυνατότητα εξατομίκευσης, ποιοτικό αποτέλεσμα και περιορισμό σπατάλης τροφίμων και ενέργειας.

Η CAFETEX αναγνωρίζοντας αυτές τις ανάγκες, δημιούργησε τα Coffeeway coffeebags, ένα καινοτόμο προϊόν καφέ με ταχύτατη διαδικασία παρασκευής, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα χωρίς κόπο, χωρίς μηχανή, ανά πάσα στιγμή. Συγκεκριμένα λάνσαρε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καφέ σε ατομικά φακελάκια (coffeebags), που προσφέρουν σε 3 περίπου λεπτά, καφέ φίλτρου χωρίς καφετιέρα ή έμβολο, μόνο με την προσθήκη ζεστού νερού. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά και η ευκολία που παρέχουν, τα καθιστούν ιδανικά τόσο για οικιακή κατανάλωση, όσο και για επαγγελματική χρήση στην αγορά HO.RE.CA. Ειδικά στα ξενοδοχεία, αποτελούν την πλέον εύχρηστη επιλογή για την παρασκευή καφέ, είτε μεμονωμένα στα υπνοδωμάτια, είτε μαζικά στο πρωινό, καθώς επιτρέπουν την προετοιμασία του καφέ απευθείας από τον ίδιο τον καταναλωτή, απελευθερώνοντας πολύτιμους ανθρώπινους πόρους για την επιχείρηση.

Τα Coffeeway coffeebags διατίθενται στη λιανική σε συσκευασία των 10 μερίδων καφέ, ενώ για τις ανάγκες της αγοράς εστίασης διατίθενται σε συσκευασία των 50 μερίδων, η οποία λειτουργεί και ως dispenser, για τοποθέτηση στον μπουφέ του πρωινού. Συνολικά, η προϊοντική συλλογή των coffeebags περιλαμβάνει 5 διαφορετικούς κωδικούς:

  • Morning Blend: Εξαιρετικό χαρμάνι καφέ 100% Arabica. Ο ιδανικός καφές για απολαυστικό ξεκίνημα της ημέρας!
  • Blend Eleven: Χαρμάνι Arabica και Robusta. Δυνατός καφές, με έντονη γεύση, για τόνωση και ενέργεια!
  • Decaf water processed: Καφές 100% Arabica, χωρίς καφεΐνη. Η αποκαφεϊνοποίηση γίνεται με χρήση νερού, για αναλλοίωτη γεύση καφέ.
  • Vanilla-Hazelnut: Εκλεκτός καφές 100% Arabica, με τον αξεπέραστο συνδυασμό αρωμάτων Βανίλιας και Φουντουκιού, της Coffeeway.
  • Salted Caramel: Χαρμάνι 100% Arabica, συνδυασμένο με πρωτότυπο άρωμα Αλατισμένης Καραμέλας.

Πλεονεκτήματα coffeebags

Το ατομικό φακελάκι (coffeebag) είναι κατασκευασμένο από πορώδες υλικό, συγκρατείται μέσω ενός βαμβακερού νήματος και χρησιμοποιείται, περίπου όπως και τα φακελάκια τσαγιού. Κάθε φακελάκι (coffeebag) είναι συσκευασμένο σε ατομική αεροστεγή συσκευασία με άζωτο, για προστασία του καφέ από την οξείδωση. Με τον τρόπο αυτό, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καφέ διατηρούνται αναλλοίωτα, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν κάθε φορά, φρέσκο, ευωδιαστό καφέ, σα να έχει μόλις καβουρδιστεί.

Η διαδικασία παρασκευής του καφέ είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη. Το coffeebag εμβαπτίζεται στο ζεστό νερό για 3 περίπου λεπτά, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως φίλτρο. Σε αντίθεση με την καφετιέρα, όπου το ζεστό νερό ενσταλάζει, διαπερνά τον καφέ και φιλτράρεται από το φίλτρο, στα coffeebags οι αλεσμένοι κόκκοι διαβρέχονται σε όλη την επιφάνειά τους, απελευθερώνοντας έτσι όλα τα υπέροχα αρώματα του καφέ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο καφές των coffeebags να έχει πιο περίπλοκα αρώματα και γεύση. Επιπλέον, όσο αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του coffeebag στο νερό, τόσο πιο έντονα χαρακτηριστικά αποκτά ο καφές, επιτρέποντας στο χρήστη να διαμορφώσει το ρόφημα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. 

Παράλληλα, τα coffeebags αποτελούν μία εναλλακτική επιλογή ευκολότερης παρασκευής ατομικού ροφήματος, συγκριτικά με τις κάψουλες espresso. Ο espresso σε κάψουλες, λόγω της άσκησης πίεσης παράγει μεν ρόφημα με πιο γεμάτο σώμα και εντονότερα αρώματα, ωστόσο δεν προσφέρει την ευκολία και ευελιξία των coffeebags, τα οποία δεν απαιτούν καφετιέρα ή άλλη συσκευή παρασκευής καφέ. Με τα coffeebags, αρκεί ένας βραστήρας ή ένα θερμός με ζεστό νερό και ο καφές είναι έτοιμος σε 3 περίπου λεπτά.

Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη «Environmental Implications of Consumer Convenience: Coffee as a Case Study», η παρασκευή καφέ σε καφετιέρα φίλτρου έχει μεγάλο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, λόγω της υψηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο για την παρασκευή, όσο και για τη διατήρησή του καφέ εν θερμώ για αρκετές ώρες, στην κανάτα της καφετιέρας. Επιπλέον, η παρασκευή καφέ φίλτρου σε καφετιέρα οδηγεί και σε μεγαλύτερη σπατάλη τροφίμου, διότι συνήθως χρησιμοποιείται μεγαλύτερη ποσότητα αλεσμένου καφέ από αυτή που πραγματικά καταναλώνεται, σε αντίθεση με τα coffeebags που περιέχουν ακριβώς 7,5g καφέ, όσο δηλαδή απαιτείται για μία μερίδα έτοιμου ροφήματος 180ml.

Η αρχή ενός νέου trend

Αντίστοιχες προϊοντικές προτάσεις έχουν αναπτυχθεί ήδη στη διεθνή αγορά, ωστόσο η CAFETEX αναγνωρίζοντας τη δυναμική της νέας αυτής καταναλωτικής ανάγκης και μετά από συστηματική έρευνα, ανάπτυξε το δικό της πρωτοποριακό προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για την ελληνική αγορά.

Τα Coffeeway coffeebags διανέμονται ήδη στις μεγαλύτερες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου και στόχος της εταιρείας CAFETEX είναι μέσω της καινοτομίας των  coffeebags να εδραιώσει τη νέα αυτή τάση στην κατανάλωση καφέ, με την προοπτική μέσα στην επόμενη τριετία, αυτή τελικά να αποτελέσει μία νέα, ξεχωριστή κατηγορία-αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.