29 Απρ 2024
READING

Το Amazon φέρνει τις αγορές χωρίς ταμείο στα νοσοκομεία

3 MIN READ

Το Amazon φέρνει τις αγορές χωρίς ταμείο στα νοσοκομεία

Το Amazon φέρνει τις αγορές χωρίς ταμείο στα νοσοκομεία

Η τεχνολογία συναντά την υγειονομική περίθαλψη

Το Amazon κάνει μια μεγάλη κίνηση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, φέρνοντας την τεχνολογία “Just Walk Out”, η οποία επιτρέπει αγορές χωρίς ταμείο, στα νοσοκομεία. Το πρώτο νοσοκομείο που θα το αποκτήσει είναι το νοσοκομείο Candler του St. Joseph’s/Candler’s στη Σαβάνα της Τζόρτζια. Η καινοτομία αυτή έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει το προσωπικό και τους επισκέπτες του νοσοκομείου να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε τρόφιμα και ποτά.

Badge Pay: Μια νέα εποχή ευκολίας πληρωμών

Κεντρική θέση σε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία κατέχει η εισαγωγή του “badge pay”, μιας νέας λύσης πληρωμών που επιτρέπει στο προσωπικό των νοσοκομείων να πληρώνει εύκολα για τις αγορές του με απλή σάρωση της εταιρικής του ταυτότητας (κάρτα υπαλλήλου). Αυτή η λειτουργία όχι μόνο απλοποιεί τη διαδικασία αγοράς, αλλά και ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο πολυάσχολο πρόγραμμα των επαγγελματιών του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε ακόμα: Amazon One: Θα πληρώνουμε με το χέρι μας;

Πρόσβαση σε τρόφιμα και ποτά 24/7

Το κατάστημα SmartBytes στο νοσοκομείο Candler, το οποίο λειτουργεί από την Morrison Healthcare και είναι εξοπλισμένο με αυτή την τεχνολογία, παραμένει ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο. Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τους συνήθεις αυτόματους πωλητές, προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία τροφίμων τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους επισκέπτες, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Απρόσκοπτες αγορές με προηγμένη τεχνολογία

Η τεχνολογία “Just Walk Out”, η οποία έχει ήδη σημειώσει επιτυχία σε διάφορα περιβάλλοντα λιανικής πώλησης, χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο μείγμα υπολογιστικής όρασης, σύντηξης αισθητήρων, γενεσιουργού τεχνητής νοημοσύνης και βαθιάς μάθησης. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στους πελάτες να παραλαμβάνουν αντικείμενα και να φεύγουν χωρίς την παραδοσιακή διαδικασία του ταμείου, προσφέροντας ένα πρωτοφανές επίπεδο ευκολίας.

Επέκταση των επιλογών πληρωμής

Εκτός από τη χρήση του badge pay, το σύστημα του νοσοκομείου Candler δέχεται επίσης διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Οι επισκέπτες του νοσοκομείου μπορούν επίσης να κάνουν τις αγορές τους χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές ή χρεωστικές τους κάρτες ή τα πορτοφόλια κινητών τηλεφώνων, διασφαλίζοντας ότι όλοι μπορούν να κάνουν τις αγορές τους εκεί εύκολα.

Συνεργασία για καινοτομία

Για να φέρει αυτό το νέο σύστημα στα νοσοκομεία, το Amazon συνεργάστηκε με την CBORD, πρωτοπόρο στις λύσεις αυτοματισμού στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης Αυτή η συνεργασία δείχνει την προσπάθεια του e-retailer να ενσωματώσει τις προηγμένες τεχνολογίες λιανικής πώλησης στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε ακόμα: Το “πείραμα” του Amazon στο social commerce

Τι θα ακολουθήσει;

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας του Amazon στο νοσοκομείο Candler είναι μόνο η αρχή της εισαγωγής πιο προηγμένης τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη. Εάν λειτουργήσει καλά εκεί, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομειακών υπηρεσιών.

Το γεγονός ότι το Amazon φέρνει την τεχνολογία του “Just Walk Out” στα νοσοκομεία είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση να γίνουν τα πράγματα πιο βολικά στην υγειονομική περίθαλψη. Με τις εύκολες πληρωμές και την 24ωρη εξυπηρέτηση, βελτιώνει την εμπειρία αγορών στα νοσοκομεία τόσο για το προσωπικό όσο και για τους επισκέπτες. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, πιθανότατα θα δούμε κι άλλες, ακόμη πιο καινοτόμες λύσεις στο προσκήνιο του λιανικού εμπορίου υγειονομικής περίθαλψης.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Amazon

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.