01 Μάι 2024
READING

Το Amazon Fashion φέρνει επανάσταση στις online αγορές με το AI-Powered Fit Finder

3 MIN READ

Το Amazon Fashion φέρνει επανάσταση στις online αγορές με το AI-Powered Fit Finder

Το Amazon Fashion φέρνει επανάσταση στις online αγορές με το AI-Powered Fit Finder

Η πρόκληση των online επιστροφών

Η εύρεση του σωστού μεγέθους ρούχων είναι ήδη δύσκολη όταν ψωνίζουμε στα φυσικά καταστήματα, πόσω μάλλον όταν παραγγέλνουμε online. Αυτή η δυσκολία, συχνά δίνει τη θέση της σε επιστροφές προϊόντων, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στους e-retailers.

Για να λύσει το πρόβλημα της επιστροφής ρούχων επειδή δεν τους ταιριάζουν, το Amazon Fashion εισήγαγε ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Fit Finder με τεχνητή νοημοσύνη. Το εργαλείο αυτό βοηθά τους πελάτες να βρουν το σωστό μέγεθος και την κατάλληλη εφαρμογή, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και πληροφορίες από προηγούμενους αγοραστές. Στόχος του Amazon είναι να κάνει τις ηλεκτρονικές αγορές ευκολότερες και να μειώσει τον αριθμό των επιστροφών.

Διαβάστε ακόμα: Το Amazon φέρνει τις αγορές χωρίς ταμείο στα νοσοκομεία

Πώς λειτουργεί το Fit Finder

Η εφαρμογή Fit Finder χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο βασισμένο στη μάθηση που συγκρίνει έξυπνα τις διαφορές μεγέθους μεταξύ των εμπορικών σημάτων. Χρησιμοποιεί δεδομένα από κριτικές πελατών και προτιμήσεις προηγούμενων αγορών για να προτείνει το καταλληλότερο μέγεθος για κάθε πελάτη. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο εξατομικεύει την εμπειρία αγορών, αλλά και αντιμετωπίζει τις μοναδικές διαφορές μεγέθους μεταξύ των διαφορετικών brands.

Βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη

Αυτό το νέο εργαλείο ωφελεί σε μεγάλο βαθμό τους καταναλωτές, οι οποίοι συχνά βασίζονται στις κριτικές πελατών για καθοδήγηση ως προς το μέγεθος. Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης επεξεργάζεται αυτές τις κριτικές χρησιμοποιώντας μεγάλα γλωσσικά μοντέλα για να παρέχει συστάσεις σχετικά με το αν πρέπει να αυξήσουν ή να μειώσουν το μέγεθος για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Επιπλέον, το Amazon έχει τυποποιήσει τα διαγράμματα μεγέθους σε όλες τις μάρκες, απλοποιώντας τη διαδικασία επιλογής για τους πελάτες της.

Βοηθώντας τους πωλητές με έξυπνα δεδομένα

Το Fit Finder του Amazon δεν βοηθά μόνο τους καταναλωτές – είναι επίσης εξαιρετικό για τους πωλητές. Το εργαλείο Fit Insights Tool, που χρησιμοποιεί την ίδια έξυπνη τεχνολογία, δίνει στους πωλητές πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα προσαρμογής που έχουν οι πελάτες τους. Αυτό τους βοηθά να επικοινωνούν καλύτερα τα μεγέθη και να χρησιμοποιούν τα σχόλια των πελατών για να φτιάχνουν καλύτερα ρούχα στο μέλλον, οδηγώντας σε λιγότερες επιστροφές που σχετίζονται με την εφαρμογή των ρούχων.

Διαβάστε ακόμα: Επιστροφές χωρίς επιστροφή;

Εστιάζοντας στον πελάτη

Το Amazon προσπαθεί να κάνει τους πελάτες του ευτυχισμένους, λύνοντας τον κύριο λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι επιστρέφουν ρούχα: λάθος εφαρμογή και μέγεθος. Η κίνηση αυτή ταιριάζει με την ιδέα του Jeff Bezos να θέτει τους πελάτες σε προτεραιότητα και να λύνει τα προβλήματά τους. Το Fit Finder δεν είναι απλώς ένα εργαλείο, δείχνει την προσπάθεια της εταιρείας να κάνει καλύτερες τις ηλεκτρονικές αγορές και να μειώσει την ταλαιπωρία των επιστροφών, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους πωλητές.

Το νέο AI Fit Finder του Amazon Fashion είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τις online αγορές. Προσφέρει έναν πιο έξυπνο τρόπο αγορών, κάνοντάς τες πιο προσωπικές και βοηθώντας στο κοινό πρόβλημα της επιστροφής ρούχων. Αυτό το νέο εργαλείο αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε ρούχα online, δείχνοντας την εστίαση του Amazon στο να βάζει πρώτα τον πελάτη.


Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.