02 Μάι 2024
READING

Trending Now: Drive and fly with this modular Chinese flying car

2 MIN READ

Trending Now: Drive and fly with this modular Chinese flying car

Trending Now: Drive and fly with this modular Chinese flying car

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Πολλές ιδέες για ιπτάμενα αυτοκίνητα έχουν παρουσιαστεί με την πάροδο των ετών. Ορισμένες εξακολουθούν να αναπτύσσονται, ενώ μερικές έχουν γίνει ενδιαφέροντα πρωτότυπα. Μόνο λίγες είναι κοντά στο να είναι ρεαλιστικές και έτοιμες να πετάξουν.

Φαντάζεστε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε στη δουλειά μας και να αλλάζουμε σε λειτουργία πτήσης για να αποφεύγουμε το μποτιλιαριάρισμα πετώντας πάνω από αυτό;

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο Κίνα πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στη CES, προσφέροντας έναν νέο τρόπο συνδυασμού οδήγησης και πτήσης. Δημιουργήθηκε από την AeroHT, το τμήμα ηλεκτρικής αεροπορίας της XPeng, μιας κινεζικής εταιρείας αυτοκινήτων, και ξεχωρίζει για τον μοναδικό σχεδιασμό του. Αποτελείται από δύο μέρη: ένα για την οδήγηση στους δρόμους και ένα άλλο για την ηλεκτρική κάθετη απογείωση και προσγείωση (eVTOL). Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την εύκολη μετάβαση μεταξύ οδήγησης και πτήσης.

Αυτό το όχημα, που αναφέρεται επίσης ως αεροπλανοφόρο ξηράς, διαθέτει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και μια φουτουριστική εμφάνιση, που θυμίζει την αισθητική του Cybertruck. Πρόκειται για ένα τετρακίνητο όχημα 6×6. Για να παρακάμπτει την κυκλοφορία και να φτάνει ταχύτερα στους προορισμούς, μεταβαίνει σε λειτουργία eVTOL.

Αυτό το αεροσκάφος χαμηλού υψομέτρου, ικανό για κάθετες απογειώσεις και προσγειώσεις, εντυπωσίασε στη CES με την ικανότητά του να εναλλάσσεται αβίαστα μεταξύ χερσαίων και εναέριων ταξιδιών. Σχεδιασμένο με την ασφάλεια ως προτεραιότητα τόσο για την οδήγηση όσο και για την πτήση, το eVTOL προσφέρει τόσο χειροκίνητες όσο και αυτόνομες λειτουργίες πτήσης, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα ασφαλέστερα προσωπικά ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.